background preloader

Självrättande prov

Facebook Twitter

Welcome to Flubaroo. Så skapar du självrättande prov med hjälp av Google Formulär och Flubaroo. Digitala test med Google forms – Mikael Bruér. En av de stora fördelarna med digitaliseringen i skolan är att det finns en lång rad verktyg som underlättar och förenklar lärararbetet i vardagen.

En sak som besparat tid för mig och gett mig bättre koll på elevernas kunskapsutveckling är digitala prov eller tester. Det finns så klart en uppsjö av olika verktyg att använda, antingen i form av quizverktyg, eller mer heltäckande verktyg. Det jag personligen fastnat för i första hand är Google forms. Framförallt handlar det om att det är enkelt. Det går snabbt att komma igång och är intuitivt att skapa fungerande frågor. Det kräver inte heller några större utmaningar när det gäller att förstå hur det fungerar. Dessutom är det som med alla Googles verktyg att de kan byggas på och på så vis förbättras. Komma igång För att komma igång går man in i Drive, väljer ”Skapa” och letar upp ”Google formulär”. Google öppnar nu ett Namnlöst formulär. Det första som gäller är nu att skapa en fungerande grundstruktur. Statistik Relaterade. Självrättande test med Flubaroo – Mikael Bruér.

För den som kommit så långt att den börjat digitalisera prov eller test blir det snabbt frustrerande att gå igenom kalkylarken för att få koll på vad eleverna kan, särskilt om det faktiskt i många fall är upplagt för frågor med ett eller flera svarsalternativ och på så vis går att få självrättat. Lösningen här är tillägget Flubaroo, ett gratisverktyg som gör Google forms självrättande. Flubaroo är dock mer än bara ett verktyg för rättning. Det kan också beräkna genomsnitt, medelpoäng per fråga, varna för låga poäng och visa fördelningen. Dessutom går det få resultaten automatiskt skickade till eleverna varje gång de gjort ett test. det går också skicka individuell feedback till varje elev beroende på deras resultat. När man väl skapat ditt formulär med frågor är det dags att skapa ett facit. När det gäller textsvar, där ett begrepp eller liknade ska fyllas i så är det viktigt att tänka på stavningen.

När väl eleverna börjat svara och man fått en lista som ser ut ungefär såhär. Självrättande Quiz i Google formulär.