background preloader

TVT välineitä

Facebook Twitter

Opeverkostot - Facebook. Osallistu tämän wikin rakenteluun.

opeverkostot - Facebook

OHJE: Lisää tietoja ja linkkejä: klikkaa Edit, kirjoita haluamaasi kohtaan (listat aakkosjärjestykseen) ja tallenna. Palaute. Facebook on yhä useampien suosima verkottumispaikka myös ammatillisesti. Facebookin käyttöehdot ovat käyttäjän kannalta huonot eikä ympäristön käytettävyyskään aina ole verraton, esimerkiksi keskusteluketjuja ei saa linkitettyä muille verkkosivuille. Heikkouksista huolimatta Facebookista voi löytyä ammatillista apua ja hyviä verkostoja.HUOMIO! A circular annual operating plan. LearningApps - interactive and multimedia learning blocks. Super Teacher Tools. 301 Moved Permanently. Mobiilirata peda.net alustalla. Keväällä 2015 Mikkelin opetustoimi velvoitti kouluja toteuttamaan monialaisen oppimiskokonaisuuden uutta opetussuunnitelmaa silmällä pitäen.

Mobiilirata peda.net alustalla

Luokanvalvojien johdolla oppilailta selvitettiin millaista opetusta he haluaisivat kouluun ja selvityksen tuloksena esille nousi mobiililaitteiden ja teknologian käyttö opetuksessa sekä toisaalta opiskelu muissa vapaammissa ympäristöissä kuin luokkahuone. Tähän projektiin liittyen päätin kokeilla kahdeksasluokkalaisten terveystiedon ryhmän kanssa mobiilia oppimista BYOD-periaatteella. BYOD tulee englanninkielisistä sanoista bring your own device eli oppilaat käyttivät omia kännyköitään. 20 iPadia oli loppu keväästä tulossa kouluumme oppilaskäyttöön, mutta ne eivät vielä ehtineet siiheksi. Samoihin aikoihin aloitimme myös uuteen pedanetiin tutustumista. The 3D Classroom. ArmoredPenguin.com - Create puzzles and other diversions.

Crossword Puzzle Maker. Instructions: Complete the crossword below We have premade word/clue sets.

Crossword Puzzle Maker

LearningApps - interactive and multimedia learning blocks. Valheenpaljastaja: Uutista on helppo matkia. Internetissä on helppo julkaista sisältöä, joka näyttää erehdyttävästi journalismilta, mutta ei ole sitä.

Valheenpaljastaja: Uutista on helppo matkia

Feikkiuutiset elävät nyt kultakauttaan. Facebook ja Google auttavat niitä saamaan klikkauksia ja rahaa. Uutisia on nykyisin todella helppo tehdä ja julkaista. Enää ei tarvita kalliita painokoneita ja jakeluverkostoja, mutta sanomalehtijournalismin esitystavat eivät ole juurikaan muuttuneet vuosikymmeniin. Sosiaalisen median seitsemän käskyä. Mihin voi luottaa aikana, jolloin jokainen voi julkaista mitä tahansa?

Sosiaalisen median seitsemän käskyä

Sosiaalinen media ja verkko ovat pullollaan kiinnostavaa tietoa, mutta myös huijauksia ja valheita. Seuraa näitä ohjeita, niin vältät pahimmat karikot. 1. Mieti aina, mihin tieto perustuu. Mobiililaitteiden hyödyntäminen erityisopetuksessa 1 op. Storybird - Artful Storytelling. Näppäintaidot tutuksi - ilmainen verkkokurssi alakouluille. Nyt tutustutaan näppäimistöön hauskojen pelien avulla.

Näppäintaidot tutuksi - ilmainen verkkokurssi alakouluille

Näiden harjoitusten avulla tunnistat pian eri näppäimet. Lisäksi opit käyttämään näppäimistöä kaikilla kymmenellä sormella. Kiinnostaako koodaus? Course: Digikurssi. Tällä johdantokurssilla opiskelija oppii tieto- ja viestintätekniikan perustaidot, joilla pärjää kursseilla. Kurssi perustuu itsearviointiin eli harjoittelemme myös oppimaan oppimisen taitoja. Kurssisivu on avoin kaikille kiinnostuneille, mutta sen suorittaminen edellyttää kirjautumista Tampereen lukioiden tai Tredun opiskelijana tai opettajana.

Opiskelijat saavat ryhmänohjaajalta avaimen rekisteröitymiseen. Opettajat voivat tilata uusille ryhmille kurssiavaimia Moodlen ylläpidolta. Kurssin ovat suunnitelleet ja toteuttaneet opiskelijat Tanja Tredusta, Santeri Clasusta ja Frans HaLusta #kesäduuni. Digabi - Virtaa ylioppilastutkintoon! Unlockingwilds.pdf. Byodroid. Welcome to Flubaroo. Plickers - Clickers, Simplified. Jeopardy Rocks - Jeopardy game creator for teachers. Muonio. Peda.net. Socrative.

AnswerGarden - Plant a Question, Grow Answers! Generate a live word cloud with your audience. Google ja sen tarjoamat palvelut opetuskäytössä. Googlen perustivat Larry Page ja Sergey Brin vuonna 1998.

Google ja sen tarjoamat palvelut opetuskäytössä.

Alusta asti ideana oli se, että Googlen hakukone määrittelee sivuston tärkeyden siihen johtavien linkkien perusteella. Vaikka algoritmit ovat nykypäivänä varmasti monipuolistuneet, on perusajatus säilynyt silti samana. Google tarjoaa asiakkailleen uskomattoman määrän palveluita ilmaiseksi. Perinteisen hakukoneen lisäksi tarjolla on sähköposti, karttahaku, tallennustila, tekstinkäsittely, esitysgrafiikka, sivustot, kalenteri, youtube, blogger, nettisivun analytiikka sekä Google+ -yhteisöpalvelu.

Kaikki edellä mainitut palvelut toimivat jokaisella netissä olevalla laitteella ja yhdellä tunnuksella. Oma työ Olen rakentanut Googlesta itselleni virtuaalisen työhuoneen. Google Drive (tallennustila, tekstinkäsittely)Gmail (sähköposti)kalenteriyoutubeweb -analytiikkaGoogle + Tämän lisäksi silloin tällöin käytössä on Driven esitysgrafiikka sekä Maps-karttahaku. Kuva 1. Oppilaiden kannalta Jakaminen Kuva 2. Google presentation Kuva 3. Youtube. Online Print & Digital Publishing Software.

Put the internet to work for you. - IFTTT. Wordle - Beautiful Word Clouds. Actionbound – Create your own smartphone rally – Scavenger hunt with friends app – GPS Treasure hunting app – iPad rally – Tablet tour. Actionbound is an interactive app-based game approach for smart phones and tablets: Players are invited to accomplish tasks which can be defined through the Bound Creator in order to playfully discover their environment by learning more about its history, politics and culture.

Actionbound – Create your own smartphone rally – Scavenger hunt with friends app – GPS Treasure hunting app – iPad rally – Tablet tour

Idea Choose a topic that you'd like others to discover. 197 Educational YouTube Channels You Should Know About - InformED : Create infographics & online charts. MorrisCooke. Game-based blended learning & classroom response system. Prezi. Padlet is the easiest way to create and collaborate in the world. Värimallit - Adobe Color CC. Mobiililaitteet alakoulussa 13.11.2014.

Tietokoejuttuja opetuksessa

Matleenan blogi. LEHMÄTKIN LENTÄIS. Mobiluck - Mobiiliopetusteknologia lukiolaisen arjessa. Where teachers reflect on how learning can be transformed with iPads. Opetusmateriaalit. Tiedonhallintataitojen opetus Tälle sivulle on koottu hankkeessa syntyneitä tiedonhaun opetusmateriaaleja.

Opetusmateriaalit

Meidän koulu 3.0 » Blog Archive » Mitä lisäarvoa Epsonin interaktiivinen dataprojektori tuo opetukseen verrattuna perinteiseen dataprojektoriin? Home » Esitystekniikat, Moodle, Pedagogiikka, Pegagogiset perustelut, Tekniikka Written By: Isto on tammikuu 31, 2013 No Comment Taustaa: Meidän koulu 3.0 hankkeen yksi tavoitteista oli tutkia ja verrata interaktiivisia esitysnäyttöjä tulevaisuuden hankintojen silmälläpitäen.

Meidän koulu 3.0 » Blog Archive » Mitä lisäarvoa Epsonin interaktiivinen dataprojektori tuo opetukseen verrattuna perinteiseen dataprojektoriin?

Eri vaihtoehtojen kartoituksen jälkeen päädyimme runsauden pulassa vertailemaan älytauluista Prometheanin älytaulua sekä Epsonin interaktiivista tykkiä. Tvt:n tiimoilta -blogi. Each one teach one Edellisen lukuvuoden kuudesluokkalaiset hyvästelivät alakoulun kesäkuun alussa, mutta heidän työnsä jälki elää koulussamme. Eräs koulumme opettaja innostui “Each one teach one” – menetelmästä ja on juurruttanut sen käytön pysyvästi kouluumme. Oppilaat ovat mainioita apuopettajia ja tutoreita toisilleen. Opeblogi. TiEsi : tieto- ja viestintätekniikka esiopetuksessa. Gamification Platforms. Badge Making Systems. Gamification. The Ultimate Gamification and Game Design Toolkit. Credly.