background preloader

Lindafastesson

Facebook Twitter

Linda

Låt barnen uppfinna - Mia Kempe. Ett ämne som lätt hamnar i skymundan på lågstadiet är teknik.

Låt barnen uppfinna - Mia Kempe

Ämnet har centralt innehåll i Lgr 11 men det finns inga kunskapskrav för åk. 3. Eftersom det på många skolor inte ingår i timplanen kan det hända att ämnet försvinner bland de andra No-ämnena. Jag tänkte därför i denna blogg tipsa om ett lyckat teknikprojekt som jag och några av mina kollegor på lågstadiet gjorde i våras. På min skola, liksom på många andra skolor, arbetar vi med kollegialt lärande. Vi lärare har i uppgift att besöka varandras lektioner, antingen som betraktare eller genom att hålla lektioner tillsammans. Det första vi gjorde var att ge eleverna i läxa att titta på en Youtubefilm hemma och sedan utföra samma försök som de visar i filmen. Under det första lektionstillfälle fick eleverna sedan berätta hur de använt hävstångsprincipen hemma: Nästa steg var att visa eleverna vad de skulle arbeta med, vilket vi valde att göra med en PowerPoint.

Snilleblixtarna i Sverige. Snilleblixtarna är ett utbildningskoncept som i första hand vänder sig till lärare/pedagoger som arbetar med elever från förskoleklass till årskurs 5/6.

Snilleblixtarna i Sverige

Det handlar om ett entreprenöriellt lärande för att i första hand utveckla elevernas intresse för teknik, naturvetenskap, uppfinningar och entreprenörskap. Men det är också ett ämnesövergripande koncept där arbetet enkelt kan anpassas till många olika skolämnen på låg- och mellanstadiet men också i särskolan ända upp till gymnasiet. Lgr11 visar att Snilleblixtarna är ett utmärkt verktyg för skolans och elevernas måluppfyllelse. Lärande utomhus. Math Fact Coloring – Coloring Squared. Go to: Addition Subtraction Multiplication Division.

Math Fact Coloring – Coloring Squared

Pedagogik. Leksakssedlar kan vara bra till många olika saker, du kanske leker affär, spelar spel eller letar efter skatter?

Pedagogik

Vi ska ha kalas snart och där ska barnen få leta rätt på gömda ädelstenar som finns ute i trädgården. Stenarna kommer att ha tre olika färger (grönt, blått och rött) och vara värda 1, 5 och 10 kronor.

Övrigt

Dream English Kids Songs, free mp3 song downloads,flashcards and lesson ideas,let's sing! Pick a colour: My name. Samlade pysseltips / All my DIY’s. Julpyssel - Juligen. Lego_ritmallar.com11.jpg (JPEG Image, 467 × 607 pixels) Pysselbolaget – Enkla roliga pyssel för barn och vuxna. Målarbilder och foton. Välkommen till Målarbok - Målarbilder - Målarbok - Målarbilder princessor. Tagxedo - Word Cloud with Styles. Gratis målarbilder – Pyssla och lek! Evas vinterplåster - Smitta och Immunförsvaret. Narkoswebben - Film om matspjälkning. En cell-sam historia ►Komplett◄ Kroppen och första hjälpen. Har du koll på var organen sitter i kroppen.

Kroppen och första hjälpen

Virtuell test på nätet. Välj mellan skelett, organ, muskler och nervsystem. Rotera organen och placera ut dem rätt i kroppen. KUL! Klicka på bilden för att börja! Kroppen i 3d. Tänd och släck olika "lager", för att undersöka hur människokroppen är uppbyggd. Våldets inverkan på kroppen. Din kropp - svenska som andraspråk: Huden. Världsreligionerna. En miljon små steg - Tips för en bättre miljö. Världstatistik för situationen just nu. Naturskyddsföreningen. Bonden i skolan. NTF Trafiken i skolan - Välkommen till Trafiken i skolan! Trafikeniskolan.se fortsätter att stötta dig som pedagog!

NTF Trafiken i skolan - Välkommen till Trafiken i skolan!

Trafiksäkerheten i Sverige blir allt bättre, men ditt engagemang som lärare är fortfarande mycket betydelsefullt för framtiden! Med Trafikeniskolan kan du integrera trafiken i det vanliga skolarbetet. Du bidrar då till att göra eleverna mer medvetna om hur trafiken påverkar oss och samhället i stort. Vi hoppas du får en givande stund med inspiration.

Under Trafik i läroplanen hittar du förslag på vilka teman/områden som du kan arbeta med i olika årskurser och hur de är kopplade till läroplanen. Under Teman hittar du all fakta. Avsnittet Föräldrar vänder sig både direkt till föräldrar, men även till dig som lärare när du ska involvera föräldrarna och/eller kommunicera med dem kring trafik. Sovrum i världen - Google Slides. Samhällsfunktioner och yrken. Jordens historia tidslinje. An Interactive Image. Webbmagistern. Iup.nu - Kursplanerna på 4 min. Lovis favoriter : LärandeLek. GratisSkola.se: Välkommen till GratisSkola.se. Tanjas mammablogg. Skoltips Våren 2015 1.

Tanjas mammablogg

Temafåglar Klicka på bilden för att komma till förklaring. Finns inte på alla. Fågel av barnens fot. Skapligt Enkelt. Unga Fakta - en sajt för nyfikna! Kunskapsvägg åk 1-3. Har fått förfrågan om skylten som det står Vår Kunskapsvägg på samt trädet med ugglan i som sitter mitt i på denna bild.

Kunskapsvägg åk 1-3

Hittar skylten i datorn men tyvärr inte trädet. Den som vill ha skylten kan klicka på den här nedan och sedan spara ner den eller skriva ut direkt. När jag gjorde kunskapsväggen tidigare hade jag inte Svenska som andraspråk och Modersmål med. Det har efterfrågats av flera men tiden har inte räckt till förrän nu. Då jag använt Infomentors magasin Heja för kunskapskraven i svenska, matematik, no och so tidigare har jag gjort det även nu till Svenska som andra språk för att det skulle bli lika.

123fakta.com - Fakta om allt mellan himmel och jord. Easy scheduling. Skolburken. Vårt välkomstbrev till ettagluttarna. På uppropet fick alla barnen ett paket från oss, en sk goodiebag…här ser ni delar av innehållet. Brevet som följde kommer här: Välkommen till klass 1. Veckans förmåga. Värdegrundande förmåga – Att kunna arbeta tillsammans med andra Värdegrundande förmåga – Att göra sitt bästa vid varje tillfälle Kommunikativ förmåga – Samtala, resonera och diskutera.

Veckans förmåga

Procedurförmågan – Veta skillnaden mellan fakta och åsikt. Almanacka, kalender.

TanjaSlawik - Tanja Slawik blogg. Mitt lilla klassrum på nätet - Hem. 2016 Din lekplats på nätet! - Experimentera mera. Konkret och kreativ NO. Teknik, naturvetenskap, datorer, bredband, elektronik, juridik, solsystemet, robotar. Experimentskafferiet. Kemilektioner för grundskolan - Tolv månadsteman- IKEM. Från och med hösten 2011 gäller nya kursplaner för grundskolan.

Kemilektioner för grundskolan - Tolv månadsteman- IKEM

Jämfört med tidigare är det nu tydligare vad barn ska lära sig när det gäller kemi och annan naturvetenskap. Barnen ska tillägna sig ett naturvetenskapliga arbetssätt. De ska kunna göra praktiska undersökningar, designa experiment som är rättvisa, ställa hypoteser et cetera. Ekolek. NO st%C3%B6d %C3%A5k 1 3. Veckans experiment. Naturskyddsföreningen. Teknik tillsammans. Teknik tillsammans är ett undervisningsmaterial i teknik för barn i förskola till årskurs 6.

Tre arbetsområden är reviderade utifrån Lgr 11 och de övriga fyra är utarbetade efter den tidigare läroplanen. Följ Teknik tillsammans på Facebook Föjande tre arbetsområden är reviderade utifrån Lgr 11: Teknik & Natur. Start - Rymdstyrelsen. PrimEduKit SE.

Vårtecken, hösttecken & sommartecken – www.naturenskalender.se – Följ naturens kalender. Natursidan. Nationellt resurscentrum för biologi och bioteknik. Myller av liv. Skogen i Skolan. Senast ändrad: 2014-04-15 15:30 Vi har utvecklat läromedel med fokus på skogens sociala värden och ett hållbart, utomhusbaserat lärande. Skogen i Skolans läromedel handlar om hur vi får en hållbar miljö, energimöjligheter, skogens produkter, skogen och samhället, mat i skogen och klimatfrågor. Våra läromedel sträcker sig från förskolan till år 9 i grundskolan och är anpassade efter Lgr11 och Lpfö98/10. Läromedlen hjälper till att se vilka mål och förmågor som tränas och vilka ämnen våra övningar berör. Vi erbjuder er häften med övningar anpassade för lärare och för elever och skogliga läromedel med lärarhandledningar.

Kompisarna Knoppisarna -bild.pdf. Läs- och skrivundervisning : Avslutat tema om världsreligioner i SO. Nu är temat om världsreligionerna avslutat. I veckan visade jag eleverna den matris jag gjort där de själva skulle skatta hur de tycker att de ligger till. Idéen till matrisen har jag fått av Cecilia Sundh (@Lappkullan) och sedan har jag byggt på den lite mer. Först ville jag få eleverna medvetna om vad de verkligen kan genom att skriva ner några meningar på egen hand kring de här punkterna: Vad är en religion? Läs- och skrivportalen. Läs- och skrivundervisning. En läsande klass. Läsförståelsestrategier i praktiken. - en sagoblogg för barn (& andra barnsliga) ASL inspirerat arbete och mycket mer. Cirkbloggen. Klass 2B. Nationellt centrum för svenska som andraspråk. Välskrivning. Om läs- och skrivinlärning. Mattesmedjan. NCM:s och Nämnarens webbplats. Montessoriinspirerad matematik. Skapligt Enkelt matematiskt.

Ulrika Broman. Nedladdning av läromedel. Räkna mera. Matematikmaterialet. Revidering/Förbättring. Helt patent!: Metersystemet.