background preloader

Värdegrund, relationer m.m.

Facebook Twitter

Pedagogisk planering. Idag har jag haft förmånen att få välkomna ett antal nyanlända elever till mina ordinarie SvA-grupper i åk 8.

pedagogisk planering

Det är spännande att se vad som händer i mina grupper när det kommer nya elever som av förklarliga skäl inte har kommit så långt i sin språkutveckling. I åk 8 har jag därför elever som har bott i Sverige från 9 månader till 8 år. Det innebär att jag måste individanpassa min undervisning i mycket hög grad, och att individanpassa innebär i mitt klassrum att innehållet är detsamma för eleverna men språknivån och den språkliga stöttningen skiljer sig givetvis märkbart. Det som också händer i mitt klassrum när vi välkomnar nya elever är att de som har varit i Sverige längre inser vad som har hänt med deras egen språkutveckling över tid, att de visar stor förståelse för de nya (de har befunnit sig i samma situation själva) och att det kollektiva lärandet i gruppen hamnar i fokus i högre grad. Happy Birthday Hippo Rap.

Hugo och Josefin : Oförklarliga druvor. Anna har namnsdag.

Hugo och Josefin : Oförklarliga druvor

Men det vet inte Josefin. Hon vill ju inte heta Anna. Men när de tågar in i klassrummet har fröken ritat en blomsterkrans mitt på svarta tavlan. Inuti den står med stora röda bokstäver det förskräckliga namnet. Jacob Ericksson läser Maria Gripes klassiker. SERIE: OM DU VAR JAG. Film tips om mobbing med handledning.

Utvärderingslappar till eleverna. Plocka 1-2 lappar och utvärdera din dag. Bra komma-igång-träning tänker jag. ALLA ÄR LIKA OCH OLIKA. Vara vänner: Bella säger ifrån. Snälla Bella säger aldrig ifrån och hamnar aldrig i bråk.

Vara vänner: Bella säger ifrån

Men hon mår dåligt när hennes kompis Wilma retar klasskamraten Oscar för hans röda hår. Wilma kallar Oscar för "Rödluvan" och säger att det bara är på skoj, men Bella ser att Oscar inte tycker att det är roligt. När klassen har julpyssel går Wilmas skämt för långt. Här kan du skapa egna klipp ur programmet Hjälp. Ugglan och kompisproblemet. POSITIVA UPPDRAGSKORT. Socialamål mellan. Start » LEKDATABASEN. 1999 - 2014 Din lekplats på nätet! -

Lekar - FSI - Lekbanken. Jag är inte dum i huvudet! : Till lärare, pedagoger och övrig skolpersonal. ALLA MÄNNISKOR! åk 4-6. Film short about disabled puppy wins hearts, 59 awards, job offers from Disney.