background preloader

Hundar

Facebook Twitter

På kurs med Eva: Jobbiga hundmöten - gnagmöten - Agria Djurförsäkring. Träna på hundmöten - Agria Djurförsäkring. – Det är synd att vi reagerar så instinktivt eftersom en lugn och trygg magkänsla är den viktigaste ingrediensen för ett bra hundmöte, säger Eva Bodfäldt.

Träna på hundmöten - Agria Djurförsäkring

Till Eva Bodfäldt hör det då och då av sig hundägare som tycker det är jobbigt att möta andra hundar på promenaden. Därför har Eva gjort slag i saken och satt samman en kurs som fokuserar på just besvärliga hundmöten. "Viktigast är att ägaren känner sig trygg" – Under kursen försöker vi hitta den bästa, individuella lösningen för hunden och ägaren. Recept på köttbullar för din hund: En garanterad hit - My Animals. Naturliga koster blir allt viktigare för våra husdjur.

Recept på köttbullar för din hund: En garanterad hit - My Animals

Dessa bör baseras på olika livsmedel som kött, ben, grönsaker och spannmål, både råa och kokta. Guide: Rumsren valp på 2 veckor. Detta kanske låter konstigt att göra för man vill inte uppmana valpen till att kissa inne.

Guide: Rumsren valp på 2 veckor

Men vanligtvis så har valpen hos uppfödaren levt och kissat på tidningspapper eller handdukar. Det är ett ställe valpen vet är OK att göra sin behov på. Om du lägget ut tidningspapper/handduk i lägenheten/huset så får man vara uppmärksam att när valpen rör sig emot tidningspapperet/handduken så kan det vara dags att gå ut. Lyft då genast upp valpen och gå ut. Frikommando- varför är det viktigt? Jag träffar då och då hundägare som klagar på att deras hund inte kan ligga eller sitta kvar.

Frikommando- varför är det viktigt?

Hunden lägger sig ner på kommando men studsar snabbt upp igen. Detta är en typisk situation då man som förare behöver vara noga med att använda ett frikommando. Belönat direkt. Lär hunden att vara ensam hemma – 5 enkla tips. Hunden är ett flockdjur, precis som vi människor och kan därför ha svårt för att bli lämnad ensam hemma.

Lär hunden att vara ensam hemma – 5 enkla tips

Valpar behöver lära sig det, men även äldre hundar kan behöva tränas i att vara ensamma t.ex. om de blivit omplacerade eller när familjen har flyttat till ett nytt boende. Fem tips på hur du ensamhetstränar hunden Här får du fem tips på hur du enklast lär din hund att världen inte går under så fort du lämnar hemmet. 1) Träna korta stunder Det är viktigt att ni tränar endast väldigt korta stunder, 1–2 minuter till en början. Börja redan när valpen är liten, ju längre tid du väntar desto mer kommer ni att behöva träna. Att låta hunden hälsa på andra hundar. Targetträning med din hund. Targetträning innebär kort och gott att hunden ska nudda ett ”mål” med någon del av sin kropp Ett exempel på detta skulle kunna va att nudda handflatan med sin nos.

Targetträning med din hund

Denna typ av träning är bra för nybörjare och för hundar som inte har tränat så mycket tidigare. Det finns massor av olika användningar för targetträning. Det kan bland annat användas för att flytta hunden från punkt A till punkt B, lära enkla tricks, viktiga grundbeteenden eller avancerad konceptträning. Fram för allt så kan denna typ av träning hjälpa i kommunikationen med din hund, ni skapar ett tydligt språk med varandra. Träna targets Targetträning är effektivt och kan lägga bra grunder för framtida träningsmoment. Förstoppad hund. Den medicinska benämningen på förstoppning är koprostas och innebär att hunden har svårt eller inte kan tömma tarmen alls.

Förstoppad hund

Orsak Orsaken till förstoppning kan variera.En vanlig anledning är att hunden ätit för mycket av någon svårsmält mat som t ex hästavföring, hästfoder (t ex betfor, torkade betflingor eller havre), grissvål som hängts ut till fåglarna, fågelfrön eller något djurben. Hunden kan också ha ätit för stor mängd mat eller fått i sig ett främmande föremål som t ex en leksak som kan orsaka stopp i tarmen. Om hunden har någon form av smärta i analregionen kan den orsaka att hunden inte vill göra ifrån sig. Avföringen ligger kvar i rektum, där tarmen fortsätter att dra åt sig vatten från avföringen, som blir hårdare och hårdare samt svårare att få ut. Andra orsaker kan vara om hunden har problem i rörelseapparaten (ortopedisk/neurologisk) som gör det svårt att inta defekteringsposition samt vid systemisk eller neurologisk sjukdom.

Symtom Vad kan man göra själv? VAD ÄR FÖLJSAMHET? + TIPS & ÖVNINGAR. DOGPARKOUR I SKOGEN - aktivering på promenaden. Dogparkour är verkligen superkul!

DOGPARKOUR I SKOGEN - aktivering på promenaden

Hela grejen handlar om att hunden ska få använda kropp och knopp och aktiveras på promenaderna. Hela världen är en hinderbana, om man vill! Jag tänker att man bygger aktiveringsbanor hela tiden, utan att tänka på det. Jag ska ge några exempel på hur jag gör en vanlig promenad i skogen till en riktigt aktiverande och rolig hinderbana för hunden. Relationsbyggande, kul och bra för självförtroendet – bättre blir det knappast! Jag delar in detta efter de olika sakerna man kan se på en vanlig skogspromenad och punktar upp de grejer man kan aktivera hunden med på dem. Träd, liggande: p4 varbastavan 20170619 0400 4c69d69. Lär din valp att hälsa fint - Agria Djurförsäkring. De flesta hundägare vill ha en hund som står eller sitter när någon klappar den och det är enkelt att lära in.

Lär din valp att hälsa fint - Agria Djurförsäkring

Och du behöver absolut inte använda dig av några våldsamma metoder som att knäa din hund i magen eller trampa den på baktassarna när den hoppar upp mot dig eller den personen som den hälsar på. Metoden är enkel, hälsa inte på en valp som hoppar då ger du den både uppmärksamhet och belöning för sitt beteende. Vänta tills den har sina 4 tassar i marken då får den uppmärksamhet och belöning genom att du går fram till och hälsar på den. Här kommer några övningar som du kan att träna på: Du är passiv, ev. med godis i den ena handen och med din valps koppel i den andra.

Om valpen reser sig eller börjar hoppa/”studsa av glädje” så stannar personen. Tips! Molarbettleksak för hund. PuppyKitten™ - Uppladdningsbar Nagelkvarn För Husdjur. Varför är det viktigt att klippa klorna?

PuppyKitten™ - Uppladdningsbar Nagelkvarn För Husdjur

När den långa klon träffar marken sätter trycket kraft på fot- och benstrukturen.Det är därför dina hunds klor INTE ska röra marken. -Rädd för att klippa ditt husdjurs klor? Om din hund är livrädd för att få klorna trimmade eller om du har klippt för djupt och orsakat blödning och obehag i flera dagar, har vår revolutionerande trimmer utformats specifikt för känsliga husdjur och är det säkraste och enklaste sättet hålla tassarna friska. Få korta, släta och rundade klor på under 5 minuter ! ☑️ ULTRA-TYST OCH LÅG VIBRATION - Vår trimmer är utrustad med en ultratyst men kraftfull motor. . ☑️ HÅLLA HUNDEN LUGN - Specialbelagd husdjursvänlig kvarn roterar med precis rätt skonsama hastighet och förhindrar friktionsförbränning. Allergivänlig hund: Tips om du ska skaffa hund trots allergi.

Andra har också läst Drömmen för en hundälskande pälsdjursallergiker är förstås en allergifri hund. Och det sägs ibland att det finns hundraser som är mer allergivänliga än andra. Men stämmer det verkligen? – Nej.

Hundar

Köpa valp. Köpa valp För mig är det oerhört viktigt att hitta rätt valpköpare till varje enskild valp. Jag vill att det är ett genomplanerat köp, och vet vad det innebär att bli med hund. Det är viktigt för mig att veta att valpen kommer till ett passande hem, och att ni som köpare känner er trygga med ert valpköp. Valpen ska bli en ny familjemedlem i er familj.

Våra valpar växer upp i en kärleksfull hemmiljö, med vår familj. Valparna är vana vid barn, andra hundar och katt. Vi har över 25 års erfarenhet av hundar och uppfödning. Vi ger våra valpköpare en livslång support. - Om Cockerpoo.