background preloader

Bloggar

Facebook Twitter

Mitt lilla klassrum på nätet - Hem. Glänta gärna på dörren och ta del av tips och idéer från mitt klassrum! Vi har jobbat en hel del med En läsande klass-materialet och tycker vi haft stor hjälp av läsfixarna för att förstå och bearbeta texter.

Glänta gärna på dörren och ta del av tips och idéer från mitt klassrum!

Eleverna har tyckt det varit roligt och snappar snart upp de olika arbetssätten. Vi jobbar också mycket med att skriva texter då Att skriva sig till läsning varit vår läsinlärningsmetod under ettan. Konst i skolan. Tegelbos Fritidsblogg. Under påsklovet hittade pedagogerna en gammal overheadprojektor.

Tegelbos Fritidsblogg

På förskolor har de länge brukats för att leka och lära med ljus. I den moderna skolan har overheaden ersatts av modernare teknik, och den har glömts bort. Men eftersom de fortfarande används som ett spännande pedagogiskt verktyg på förskolorna, tänkte vi pedagoger att våra fritids barn kanske kunde ha behållning av dem. Barnen ritar med tuschpennor på overheadpapper. Barnen ritade med tuschpennor på overheadpapper, det var spännande att höra deras resonemang om varför det blev upp-förstorat och hur själva apparaten fungerade. Barnen skapar modern konst med genomskinligt material. Fröken Bild - Tips och förslag för bildlärare o andra. Åtgärdsbank - Umeå. Inspiration till kollegialt lärande med UR:s programserie.

Språkforskningsinstitutet har i samarbete med Karin Rehman som medverkar i UR:s programserie Språket bär kunskapen (Länk till annan webbplats, tagit fram ett handledningsmaterial med diskussionsfrågor, språkövningar och fördjupning.

Inspiration till kollegialt lärande med UR:s programserie

Materialet ska ses som ett underlag för diskussion i det kollegiala lärandet och utger sig inte för att vara ett heltäckande läromedel. Förhoppningen är att det ska väcka nyfikenhet, intresse och inspiration till att vilja fördjupa sig i de undervisningsmodeller som berörs i programmet. Diskussionsfrågor och förslag till övningar. Presentation av lärande samtal. IKT-fritids- ett socialt och kulturellt fenomen. Pedagogsajter. I love IT. Sweet Home 3D. Bildsalen. En blogg för bildämnet på Kilafors skola. Flippad bildundervisning. Bildsal. This WordPress.com site is the cat’s pajamas. Bildbloggen DBGY. Del 3. Del 3 handlar om serier och animeringar.

del 3

I stort sett alla elever kan associera till serietidningar, tecknade serier och animerade filmer. Just därför är tecknade serier ett redskap som är ypperligt att använda i undervisningen. En annan stor fördel är att serier går att använda i de flesta/alla skolämnen och med alla åldrar. Ett lätt sätt att komma igång om man aldrig använt serier i undervisningen tidigare är att introducera ett av nedanstående verktyg och sedan ge eleverna i läxa att skapa en serie inom det som ni håller på med i ämnet just nu. Nästa lektion använder ni elevernas läxor som ett bra diskussionsunderlag. WordPress.com. Lilla gumman. This WordPress.com site is the cat’s pajamas. Biblioteket IKT. Planera för ett ”projekt på plats” som omsätter några av dina kunskaper från kursen med elever, kollegor eller andra i din lokala närmiljö.

Biblioteket IKT

Att utveckla samarbeten på arbetsplatsen är något jag strävar efter, framför allt under det senaste året. Att försöka se vilka möjligheter som finns. Vilka kompetenser har jag? Jobba med film i klassrummet! Det gillar eleverna!!! Mrs Tigerte(a)ch. IKT-skafferiet. Blogg. iPad-piloterna. Unique Kafjärden. Pernillas klassrum. Bilduppgifter. En sak, som jag tycker är roligt, är att få eleverna att använda sig av nya tekniker och nya material.

bilduppgifter

Det är så lätt att de annars fastnar i blyertsteckningar. Den här bilduppgiften görs i flera moment och kan med fördel göras lärarledd, dvs man gör det steg för steg tillsammans. Läraren gör sin bild och eleverna gör sina. Lärarens bild blir då ett stöd för eleverna, samtidigt som eleverna kan få vara med att påverka lärarens bild genom att komma med idéer. När man gjort en bild tillsammans, gör eleverna sin egen variant. Fröken Rosenkvist. IKT - Metodik i utbildning och praktik - Vi som vill mer. När jag gick på lärarhögskolan läste vi som en del av metodiken en kurs i klassrumsteknik.

IKT - Metodik i utbildning och praktik - Vi som vill mer

Nere i en källarlokal på Östgötagatan fick vi lära oss att göra korrekta stenciler, tjusiga flerskiktsark till OH och hur man använde Pogo-pedagog diaserier med hjälp av högmoderna diaprojektorer med automatisk frammatning. Man kan småle åt detta nu, men samtidigt så visade det på något viktigt. Mitt öppna klassrum. Jag blev så inspirerad av Malin Larssons klassrumsregler, så jag gjorde egna till mitt klassrum. Det blev en enorm spridning på sociala medier då många fick inspiration av detta precis som jag. Upprinnelsen till bilderna kommer från Tommy Lucassi som var med i ett radioprogram.

Här hittar du hans regler som är riktade till pedagoger samt de han har i sitt klassrum. Anna Lundholm Ehn. Skolburken. Anne-Marie Körling. Uggleblogg - IT och medier i skapande och kommunikation. En skolblogg från moobis.se. IT förändrar skolan.

Vilka är de mest användbara verktygen för lärande?

IT förändrar skolan

Jane Heart har sedan 2007 sammanställt en lista över de hundra bästa verktygen för lärande. Kickis IKT-tips. WordPress. Skapa en webbplats med WordPress. Presentera. How to Use WordPress (1 of 7) How to Use WordPress (2 of 7) How to Use WordPress (5 of 7) How to Use WordPress (6 of 7) How to Use WordPress (7 of 7) I undervisningen. Webbstjärnan. Pedagogiska tips och trix. Internet Explorer 11 och Outlook Nedanstående är åtgärdat och gäller inte längre.

Pedagogiska tips och trix

Om du väljer att uppgradera till IE11 så fungerar för närvarande inte möjligheten att välja ”Detta är en privat dator” på och därmed ökad funktionalitet. För närvarande rekommenderas du att vänta med att uppgradera, alternativt använda Google Chrome eller Firefox istället. //Johan Tips – Lägga till direktåtkomst till Google drive Dropbox är det många som använder – du kan på samma sätt ansluta Google Drive till skrivbordet: Logga in på ditt Gmail-konto, klicka på ”Drive” i den övre menyn. Intranätet Du har nu möjlighet att nå en begränsad version av kommunens intranät externt, alltså utanför administrativa nätet. Gå in på och ange användarnamn och lösenord, samma som till din svedala.se e-post. Utomhuspedagogik. IKT och lärande. Uggleblogg - IT och medier i skapande och kommunikation. Itmamman.se. Kurser och utbildning för lärare i förskola och skola.

Fritidsinspiration. Tegelbos Fritidsblogg. IKT-fritids. Sandra Wissting. Omvärldsbloggen. Tülays IKT-sida. Livets glada pussel. Ullis skolsida. Bloggar för Pedagog Stockholm.