background preloader

Dezvoltare personala 1

Facebook Twitter

15 Things People Who Love Their Lives Do Differently. Socrates once gave us a very precious and quite powerful advice, telling us to employ our time in improving ourselves by other men’s writings so that we shall gain easily what others have labored hard for.

15 Things People Who Love Their Lives Do Differently

And I would like to add something else to his wise and precious words – to also seek to observe and to learn from those who have discovered how to love themselves and their lives. Because by doing so, we shall gain easily what others have labored hard for. Today’s post is about love and about learning how to live your life in a more beautiful and happier way by learning from those who have discovered how to live better, happier, more meaningful and loving lives and seeing how we can implement some of these things, if not all of them, into our own life Here are 15 things people who love their lives do differently: 1.

They are free from the chains of bondage in which most of us live. 2. 3. They understand that letting go is part of life and when it is required, they let go and move on. Fitness pentru… creier. Memoria poate fi antrenata, la fel atentia sau capacitatea de rezolvare a problemelor.

Fitness pentru… creier

Minunat, dar cum? Simplu: cu exercitiile de brain fitness, un concept nou de a carui utilitate abia incepem sa ne dam seama. Momente de solitudine. Vroiam sa scriu despre singuratate si solitudine si, prin documentarile mele, am dat de urmatoarele doua articole din Dilema Veche.

Momente de solitudine

Am lasat deoparte scrisul si va las sa va delectati cu ele: “Viorel MOŢOCNu pot trăi fără mine “Eu stau într-un local ieftin de consumaţiune, într-o berărie populară, pierdut în mulţime, şi mă gîndesc: eu nu sînt un cine, eu sînt un ce…” (I.L. Singurătatea înseamnă dependență, solitudinea înseamnă independență absolută. Singurătatea este o stare de spirit negativă.

Singurătatea înseamnă dependență, solitudinea înseamnă independență absolută

Solitudinea e pozitivă, în ciuda a ceea ce spune dicționarul. În dicționar, singurătatea și solitudinea sunt sinonime – în viață nu sunt. Singurătatea e o stare de spirit în care îți lipsește constant celălalt. Solitudinea e starea de spirit când ești constant încântat de tine. Singurătatea înseamnă nefericire. Ei bine, dacă intri într-o relație când te simți singur, îl vei exploata pe celălalt. HOROSCOP 2015 CAPRICORN - Horoscop anual. Interesant an la orizont pentru tine, pe mai multe dimensiuni foarte diferite, ca şi cum ai avea parte de tot felul de experienţe, şi albe şi negre, şi sus şi jos, dar din care vei reuşi să extragi ce este mai bun pentru tine.

HOROSCOP 2015 CAPRICORN - Horoscop anual

Anul acesta tu eşti un creator, un constructor talentat care primeşte inspiraţie divină pentru a da startul unor noi direcţii de evoluţie şi care are la îndemână şi tot arsenalul necesar unui succes deplin. Vi fi de multe ori pus în faţa unor alegeri majore, capitale, poate chiar cu sensuri diametral opuse, ceea ce te va dezorienta şi mai şi, dar dai dovadă de acea maturitate şi înţelepciune specifice zodiei tale care te vor ajuta să cântăreşti situaţia atât de corect, încât să porneşti de fiecare dată în direcţia optimă. Imaginează-ţi viaţa ta ca şi cum ar fi un ocean, anul acesta, şi tu într-o călătorie pe o corabie pe acest ocean. Aikido verbal: Invata sa te folosesti de empatie pentru a depasi orice conflict! Aikido verbal este un stil foarte bun pentru a depasi orice conflict.

Aikido verbal: Invata sa te folosesti de empatie pentru a depasi orice conflict!

Acesta presupune tratarea "atacatorului" ca pe un partener si nu ca pe un adversar. Aikido Verbal – Foloseste-te de empatie pentru a stinge conflictele. Loading ...

Aikido Verbal – Foloseste-te de empatie pentru a stinge conflictele

Aikido verbal este un stil de transformare si de solutionare a conflictelor care implica tratarea “atacatorului”, ca pe un partener si nu ca pe un adversar. Acest stil poate sa para foarte contra-intuitiv la inceput, dar protejarea ta si protejarea celorlalti este esentiala pentru mentinerea unor relatii echilbrate. Cuvintele fondatorului sunt cele care ne spun ca “incercand sa domini, ai pierdut deja”.

Ceea ce este si mai surprinzator este efectul pe care-l are folosirea empatiei in dezarmarea atacurilor verbale si in atingerea unui rezultat pozitiv in cadru unui schimb emotional. Iubeste fiecare particica din tine. „Aceasta masa de grasime de pe burta este singura care mi se pare oribila“, spune Nicoleta, 39 de ani.

Iubeste fiecare particica din tine

Ea nu gaseste cuvinte indeajuns de dure pentru a se autoimprosca cu dezgustul pe care il are fata de burta care i-a ramas dupa sarcina. Sotul sau nu mai indrazneste sa-i spuna ca rotunjimile sale i se par senzuale. Nu numai ca ea nu crede asta, dar nu mai suporta nici cea mai mica aluzie la aceasta parte a corpului sau. „Macar atunci cand am fost insarcinata, reprezenta ceva, avea un scop! Secretul unei personalitati atragatoare. Exista trei nevoi fundamentale pe care le au toti oamenii.

Secretul unei personalitati atragatoare

Le putem spune “cei trei A”, sau tehnicile cu ajutorul carora ne vom face prieteni. Acceptarea. Cum sa ai un creier tanar. In cartea Antrenati-va si protejati-va creierul, aparuta de curand in traducere la ed.

Cum sa ai un creier tanar

Trei, psihiatrul francez Nicolas Franck atrage atentia asupra tuturor elementelor de stil de viata care ne pot afecta pozitiv sau negativ prospetimea sinapselor. Iata cateva idei ce ar trebui puse la loc vizibil, in casa, spre a ne aminti ce avem de facut zi de zi. Sa imbatranim corect Nimeni nu-si doreste sa aiba o batranete dependenta, sa uite totul, sa nu fie capabil sa-si indeplineasca niste nevoi pe care, la tinerete, le acoperea fara mare efort, nu? Poate ca in aceste vremuri in care medicina ne prelungeste viata, in care populatia Europei imbatraneste, in care sporul natural este negativ si, in felul acesta, devine nesigura situatia materiala la batranete, este important, mai mult ca oricand, sa imbatranim corect.

Autocunoastere prin explorarea Sinelui. Intalnire…in liniste Asta seara ma inatlnesc cu mine…sunt cele mai importante si de folos intalniri, pentru ca mereu raman aici si discut despre tot ceea ce traiesc zi de zi, despre intalnirile cu ceilalti, despre tot ceea ce fac in mod constient sau nu, despre viata asa cum o simt eu…despre sufletul, mintea si trupul meu. Observ, simt gustul si parfumul vietii, privesc cu acceptare si recunostinta/ Asta seara sunetele muzicii, vibratia sufletului si linistea mintii imi sunt suficiente, pentru ca din nou linistea imi va revela cele mai ascunse adevaruri ale sinelui meu. De fiecare data am emotii…constientizari noi, (re)descoperiri noi despre sine. ESTHER ANDERSON. ZECE motive pentru care ar trebui sa ierti persoana pe care o urasti cel mai mult ‹ Dezvoltare personala si spiritualitate! Loading ... “Cand vom ierta totul, le vom castiga pe toate” – Sfantul Ioan Gura de Aur Cele mai importante texte ale spiritualitatii ne indeamna sa iertam persoana pe care o uram cel mai mult.

In acele momente in care dusmanii nostri imaginari dispar, egoul se prabuseste. Aceasta lectie pe care am invatat-o inca de la inceputul vietii ne va fi prezentata iar si iar pana vom ajunge sa o intelegem si sa traim in conformitate cu aceasta. De ce uneori suntem atrasi de persoanele nepotrivite? Multi se intreaba: “De ce ma atrag tocmai acele persoane care nu sunt potrivite pentru mine?” Raspunsul este, de fapt, foarte simplu: pentru ca eul tau ranit este cel care atrage.

Acum, poate ca “eul ranit” suna cam dramatic dar… exista doua parti in noi: “eul mic” (sau eul ranit, ego-ul) si “Eul spiritual” (eul inalt, adult, sau sufletul). Eul ranit este partea din tine care se simte incompleta. Iti pune la indoiala valoarea; nu se simte intreg, sau simte ca are lipsuri intr-un fel sau altul. Eul meu ranit este “eul meu mic” care se intreaba daca pot, intr-adevar, sa fiu iubit/a.

In orice moment, actionam cu unul dintre aceste euri. Cristina Tomescu empower lifecoach. 21 Life Changing Lessons to Learn from Maya Angelou. Despre punctele care se unesc - De Vorbă cu Tine. Oamenii fac lucruri trăite cu prezentul și în prezent. Ceea ce se întâmplă azi nu va fi mâine și cu siguranță nu a fost ieri. Însă dacă pentru câteva clipe am face legătura între momentele din trecut, situațiile din prezent și evenimentele din viitor, am observa cât de conexe sunt toate. Stări, emoții, decizii, fapte!

Cum atragi ceea ce-ti doresti sau Cum te deblochezi emotional. Nimeni nu-ti poate lua libertatea gandurilor. De aceea tu singur atragi ceea ce-ti doresti sau tu singur te blochezi emotional. Gandurile sunt ale tale. Poti sa le indrepti spre calitatile tale sau spre ceea ce-ti doresti si, pe zi ce trece vei creste increderea in tine si stima de sine. Sau te poti uita toata ziua la necalitatile tale si ele (gandurile) vor creste repede si se vor transforma in avalanse si mai mult ca probabil te vor vlagui de energie, caci asa se intampla de cand lumea si pamantul: gandurile reprezinta energie. Cum gandesti asa devii. Nu uita ca omul , in lumea gandurilor , se comporta ca un animalut legat de un bat infipt in pamant.

Top 9 lectii pe care oricine ar trebui sa le invete pana la jumatatea vietii. Daca esti la jumatatea vietii, sau cam pe acolo, atunci intelegi cateva lucruri care nu ti s-ar fi intamplat in adolescenta sau tinerete. Stii totul despre provocarile gasirii dragostei, intretinerii dragostei intre doi oameni separati, cresterea copiilor, plata taxelor, castigarea a destui bani pentru traiul zilnic, rezolvarea problemelor ce apar la case si masini – si toate chestiile pe care le tarai dupa tine in viata. Ai avut succese, dar si vise sfaramate. Ai dat peste oameni demni de incredere, dar si peste cei care te-au tradat. Finding True Love Through Self Love. CĂLĂTORI CĂTRE NOI ÎNȘINE - 17.11.14. 7 daruri neasteptate posedate de cei extrem de sensibili. Multi oamenilor trebuie sa traga tare pentru a simti empatie si compasiune fata de suferinta celorlalti, acest lucru fiind o parte a muncii lor spirituale.

50 de sfaturi de la un copac - Dezvoltare personala cu Motivonti. Elibereaza-te de 4 tipare de viata distructive. Ce daruri accepţi? Gimnastica Energetica. Cuvant Maitre - Sa practici. Falun Dafa - Persoane de contact. Falun Gong. Falun Gong or Falun Dafa (literally means "Dharma Wheel Practice" or "Law Wheel Practice") is a Chinese spiritual discipline for mind and body. It combines meditation and qigong exercises with a moral philosophy centered on the tenets of Truthfulness, Compassion, and Forbearance (Chinese: 真、善、忍). The practice emphasizes morality and the cultivation of virtue, and identifies as a qigong practice of the Buddhist school, though its teachings also incorporate elements drawn from Taoist traditions. Through moral rectitude and the practice of meditation, practitioners of Falun Gong aspire to better health and, ultimately, spiritual enlightenment. Falun Gong was first taught publicly in Northeast China in 1992 by Li Hongzhi. Huna de baza - Ho'oponopono.

Cuvantul Ho'oponopono inseamna a face dreptate. Principiul Huna 6 - MANA. MANA - Toata puterea vine din interior. In cele mai multe filosofii, religii si chiar stiinte, un individ este privit ca fiind neputiincios. Nu are importanta daca acea sursa de putere este definita ca Dumnezeu, societate, guvern, un principiu filozofic, trecut, genele tale, parintii tai sau orice alta forta externa al binelui sau raului - puterea este aproape intotdeauna in alta parte.

Pe de alta parte, Huna este destul de radicala in ceea ce priveste puterea care se manifesta in viata cuiva. Principiul al 6-lea, MANA, defineste clar ca intreaga putere vine din interiorul unei persoane. A mystery just waiting to be solved. Iubirea adevarata - despre iubire. Taur – Astrologia si Zona de Confort. How to Listen to Your Heart, Even If Your Mind Disagrees. Revistă de analiză și opinie creștină. Cele 7 chakre – pentru incepatori. 3 adevaruri nobile care iti vor transforma universul si te vor face mai fericit! 20 Signs You're Succeeding In Life Even If You Don't Feel You Are. 100 Tricks To Help You De-Stress. Secretul pentru crearea unei vieti reziliente. 20 Things You Should Say More Often. Cum sa te faci mai placut. Nu există oameni cu adevărat răi; există oameni care nu au avut parte de iubire! Cum sa te protejezi de cuvintele si gandurile de vibratie joasa » Armonie in suflet. Oamenii care se hranesc cu Lumina. 14 Reasons Why You Should Date A Man Who Is Family-Oriented.

Keep being the wonderful kind you. How Trust Can Bring More Abundance into Your Life. Utilizeaza aceasta puternica unealta pentru a-ti schimba viata. OAMENII PUTERNICI MENTAL: 13 LUCRURI PE CARE LE EVITĂ. Why Teaching Kindness in Schools Is Essential to Reduce Bullying. The Beautiful Lesson Maya Angelou Taught Oprah. Inteligenta emotionala.

In cautarea fericirii. Adevarata sanatate inseamna sa profiti de fiecare zi. Arta iubirii de sine. Despre noi - Artasia - Academia de Arte Asiatice. Cursuri tai chi. Want To Train Your Brain To Feel More Compassion? Here’s How. Feel everything or nothing. Want To Train Your Brain To Feel More Compassion? Here’s How. Becoming an Open Channel for The Music of Your Life. Protectia Psi. Sonia Choquette The Six-Sensory Spiritual Teacher.

Construim ImperiiConstruim Imperii - Drumul personal de la angajat la antreprenor. 55 de moduri simple prin care sa-ti dezvolti inteligenta emotionala - Florin Roșoga. 15 Things You Shouldn’t Give Up to Be Happy. 15 Things People Who Love Their Lives Do Differently. The 3 Stages of Life. De ce uneori suntem atrasi de persoanele nepotrivite? Rezolvarea karmei familiei. “Tinerii au frământări, au nevoie de modele, de iubire și de sens” – interviu cu părintele Hrisostom Filipescu. 10 Qualities Every Human Being Should Have. 7 Ways to Give up the Victim Mentality and Live with Confidence. 101 filme motivationale de vazut intr-o viata. How To Go On A Healing Vision Quest by Sonia Choquette. Relationship Fix: How to Communicate Truths So People Thank You.

Incepe-ti ziua cu inima. Lazarev. 6 obiceiuri pe care ar trebui să le excluzi din viața ta dacă ești femeie. 27 Unspoken Suit Rules Every Man Should Know. 9 Daily Promises You Should Make to Yourself. Is He the One? 6 Questions to Ask Yourself. Cand apare DEPRESIA si de ce nu isi inteleg oamenii DESTINUL? Citeste din invataturile Parintelui Pantelimon! VIDEO. Cum să nu mai fii dependent de prezența celuilalt. Cum sa-ti incepi ziua in forta: 6 obiceiuri pe care oamenii sanatosi le practica dimineata. Indicii ca esti o persoana “sanatoasa” din punct de vedere spiritual.

Jaques Salome despre pierderea unei persoane dragi. 5 lucruri pe care femeile de succes le fac diferit. 10 carti de dezvoltare personala pe care trebuie sa le citesti. Last Lemon – Happiness is… Cum Sa Iti Descoperi Pasiunea? 7 Things Outstanding Leaders Do Differently. 15 Things You Shouldn’t Give Up to Be Happy. 13 alegeri care iti pot schimba viata in mod exceptional. Learning Is Moving Forward.

Gigi GHINEA. The Coolest Music in the World: Listen to Siberian Ice Drummers Use Frozen Lake Baikal as an Incredible Musical Instrument. PsiHolistic.ro - site si blog cabinet de psihoterapie Galati: Oana Rafa.