background preloader

Jobb, praktik mm

Facebook Twitter

Bioekonomi. Jordens resurser skall räcka för en ständigt ökande befolknings behov.

Bioekonomi

Fossila bränslen skall på sikt fasas ut vilket kommer att sätta ännu högre tryck på bioresurserna. Inom området bioekonomi tittar vi på hur man bäst fördelar de bioresurser man har tillgång till och hur man använder dem mest effektivt. Vi utreder också på vilket sätt globala skeenden, policys och aktiviteter påverkar beslutsfattande på lokal och regional nivå, kommuner, företag mm.

Innovation

Vad gör ADA? ADA jobbar för kreatörer* i Göteborg och Västra Götalandsregionen.

Vad gör ADA?

Vårt jobb är att bidra till att kreatörer utvecklas här, vill vara här och kan tänka sig att flytta hit. Vi tror att några saker hjälper till för att det ska bli så. Framförallt en känsla av samhörighet och öppenhet. Kommunen testar nya grepp då 20 blivande samhällsbyggare söker jobb i Kungälv. Som ett mellanting mellan klassiska anställningsintervjuer och en idol-audition.

Kommunen testar nya grepp då 20 blivande samhällsbyggare söker jobb i Kungälv

Minus den elaka juryn då. När Kungälvs kommun söker trainees under rubriken ”framtidens samhällsbyggare” så testas nya grepp för att hitta de bäst lämpade. 188 har sökt och 20 blev kallade till stadshuset för en intensiv förmiddag med personal och chefer från kommunens samhällsbyggnadsenhet. En grupp förväntansfulla kandidater med olika bakgrund men med samma mål: en traineetjänst som framtidens samhällsbyggare i Kungälv. – Kungälv är en av de städer jag verkligen kan tänka mig att bo i, säger Emma Strömberg, en av de som fick chans att visa upp sig under dagen. Careers - Floatel International. Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag. COWI är ett ledande konsultföretag som skapar mervärde för kunder och samhället i stort tack vare vår helhetssyn – vi kallar det 360-graderslösningar.

Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag

Vi har kompetens i världsklass när det gäller teknik, ekonomi och miljövetenskap och hanterar utmaningar från många olika angreppspunkter. Vi tillhandahåller kvalificerade konsulttjänster inom industri, infrastruktur, byggnad & fastighet och miljö. COWI har verksamhet över hela världen, och kombinationen av global närvaro och lokala kunskaper gör att vi kan åta oss projekt överallt i världen – stora som små. I Sverige har COWI AB cirka 1000 medarbetare på 12 orter. Fakta om maritima klustret i Västra Götaland. I Vinnovas studie av det maritima klustret i Sverige från 2013 visade man att det fanns drygt 34.000 anställda i 2330 arbetsställen inom det nationella maritima klustret år 2011.

Fakta om maritima klustret i Västra Götaland

Ca 15.000 av de sysselsatta fanns i Västra Götaland. I studien ingick aktiebolag med minst fem anställda. Offentliga arbetsgivare ingick inte vilket innebar att varken myndigheter eller universitet räknades. Det fanns en metodmässig svårighet att värdera den maritima turismen i studien. Bedömningen är att besöknäring kopplad till skärgård och hav är starkt underskattad. Se länk till Vinnovas klusterstudie: Den svenska maritima näringen 2007-2011, Vinnova Karta över marintekniska företag i Göteborg Företaget Scandinaos AB har placerat in rederier, marintekniska och sjöfartsrelaterade företag och organisationer i Göteborg på en kartbild. Vattenbyggnad - www.wspgroup.com. Gothenburg Centre for Marine Research - Gothenburg Centre for Marine Research, University of Gothenburg, Sweden. Karlbom & salanderkarlbom & salander.

Mannerfelt design team. Exclusive style Passion for design Exceptional performance Respect for the environment Ocke Mannerfelt startade Mannerfelt Design Team i början av 1980 och har sedan dess specialiserat sig på båtar med god design och hög teknisk nivå.

mannerfelt design team

GUF – Göteborgs Uppfinnareförening » QUIS. QUIS är nätverket för alla kvinnor inom Svenska Uppfinnareföreningen.

GUF – Göteborgs Uppfinnareförening » QUIS

Detta betyder att kvinnliga medlemmar i SUF också är medlemmar i QUIS och som extra förmån får du tillgång till alla QUIS-aktiviteter och ett stort kompetent nätverk. Årens kvinnliga uppfinnare: Årets uppfinnarkvinna 2014 ger rörelsefrihet åt alla På onsdag 3 december, som är Internationella funktionshinderdagen, mottar Marit Sundin priset för Årets uppfinnarkvinna 2014 samt ett stipendie på 75 000 kr. I Sverige. Det är inte lätt att beskriva en grupp av människor.

i Sverige

Alla är ju olika på sitt sätt. Om uppfinnare finns det många förutfattade meningar. En är att de är ensamma genier som sitter hemma på kammaren och kommer på den ena idén efter den andra. Så går det naturligtvis inte till. Uppfinnare löser problem. Alla framgÃ¥ngsexempel. App för jämförelse av kunskap Inom programmet Testmarknad har ett pilotprojekt tagit fram en kunskapsapp, Quick-Challenge.

Alla framgångsexempel

Den har nu sålts till kunder både i Sverige och utomlands. App för jämförelse av kunskap Specialistvård i hemmet Med mycket bra resultat har man i Skaraborg erbjudit specialistvård i hemmet för äldre. Satsning pÃ¥ testinfrastruktur för miljöteknik. Pressmeddelande Uppdaterad: 14 januari 2015 Miljövänlig rengöring inom livsmedelsindustrin, återvinning av plast och textilier och ny teknik för rening av fosfor och läkemedel i avloppsvatten.

Satsning på testinfrastruktur för miljöteknik

Enheter och dotterbolag inom SP-koncernen. i3tex - Välkommen. Konstruktörer till en av våra kunder inom fordonsindustrin. Vill du jobba i ett företag där du får vara med att skapa, påverka och forma? Vill du ha utveckling, spännande utmaningar och ansvar? Vill du tillämpa din kompetens och dina kunskaper på en plats där du kan bidra? Vill du vara med och bygga en arbetsplats i världsklass? Då har vi goda nyheter för dig. Om oss. Trainee på tvärs i Göteborg - Ingenjörskarriär. Park- och naturförvaltningens organisation och ledning - Park- och naturförvaltningen - Göteborgs Stad. Park- och naturförvaltningen består av verksamhetsområdena förvaltning och planering, utförare rent, grönt, gata och arbetsmarknad.

Utöver det har förvaltningen även en central administration som stöd åt ledning och verksamheter. Park- och naturförvaltningen har cirka 580 anställda, varav cirka 200 är anställda inom verksamhetsområdet arbetsmarknad med någon form av arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Organisation Förvaltning och planering. Yrken A-Ö. Nytt bidrag Landskapsvård - Länsstyrelsen i Västra Götalands län. Nytt bidrag Landskapsvård - Länsstyrelsen i Västra Götalands län. Johanneberg Science Park. Villkor för arbetslöshetsersättning, Lagen om arbetslöshetsförsäkring - Akademikernas a-kassa. För att få arbetslöshetsersättning ska du vara arbetslös och uppfylla arbetsvillkoret. På den här sidan hittar du de grundläggande reglerna för arbetslöshetsersättning. Eftersom de bitvis är ganska komplicerade får du gärna ringa oss för förklaringar och fler detaljer.

Mechanical Engineering. Nyström & Partners, Sweden. GöteborgsOperan. GöteborgsOperan AB är ett helägt bolag inom Västra Götalandsregionen med ca 500 årsanställda och en omsättning på ca 380 miljoner kronor. Totalt ges ca 300 föreställningar per år inom opera, dans och musikal för ca 250 000 besökare. Vi är ett av Europas modernaste operahus med mycket gedigen och modern teknik. Om tjänsten. Teaterteknik. Teaterteknik omfattar många olika yrkesområden, men denna utbildning riktar in sig på de blivande teatertekniker som vill arbeta inom de tre huvudområdena ljus-, ljud- och scenteknik.

Utbildningen ger dig bred kunskap om dessa tre huvudämnen men du kan dessutom göra en personlig fördjupning. Allt du lär dig kan du använda inom hela scenkonstområdet och eventbranschen, men utbildningen har det teatertekniska området som utgångspunkt. Antal studieplatser: 4 Vartannat år kan du söka till våra kandidatutbildningar. Senaste ansökningsdagen förra intagningsperioden för just den här utbildningen var den 15 januari 2014. Sök utbildning på alla Sveriges universitet och högskolor – Antagning.se.

Begagnade böcker, kurslitteratur. Antikvariat. Technical Design Solutions for Theatre: Volume 3 - Ben Sammler, Don Harvey - Bok (9780415824293) Sök kurser - Folkhögskola.nu. Bakom kulisserna. Regiarbete» Repetitörerna» Sufflörerna» Inspicienten» Scenen» Scenografi» Kostymavdelningen» Kostymförrådet» Skrädderiet» Peruk» Ljus, foto och inspelningar» Arkiv, bibliotek och samlingar» Vad händer bakom kulisserna? Bakom Operans kulisser finns en värld som man inte tänker på när allt fungerar. San Diego Opera Scenic Studio. Om oss. Kultur Media Väst. Vägledningar - Försäkringskassan. Arbeta eller studera med aktivitetsersättning.

Bygg & Snickeri. Vägen ut! Web shop - Studiebesök.