background preloader

IKT övergripande

Facebook Twitter

The 15 most useful Google apps you never knew existed. Google can be your best friend when it comes to searching for answers or information online.

The 15 most useful Google apps you never knew existed

Millions of people use it every day, but only few can utilize Google to its full potential. In fact, this powerful search engine can offer lots of great services, apps and features that aren’t on many people’s radar. The Bright Side team will help you to uncover some of them. Here are 15 of the most useful Google apps that you probably didn’t know existed. Google Translate app is an application for those who like traveling. Gmailify: This app allows you to combine all your email accounts like Outlook.com, Yahoo! Zaption - Interact & Learn with Video Lessons. Digitala lärresurser. Allt material som är digitalt och till nytta i undervisning och lärande är digitala lärresurser.

Digitala lärresurser

Det kan vara stort som en hel webbplats eller ett läromedel eller litet som en bild eller en ljudfil. Vi guidar dig i hur du kan söka, värdera, skapa och dela digitala lärresurser. Söka Det finns många användbara lärresurser på nätet men det kan vara svårt att hitta dem när man behöver dem. Därför kan det vara bra att känna till att finns det speciella tjänster och arkiv som har intressant material för skolan.

Bästa webbsidorna för lågstadiet. Så arbetar vi med källkritik på lågstadiet. Källkritik i praktikenUnder hösten har vi varit en redaktion som har arbetat med att intervjua, genomföra undersökningar och göra reklam.

Så arbetar vi med källkritik på lågstadiet

Vi har arbetat med att själva vara källor. Vi har funderat på det där med killar och tjejer i media – hur de presenteras och kommer till tals. Vi har granskat källor och kommit på oss själva med att vara kritiska till i stort sett allt. Interactive Learning Sites for Education - Home. Appar. App är en förkortning av applikation och är ett program som ofta används i smarta telefoner och pekplattor.

Appar

Det finns en mängd olika appar som erbjuder möjlighet till träning och kompensatoriskt stöd i skolarbetet. Hur väljer man app? Det finns många olika appar och utbudet ökar varje dag. Det finns appar som kompenserar för svårigheter och appar som kan användas pedagogiskt. Lärarhandledningar för ett arbete med integritet på nätet. Lärakänna med IKT. Nu har terminen dragit igång med full fart!

Lärakänna med IKT

I tre veckor har eleverna fångats upp i skolans famn =) Många elever som man haft från förra året, men även några nya ansikten förutom en hel hög med härliga år 4:or. För att skapa relationer är det viktigt att hjälpa eleverna att våga visa vem de är, inom Vittra startar vi alltid med några veckor av kulturarbete, bygga en IUP, lärakänna, kunskapsfunderingar och uppstart av första temat för terminen.

Men hur gör man då för att lära känna varandra? Ni vet, på riktigt? Pedagogiska appar - en översikt. Storybird - Artful Storytelling. Prinskorvar, häxor, chiffer och qr-koder…allt är matematik! Visst är det ljuvligt med inspiration!?

Prinskorvar, häxor, chiffer och qr-koder…allt är matematik!

Kors och tvärs får jag inspiration av härliga pedagoger på twitter, facebook etc…och det gör att jag orkar lite till…och ändå lite till…fast detta inlägg kommer inte bara vara en lovsång till det utvidgade kollegiet utan kanske inspiration till någon av er som läser detta inlägg. Under veckan som gått har min etta haft elevens val i ämnet matematik. Kvartssamtal.se - Fortbildning för pedagoger.

Push-to-Talk, Walkie Talkie App for Company Communication. Presentation för IT-avdelningen på SLK. Årstaskolan blev inbjuden till IT-avdelningen på Stadsledningskontoret (SLK) för att prata lite om arbetet med IT inom ramen för vår pedagogiska verksamhet.

Presentation för IT-avdelningen på SLK

Det finns naturligtvis mycket säga om det, IT i skolan är väldigt hett just nu, men här är den korta versionen ur skolledarperspektiv. Mer intressant är våra lärares syn på sina behov som professionella undervisare. En presentation utan dragning är sällan intressant så har du inte lust att titta på den är mitt viktigaste budskap att framgångsrikt arbete med IT i skolan bygger på följande fyra hörnstenar. Kompetens – ledningKompetens – pedagogikKompetens – teknikKompetens – molnet – hur vi samarbetar Jag brukar också tjata om den här modellen som jag fortfarande håller som vägledande för hur vi kan se på behovet av förändring i skolan och andra samtida organisationer.

It-teknik i skolan. Effectively Teaching with iPads. Although I love the convenience of apps and how they allow students to practice concepts during reading and math workshop, I also want my students to take it to the next level to create products that showcase their leaning with iPads as well.

Effectively Teaching with iPads

Thankfully I have an amazing teacher friend in my district, Cristina, that shares this same passion. På begäran: #flipsv och #GAFE för yngre elever i samarbete med @SwensonAnna Lånat struktur av @Askeback. Vi hade en planerad hangout idag, @sarabruun3, jag och ett helt gäng som hänger på twitter och ventilerar, planerar, delar och delar och delar.

På begäran: #flipsv och #GAFE för yngre elever i samarbete med @SwensonAnna Lånat struktur av @Askeback

Till mångas glädje. Frågan kom hur vi i de yngre åren använder Google Apps for Education – förkortat GAFE. Vad gör vi? Vilken nytta har vi av de olika funktionerna? Varför ska man ha det? @Askeback bloggade om 10 anledningar att använda Google och det är en bra början. En plats att samla dokument och arbeten från olika appar i iPaden. Hopscotch - Coding for kids. S kis - En trygg och tr ffs ker s ktj nst f r barn och ungdomar. Encyclopedin för barn.