background preloader

Nieuws

Facebook Twitter

'Twee dagen vaderschapsverlof is niet van deze tijd' | Nieuwsuur. Maar werkgevers zien dat anders. "Uitbreiding van het verlof is een oplossing voor een probleem dat er niet is", zegt Ton Schoenmaeckers, directeur sociaal beleid van werkgeverskoepel VNO-NCW. "Een hechte band met je kind bouw je niet in een paar dagen extra verlof op.

" Hij vindt dat er al voldoende mogelijkheden voor verlof zijn, zowel betaald als onbetaald. "Wie thuis wil blijven maakt daarover een afspraak met zijn werkgever. Vakantie- of adv-dagen kunnen worden opgenomen, of vaders kunnen gebruikmaken van een van de vele andere verlofregelingen die we hebben, die in de cao zijn vastgelegd. Netflix Er zijn ook bedrijven die het anders doen. Directeur Joris Evers verwacht in september zijn tweede kind. Petitie In de petitie van het blad Ouders van Nu vragen die indieners om tien dagen verlof rond de geboorte, en honderd flexibele dagen in de eerste drie jaar. Maar toch praat de Tweede Kamer er op 30 september over en komt het vaderverlof aan de orde in de Kamercommissie arbeid en zorg. Wanneer ga jij van het gas af? De afgelopen maanden heb ik me regelmatig afgevraagd wat ik zelf kan doen om te zorgen dat er minder gas gewonnen gaat worden in Groningen.

Na een discussie over klimaat en energie bij GroenLinks vorige week en een groot aantal bezoekers aan een stukje over wonen zonder gasaansluiting op mijn persoonlijke blog weet ik het zeker: ik ga zo snel als financieel haalbaar gasloos. En ik hoop dat velen mijn voorbeeld volgen, zodat Nederland ‘warm houden in de winter’ geen argument meer kan zijn om de gaskraan open te houden.

Waarom gasloos wonen? Gas is al lang niet meer nodig om je huis te verwarmen of om tapwater te verwarmen, laat staan om mee te koken. De politiek maakt helaas al decennia weinig haast met het dichtdraaien van de vraag naar gas, terwijl Groningers terecht willen dat de gaskraan veel verder dicht gaat. Tijd dus om het heft in eigen hand te nemen. De overgang naar gasloos Gasloos: de mogelijkheden voor koken en tapwater Het simpelste om mee te beginnen is koken. Totaal concepten. ABPfossielvrij sur Twitter : "Hoeveel risico loopt ABP door investering fossiel? Vraag om transparantie, teken #nieuwsuur. ABP Fossielvrij. ABP beheert momenteel ongeveer €334 miljard aan pensioengelden, waarvan ongeveer 10%, zo'n €33 miljard, is geinvesteerd in de winning, productie en verkoop van fossiele energie, zoals bijvoorbeeld in aandelen Shell en BP. Doordat het ABP in deze bedrijven investeert draagt ons pensioen bij aan het verergeren van milieu- en klimaatproblematiek.

Investeringen in fossiele energie hebben echter ook een groot financieel risico. Onderzoek heeft aangetoond dat een groot deel van de bewezen fossiele reserves in de grond moeten blijven zitten, willen we de opwarming van de Aarde beperken tot 2°C. Op het moment dat er internationaal gezien een snelle implementatie van klimaatbeleid wordt bereikt, zullen aandelen van deze fossiele energie bedrijven sterk in waarde dalen, tot wel 60%. Als pensioendeelnemers bij ABP willen wij uiteraard later een financieel mooi pensioen. De petitie is tot stand gekomen op initiatief van campagneteam @ABPfossielvrij. Twitter. Twitter. Cost of solar falls. Midterm 2014 | Ebola in de campagne. NIEUWS - De angst voor ebola grijpt in de Verenigde Staten om zich heen; ook de campagne voor de Midterm Elections is inmiddels in de ban van het virus. Republikeinen riepen luidkeels om een reisverbod van en naar West-Afrika en beschuldigden Obama om het hardst van gebrek aan daadkracht.

Het Witte Huis sloeg direct terug met een uitgebreide verantwoording, de aanstelling van een Ebola-tsaar en de mededeling dat een reisverbod naar West-Afrika niet helpt. De Republikeinen eisen scherpere maatregelen, en een aantal Democratische Senaatskandidaten sluit zich aan bij de kritiek op Obama. Iowa In Iowa, een battleground state bij uitstek, speelt de Republikeinse Senaatskandidaat Joni Ernst graag in op de angst voor ebola en de overtuiging onder kiezers dat Republikeinen veiligheid serieuzer nemen dan Democraten. North-Carolina Het ebola-virus lijkt de campagne in North-Carolina een verrassende wending te geven. Alternatief Te laat. BartvanHorck : Hebbes! Bingo! #nieuwsuureudebat... France, Germany Forced Greece to Buy Arms: MEP.

PARIS - France and Germany, while publicly urging Greece to make harsh public spending cuts, bullied its government to confirm billions of euros in arms deals, a leading Euro-MP alleged Friday. Franco-German lawmaker Daniel Cohn-Bendit said that Paris and Berlin are seeking to force Prime Minister George Papandreou to spend Greece's scarce cash on submarines, a fleet of warships, helicopters and war planes. "I met Mr. Papandreou last week. I was in Athens.

I've known him for a long time," Cohn-Bendit told reporters, accusing Germany's Chancellor Angela Merkel and France's President Nicolas Sarkozy of blackmailing his friend. Cohn-Bendit accused France and Germany of making their contributions to an IMF-led rescue package for the debt-ridden Greek economy contingent on Athens honoring massive arms deals signed by Papandreou's predecessor.

"Mr. "In the past three months we have forced Greece to confirm several billion dollars in arms contracts.

Uitbuiting

1366Technologies. Muziekindustrie. Automatisering. Wilfred Rubens: Privacy onder druk. De privacy van burgers staat zwaar onder druk, ook in Nederland. Dat blijkt volgens Webwereld uit een onderzoek van Privacy International. Grote ICT-bedrijven spelen volgens dit onderzoek een bedenkelijke rol in relatie tot de sterk opkomende beveiligingsindustrie. Nederland wordt verweten de waakzaamheid ten aanzien van de privacy van burgers systematisch te verwaarlozen. In Nederland ontstond er onder andere kritiek op de in 2005 ingevoerde identificatieplicht voor burgers boven de 14 jaar. Ook deze maatregel zou de privacy inperken. Privacy International hekelt verder de plannen voor het integrale kinddossier, het standaard verzamelen van DNA bij langgestaften en het moeten afstaan van NAW-gegevens aan Stichting Brein door Nederlandse internetproviders.

Privacy International is overigens redelijk optimistisch. ‘Witte Huis loog 935 keer over Irak’