background preloader

Project 8 : Verpakkingen

Facebook Twitter

Interactieve les

Home — Precious Plastic. Het (afval)probleem van verpakkingen. by kris cuppens on Prezi. Ideeën. Proloog : het probleem van verpakkingen. Zwerfvuil en sluikstorten in het straatbeeld behoren tot de grootste ergernissen van de mensen.

Om een algemeen beeld te hebben, vroeg gemeenteraadslid Koen Vereeken (CD&V) enkele cijfers op bij het gemeentebestuur. Vorig jaar werd 56 ton afval van sluikstorten opgeruimd, toch bijna 20 ton minder dan in 2007. Naast de sluikstorten werden ook een aantal tonnen zwerfvuil opgehaald. Koen Vereeken Koen Vereeken: “De gemeente doet wat ze kan. Vorig jaar werden een 30-tal grote sluikstorten opgeruimd.

“De inwoners van Sint-Pieters-Leeuw kunnen immers gratis naar het containerpark”, meent Vereeken. Koen Vereeken roept de inwoners op om hun steentje bij te dragen. Cijfers. Registreer Gratis Aanmelden Prijzen en download pakketten AbstractFeestdagenIndustrieITenCKunst/architectuurMensenNatuurRedactiefReizenDierenIllustraties Foto`s , Illustraties Bulldozer en pers die bij stortplaats werken.

Royalty-vrije Stock Afbeeldingen: Stortplaats 2 ID 592019 © Photoneer | Dreamstime.com Extrasmall 480x319px 16.9cm x 11.3cm @72dpi 190.9KB Klein 800x532px 28.2cm x 18.8cm @72dpi 483.5KB. Opdracht 1 maken. 1. Waarvoor dienen verpakkingen? 2. Uit welke materialen zijn verpakkingen gemaakt? 3. Wanneer kiest men voor welk materiaal? Op basis waarvan? Met stukjes pure en melk chocolade.

Merk: MCennedy Chocolate Chunk Cookies, worden gemaakt voor de Lidl en zijn daarom alleen bij de Lidl supermarkt verkrijgbaar. Lidl: In 1973 is men met de eerste Lidl winkel gestart in Ludwigshafen (duitsland). In Frankrijk ontstaan in 1989 de eerste filialen buiten Duitsland. Kartonnen kruisverdeling voor flessen – Verpakkingsmateriaal Rajapack. ALMELO - Als eerste in Noord- en Oost-Nederland introduceert McDonalds Almelo vandaag een nieuw concept: tafelbediening.

De Big Mac komt naar je toe deze winter. Cultuuromslag McDonalds ondergaat daarmee een cultuuromslag. Vanaf maandag kunnen gasten in Almelo – locatie woonboulevard – het eten namelijk ook aan tafel geserveerd krijgen. De locatie in Almelo is daarmee het vijfde restaurant in Nederland dat overgaat op ‘table service’, zoals het concept officieel heet. In Oost en Noord-Nederland is Almelo zelfs de eerste. Het systeem werd succesvol getest in Purmerend en daarna uitgerold over 10 'pilotrestaurants' in Nederland. Echte gastheren Met de tafelbediening kiest de McDonalds voor een belangrijke aanpassing in de bedrijfsformule. De klant is koning Het serviceniveau moest omhoog bij de hamburgerketen, die kiest voor een meer persoonlijke benadering. Wie straks via de grote touchscreens bestelt, krijgt de optie het eten aan tafel te laten bezorgen. Rendiermos = groene verpakking.

Ontbijten op een belegde boterham, een glas fruitsap, een kom yoghurt en/of ontbijtgranen is ouderwets.

Jachtige tijden vragen om een jachtig ontbijt. Zo werd het onbijtkoekje geboren: alles wat je nodig hebt om de dag te beginnen in een ‘biscuit’. (Koekje klinkt zo gewoon; bovendien is er verwarring mogelijk met de Nederlandse ontbijtkoek). LU pakt nu uit met een : een ontbijtkoekje met ‘levende yoghurt’. De LU Petit Déjeuner Yoghurt is een ‘bron van calcium’, lezen we op de voorkant van de verpakking, die verder wordt gesierd door het koekje zelf en een tekening van een potje natuuryoghurt. Op de achterkant wordt het product aldus aangeprezen: Een heerlijk ontbijtkoekje, dat al het goede van volkorengranen combineert met de smeuïgheid van yoghurt. De achterzijde vermeldt ook nog in grote letters dat de vulling een ‘bron van calcium’ is en dat de volkorengranen ‘vezels, vitaminen (E, B1 en B3) en mineralen (magnesium, ijzer)’ bevatten. Verder lezen we nog: Uitzicht en smaak Voedingswaarde.