background preloader

Bloggar förskola

Facebook Twitter

Med barnet i fokus. Den förunderliga vardagen. MÖTESPLATS FÖR LÄRANDE. Bygga i iPaden/lärplattan. Som en del av vårt nylanserade projekt inom bygg och konstruktion på Humlan använder vi oss av iPaden/lärplattan och programmet Toca Builder.

Bygga i iPaden/lärplattan

Programmet är relativt enkelt att bemästra och går ut på att bygga diverse konstruktioner och föremål med hjälp av flera olika figurer. Figurera har sina specifika egenskaper som man får använda sig av när man till ex. ska bygga ett hus. PEDAGOGISKA KULLERBYTTAN. En blogg om att göra skillnad. Paddagogiskt Café - Startsida. Använda iPaden som dokumentkamera. När jag var ny som lärare hittade jag ganska snabbt en kompis i overheadapparaten i klassrummet.

Använda iPaden som dokumentkamera

Med hjälp av dem kunde jag visa eleverna många olika saker på storbild så att de såg ordentligt. Det är ett antal år sedan jag hade en sådan i klassrummet nu. Var utan i många år innan en dokumentkamera kom in i klassrummet. Den blev välanvänd men tyckte inte att den var riktigt bra på att visa skarpt och få till det bra. Anna Lundholm Ehn - Lärare & IKT-inspiratör. Erika Olsson - Förskollärare & IKT-inspiratör.