background preloader

Kittiecarballo

Facebook Twitter

Kittie Carballo

Globally exposed and responsible for strategic business development, projects delivery, operational setup and quality scale up supported by turnaround initiatives.

Om din bil inte kör smidigt så finns det en del saker att kontrollera: betriebsrat10 — LiveJournal. Det är viktigt att din bil kör smidigt och inge delar orsakar skakningar eller ojämn körning.

Om din bil inte kör smidigt så finns det en del saker att kontrollera: betriebsrat10 — LiveJournal

När du kör är det viktigt att du har bra kontroll och att däcken ger bra grepp och stabilitet. Om bilen inte går smidigt kan det bero på hjulinställning, vilket kan åtgärdas av en verkstad. Detta märks bäst genom att ratten drar åt något håll eller skakar vid högre hastigheter. Vid en hjulinställning så ställs hjulen in en optimal position, så att du kan svänga och ta kurvor effektivt. Andra faktorer som kan påverka är bilens fjädring och stötdämpare. Obalanserade däck kan också skapa vibrationer i ratten. Dina däck har också en viktig roll i att försäkra bra körkomfort och säkerhet. Se till att din bilbesiktning görs i tid. En bil måste alltid besiktas.

Se till att din bilbesiktning görs i tid

Då bilen är ny har du en period då du inte behöver besikta fordonet, men efter ett tre till fyra år så måste du besikta bilen varje eller vartannat år. bilbesiktning. Om du kör med en bil som inte är besiktigad kan fordonet beläggas med körförbud. Då får du inte ens köra fordonet till en verkstad. Det samma gäller om bilen inte går igenom besiktningen, då kan du få körförbud om det är alvarliga brister eller återbesök.

I dag kan flera auktoriserade verkstäder utföra besiktningen. En bra verkstad ska inte bara kunna utföra bilservice, de ska kunna erbjuda all typ av bilrelaterad service samt kunna utföra oljebyte. Sök på däckens dimensioner när du ska ha nya däck. När du ska köpa nya däck kan det vara värt att söka efter de dimensioner som du letar efter.

Sök på däckens dimensioner när du ska ha nya däck

Numera kan du till och med köpa däck online. Då kan det vara praktiskt att söka direkt efter den storlek på däck som du vet passar ditt fordon. Varmista, että renkaasi ovat kunnossa ja vaihda ne uusiin kun ne ovat kuluneet. Auton renkaan on oltava hyvässä kunnossa voidakseen ajaa turvallisesti.

Varmista, että renkaasi ovat kunnossa ja vaihda ne uusiin kun ne ovat kuluneet

Renkaita ostaessasi sinun tulee välttää halpojen renkaiden ostamista, jotka ovat huonompaa laatua, koska niillä on huonommat ominaisuudet ja ne ovat tulevat lopulta pitkällä aikavälillä kalliimmiksi. Halvoilla renkailla on yleensä suurempi vierintävastus, mikä johtaa suurempaan polttoaineenkulutukseen ja kulumiseen. Renkaiden kestoikä on tärkeää tietää, koska paremmalla kunnossapidolla ne kestävät pidempään.

Renkaita ostettaessa on hyvä olla perillä faktoista. Kuinka renkaiden kuntoa voidaan parhaiten ylläpitää ja varmistaa tasapainoisuus. Joka toinen vuosi sinun on vaihdettava tai huollettava tietyt osat - Blog 2 Chat — LiveJournal. Jotkut osat ovat huollettava tai vaihdettava määräajoin, ja joka toinen vuosi on melko yleinen ajanjakso.

Joka toinen vuosi sinun on vaihdettava tai huollettava tietyt osat - Blog 2 Chat — LiveJournal

Voidaan sanoa, että jarru öljynvaihto tulisi tehdä kahden vuoden välein, sinun tulee tehdä ilmastointilaitteen huolto samalla aikavälillä. Iskunvaimentimet tulisi myös vaihtaa 20 000 km: n välein, mikä monille tarkoittaa noin joka toinen vuosi.  Ta hand om din bils luftkonditionering, för förbättrad säkerhet och körkomfort. Underhåll av bilen - Stötdämparna på din bil kan påverka din bils säkerhet och bidra till ökade kostnader om de inte är i bra skick.

Underhåll av bilen -

Det är därför viktigt att kontrollera stötdämparna regelbundet och se till att de byts om de är dåliga. Då du har 4 st på din bil, så finns det alltid en risk att en av dem är utslitna och behöver bytas. Om du ser oljefläckar vid något av dina däck efter att du har parkerat bilen, så kan de bero på att någon av dina stötdämpare läcker. När du tar bilen för bilservice, så kontrolleras dina stötdämpare. Men de kan gå sönder mellan servicetillfällena, varför det är viktigt att testa dem även emellan bilens normala bilservice tillfällen.

En bil med dåliga stötdämpare har svårt att hålla sin stabilitet och därför sladdar lättar. Stötdämparna trycker däcken mot vägen, så om det inte fungerar som det ska så slits däcken snabbare samt stötarna som chassit och avgassystemet utsätts för ökar vilket ofta leder till ökat slitage av avgassystemet och olika delar av fjädringen. Kontrollera din bils kritiska delar för att förbättra din körs... Ibland så är det viktigt att åka förbi din verkstad och se till att de kontrollerar din bils bromsar, stötdämpare och däck.

Kontrollera din bils kritiska delar för att förbättra din körs...

De alla bidrar till din bils säkerhet, så att du kan köra bilen säkert och att du kan bromsa på kortast möjliga sträcka. Du kan oftast själv inspektera däcken och mäta mönsterdjupet för att försäkra dig om att det är över 4mm. Du bör också se till att lufttrycket i däcken är korrekt då lågt lufttryck ökar bränsleförbrukningen och sliter ut däcken fortare. Men vad gäller bromsar och stötdämpare, så är det bättre att en verkstad undersöker dem. Konditionstest är ett bra sätt att kontrollera skicket på dina bromsar, däck och stötdämpare vilket en verkstad kan göra. Under ett konditionstest kontrolleras också andra viktiga funktioner på bilen, som att alla viktiga vätskor är om och alla bilens lampor fungerar som de ska. Underhåll av bilen - Vintern i Norden karakteriseras av flera månader av vinterväder och mörker.

Underhåll av bilen -

Vintervädret inkluderar låga temperaturer och oftast en kombination av snö och is. Det kan också finnas en del dagar med slask, som kan ställa till med problem i trafiken. Under vintern så måste du se till att dina vinterdäck är av högsta kvalitet Om du kör i områden som har mycket isiga vinterförhållanden, så kan det vara bättre att ha dubbdäck än friktionsdäck då dubbdäck har bättre prestandan på is, då deras metalldubbar kan gräva in i isen och skapa bra grepp.

När det gäller dubbdäck så är nog Nokian Hakkapeliitta 8 det bästa alternativet. De är det mest framgångsrika dubbdäcket på vintermarknaden här i Norden. Nokian Hakkapeliitta 8 har överlägset grepp på is och med dess mjuka dubbkontakt på grund av dess eco-dubbteknik kombinerat med revolutionerande dubbplacering. Ett konditionstest ger dig snabb information om din bils skick — Lisa's Blog. Om du vill ha en snabb översikt över skicket på din bil, så kan det vara värt att göra ett konditionstest.

Ett konditionstest ger dig snabb information om din bils skick — Lisa's Blog

Detta ger dig ett snabbt svar på om din bil är i bra skick eller om något måste bytas, fyllas på eller lagas. Det kan vara ett bra sätt identifiera även små problem som kan växa över tiden och leda till stora problem. Stora problem tenderar att vara dyrare att reparera och problemet kan ha spridits till andra delar. Konditionstest är därav ett bra komplement till din vanliga bilservice. Vanlig bilservice ser till att bilen underhålls på rätt sätt och att alla problem åtgärdas samt att delar som riskerar att slitas ut byts. När en verkstad utför ett konditionstest på din bil så går de igenom bilens och testar att alla kritiska funktioner och alla viktiga delar fungerar som de ska. Bromsarna testas för att se om bromsskivorna behöver bytas, så att bromsavståndet inte påverkas negativt på grund av slitna bromsar.

Ron's Blog: Vaihda kuluneet renkaat ajoissa ennen kuin joudut onnettomuuteen. Kuluneiden renkaiden suorituskyky ja turvallisuus ovat selvästi heikompia kuin uusien renkaiden, joten on tärkeää tarkistaa renkaan urasyvyys säännöllisesti ja varmistaa, etteivät ne ole kuluneet alle 4 mm: n syvyyteen.

Ron's Blog: Vaihda kuluneet renkaat ajoissa ennen kuin joudut onnettomuuteen

Kun kulutuspintakuvio alittaa 4 mm: n syvyyden, renkaan kyky tarjota turvallinen ajo heikkenee. Jotkut tärkeät ominaisuudet heikkenee rajusti, sinulla on huonompi pito, huonompi kyky välttää vesi ja- loskaliirtoa ja sinulla on lyhyt jarrutusmatka kaikilla pinnoilla. Tämä tekee vaaralliseksi ajamisen kuluneiden kesä- ja talvirenkaat kanssa sääolosuhteista tai vuodenajasta riippumatta. Kesärenkaat-autoon. Renkaan vaihdon tarkkaa päivämäärää ei voida koskaan sanoa, mutta sinun pitäisi vaihtaa talvirenkaasta kesärenkaaseen, kun talvi on ohi ja talvisää ei paa takaisin. Talvirengas tulee aina asentaa autoon talvella ajaessasi. Tarkista renkaat säännöllisesti optimaalisen turvallisuuden takaamiseksi – Ziemergruppe's Blog. Aina on tärkeää varmistaa, että rengas on hyvässä kunnossa. Jos renkaasi eivät ole hyvässä kunnossa, turvallisuutesi heikkenee dramaattisesti ajaessasi.

Talvirenkaiden tulisi antaa sinulle riittävästi pitoa olosuhteissa, joissa ajat. Auton-ja-renkaiden-työpaja. Latanya's Blog — Vänta inte tills du ska byta till sommardäck om... Hur länge ska du ha vinterdäcken på bilen? Vinterdäck ska alltid vara monterade på bilen om du planerar att köra i vinterväder. Så om du har vinterväder och du planerar att köra så måste du se till att du har vinterdäck monterade. Så när vintern kommer till sitt slut, så måste du börja förbereda att byta däck till sommardäck. Om du har dubbdäck på bilen, så måste du se till att de är borttagna innan datumbegränsningen som råder. Detta datum varierar mellan olika länder, men för alla länder så kan du ha dubbdäcken längre om vädret kräver det. Vinterdäck är bättre än sommardäck när det råder vinterförhållanden, det betyder dock inte bara snö och is, men även när det är minusgrader.

Problemet kommer om du byter för tidigt och sedan återkommer vintervädret, då är det inte säkert att köra då du har sommardäck på bilen och inte vinterdäck. Odubbade däck gör det också lättare att köra mellan olika länder under vintern, då de inte har några begränsningar angående dess användning. Like this: Like Loading... Auton kuntotarkastus voidaan aina tehdä auton kunnon tarkistamiseksi. LKW Reifen - lindas-blog.simplesite.com. Sie werden für LKWs und Busse sicherstellen müssen, dass Sie die passenden Reifen für die vorherrschenden Konditionen wählen. Es gibt spezielle Reifen für den städtischen Transport, Langstreckenreifen und es schwere LKW Reifen für den regionalen Transport.

Verzögerungen im Winter vermeiden, durch die Verwendung der besten Winterreifen: palkansaaja — LiveJournal. Hvilke vinterdekk bør du velge hvis du må kjøpe nye dekk. Dekkvalg er ikke en lett oppgave. Ikke alle verksteder utfører kondisjonstester – Ziemergruppe's Blog. Konditionstest har blitt veldig populære, ettersom de er en veldig enkel måte å raskt få bilen testet for å få evaluert tilstanden av eksperter. Nokian Hakka Black 2 eller Nokian Hakka Blue. Nå som vinteren er som verst, bør du ha gode vinterdekk — Jims's Blog. Die besten Harvesterreifen und andere Reifen für die Forstarbeit — Clara lusa.

Wenn Sie nach den besten Forstreifen suchen und das unabhängig davon, ob die Bäume zugeschnitten oder ganz gefällt werden, dann ist Nokian Tyres höchstwahrscheinlich der richtige Reifenhersteller für Sie. Das finnische Unternehmen ist der weltweite Marktführer für Forstreifen. Das Unternehmen arbeitet schon lange mit den Kunden und Ausrüstungsherstellern zusammen, um die Herausforderungen bei der Forstarbeit unter den schwierigen Wetterbedingungen in Finnland anzugehen und zu bewältigen. In Finnland werden die Bäume bei der Forstarbeit zugeschnitten, also werden viele Reifen für Harvester und Rückezüge angeboten. Ein paar Reifen für den Straßenbau und ein paar für die Erdbewegung. Viele Reifen die beim Straßenbau und Erdbau eingesetzt werden, sind gleich, weil die Arbeit sehr ähnlich ist, aber es gibt zum Beispiel Spezialreifen, wie Planiermaschinenreifen, die speziell für den Straßenbau und für ein paar Maschinen für den Erdbau gedacht sind.

Sie müssen mit den Herausforderungen beim Einsatz klarkommen, damit sie eine ausreichende Produktivität in Kombination mit Haftung, Stabilität und Sicherheit bieten können. Je nach Gebiet müssen sie auch in der Lage sein das ganze Jahr über eingesetzt werden zu können, sogar bei Winterkonditionen. Tips för trycket i sommardäcken. Att hålla sig till ett årstidsbaserat schema kommer inte bara erhålla ett enkelt sätt att hålla igång ens rutinenliga bilunderhållning- det kommer också säkerställa att din bil, lastbil eller stadsjeep kör smidigt oavsett om det är varmt, kallt, snöigt regnigt eller vadsomhelst däremellan!

Högre temperaturer innebär extra mycket arbete för ditt fordon.Se till att pumpa dina sommardäck regelbundet (även medräknat ditt extradäck)- åtminstone en gång per månad och innan varje lång färd- och håll trycket på den nivå som rekommenderats av däcktillverkarna.Det korrekta kalltrycket för dina däck listas på fordonsmärket på bildörrskarmen, handskfacket eller i ägarmanualen. ”Kalltryck” innebär däcktrycket hos ett däck som inte körts med på minst tre timmar. När däck värms upp under en bilfärd är det normalt att trycket bygger upp. Tips för att vinteranpassa din bil. Une belle voiture est un plaisir à conduire - Betriebsrat : powered by Doodlekit. Faites une inspection visuelle de votre voiture. My website - Underhållstips.