background preloader

Κάτοικοι Εξωτερικού

Facebook Twitter

TAXnews - Φορολογική Eνημέρωση. Τις προθεσμίες υποβολής όλων των δηλώσεων, των εκκαθαρίσεων καθώς και των δόσεών τους για το 2014 ανακοίνωσε παραμονή Πρωτοχρονιάς το υπουργείο Οικονομικών. Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει τις προθεσμίες υποβολής όλων των δηλώσεων, των εκκαθαρίσεων καθώς και των δόσεών τους, που αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα, για το έτος 2014, με σκοπό την ενημέρωση και φορολογική συμμόρφωση των φορολογουμένων.

Τις προθεσμίες υποβολής όλων των δηλώσεων, των εκκαθαρίσεων καθώς και των δόσεών τους για το 2014 ανακοίνωσε παραμονή Πρωτοχρονιάς το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, η υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ( Ε1) από όλους τους φορολογούμενους θα ξεκινήσει από τις 20 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2014. Η υποβολή του εντύπου Ε5 από τις επιχειρήσεις ΟΕ, ΕΠΕ ΟΕ θα ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαΐου 2014. Τα έντυπα Ε2 για τη δήλωση των εισοδημάτων από ενοίκια και το Ε3 θα πρέπει να υποβληθούν από τις 3 Φεβρουαρίου 2014 έως 30 Ιουνίου 2014.

TaxExperts - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Σε μία προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους Κατοίκους Εξωτερικού το Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε πρόσφατα τις εγκυκλίους ΠΟΛ.1142/12 & ΠΟΛ.1145/12, με τις οποίες διευκρινίζει τον τόπο και τον τρόπο φορολογίας των φυσικών προσώπων που διαμένουν στο εξωτερικό.

TaxExperts - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι τεράστιες αλλαγές στην αντιμετώπιση των κατοίκων εξωτερικού προέκυψαν με τη δημοσίευση του Ν.3943 το Μάρτιο του 2011, που τροποποίησε μια σειρά από άρθρα στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν.2238/94), τα οποία αρχίζουν πλέον να εφαρμόζονται στην πράξη. Η TaxExperts στα πλαίσια των φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών που προσφέρει, δημοσίευσε μία εκτεταμένη μελέτη για το φορολογικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί. Τα βασικά σημεία είναι τα εξής: Το φυσικό πρόσωπο θεωρείται ότι διατηρεί τη συνήθη διαμονή του στην Ελλάδα, εφόσον η παραμονή του υπερβαίνει συνολικά τις 183 ημέρες μέσα στο ίδιο έτος (παρ. 1, άρθρο 2). Πεδία προς συμπλήρωση στην αίτηση εφαρμογής των ΣΑΔΦΕ για το Πιστοποιητικό Φορολογικής Κατοικίας - Φορολ.Εισοδήματος - Komvos - e-forologia.gr. Άρθρα (21/06/2012) Στο γκισέ της εφορίας οδηγούνται όλοι οι κάτοικοι εξωτερικού. Νανόπουλος Κωνσταντίνος Σε μία προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους Κατοίκους Εξωτερικού το Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε πρόσφατα τις εγκυκλίους ΠΟΛ.1142/31.5.2012 & ΠΟΛ.1145/31.5.2012, με τις οποίες διευκρινίζει τον τόπο και τον τρόπο φορολογίας των φυσικών προσώπων που διαμένουν στο εξωτερικό.

Άρθρα (21/06/2012) Στο γκισέ της εφορίας οδηγούνται όλοι οι κάτοικοι εξωτερικού

Οι τεράστιες αλλαγές στην αντιμετώπιση των κατοίκων εξωτερικού προέκυψαν με τη δημοσίευση του Ν.3943/2011 το Μάρτιο του 2011, που τροποποίησε μια σειρά από άρθρα στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν.2238/1994), τα οποία αρχίζουν πλέον να εφαρμόζονται στην πράξη. Η TaxExperts στα πλαίσια των φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών που προσφέρει, δημοσίευσε μία εκτεταμένη μελέτη για το φορολογικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί.

Τα βασικά σημεία είναι τα εξής: - Το φυσικό πρόσωπο θεωρείται ότι διατηρεί τη συνήθη διαμονή του στην Ελλάδα, εφόσον η παραμονή του υπερβαίνει συνολικά τις 183 ημέρες μέσα στο ίδιο έτος (παρ. 1, άρθρο 2). TAXnews - Φορολογική Eνημέρωση. Untitled. Δ/ΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ - INTERNATIONAL ECONOMIC RELATIONS. Ανακοίνωση Προξενικού Γραφείου - Χορήγηση πιστοποιητικών φορολογικής κατοικίας - Νέα της Πρεσβείας. Χορήγηση πιστοποιητικών φορολογικής κατοικίας Ως προς τη διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού φορολογικής κατοικίας, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Ανακοίνωση Προξενικού Γραφείου - Χορήγηση πιστοποιητικών φορολογικής κατοικίας - Νέα της Πρεσβείας

Επικοινωνία με τις Αρχές μας στις ΗΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται από τις Αρχές μας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ή οποιαδήποτε σχετική πληροφορία παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την αρμόδια Αρχή.

Επικοινωνία με τις Αρχές μας στις ΗΠΑ

Στους παρακάτω συνδέσμους παρέχονται στοιχεία επικοινωνίας καθώς και φόρμες ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσιγκτων (Προξενικό Γραφείο) - Πολιτείες Αρμοδιότητας: Delaware, District of Columbia, Maryland, North Carolina, Virginia, West Virginia Γενικό Προξενείο Αγίου Φραγκίσκου - Πολιτείες Αρμοδιότητας: Alaska, California (Zip Codes 93000 and up), Idaho, Montana, North Nevada, Oregon, Utah, Washington, Wyoming Γενικό Προξενείο Βοστώνης - Πολιτείες Αρμοδιότητας: Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island, Vermont Γενικό Προξενείο Λος Άντζελες - Πολιτείες Αρμοδιότητας: Arizona, California (Zip Codes 90001-92999), Colorado, Hawaii, Nevada, New Mexico, South Nevada.

Πληρεξούσιο - Υπηρεσίες για Έλληνες. Ο πληρεξουσιοδοτών θα πρέπει να διαθέτει την αντίστοιχη νομική ικανότητα: π.χ. θα πρέπει να είναι πνευματικά υγιής και ενήλικος (άνω των 18 ετών).

Πληρεξούσιο - Υπηρεσίες για Έλληνες

Για την παροχή εξουσιοδότησης απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του εντολέως ενώπιον του Προξενικού υπάλληλου και η προσκόμιση εγγράφων που αποδεικνύουν την ταυτότητά του (επώνυμο, όνομα, τοποθεσία και ημερομηνία γέννησης, πατρώνυμο, μητρώνυμο). Το πλήρες όνομα (περιλαμβανομένων και του πατρωνύμου και του μητρωνύμου) του αντιπροσώπου (το πρόσωπο, δηλαδή, το οποίο εξουσιοδοτείται) θα πρέπει επίσης να αναφέρεται κατά τη σύνταξη και υπογραφή οποιουδήποτε πληρεξουσίου. Εάν το πληρεξούσιο προορίζεται για ειδική χρήση, θα πρέπει να κατατίθεται στο Προξενείο το σχέδιο του πληρεξουσίου από συμβολαιογράφο ή δικηγόρο στην Ελλάδα σε ηλεκτρονική μορφή (CD, flash drive) ή να αποστέλλεται ηλεκτρονικώς.

Για όσους δεν διαβάζουν ή δε γράφουν ελληνικά (ακόμη και αν μπορούν να μιλήσουν και να αντιληφθούν την ελληνική) απαιτείται η παρουσία δύο μαρτύρων. 1. 2. 3. Οι ρυθμίσεις για τους κατοίκους εξωτερικού (Μέρος ΙΙ) Του Γιώργου Δ.

Οι ρυθμίσεις για τους κατοίκους εξωτερικού (Μέρος ΙΙ)

Χριστόπουλου 1. Στο πρώτο μέρος αναφερθήκαμε και αναλύσαμε τα βασικά σημεία για το φορολογικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί με τις αλλαγές στην αντιμετώπιση των κατοίκων εξωτερικού και οι οποίες σε πρώτη φάση προέκυψαν με τη δημοσίευση του Ν. 3943/2011, (άρθρο 12), τον Μάρτιο του 2011, που τροποποίησε μια σειρά από διατάξεις στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν.2238/1994), σε μία προσπάθεια του Υπουργείου Οικονομικών να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους Κατοίκους Εξωτερικού.

Πότε οι κάτοικοι εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης. Του Γιώργου Δ.

Πότε οι κάτοικοι εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης

Χριστόπουλου Πριν αναφερθούμε στις νέες διατάξεις του άρθρου 43 του νέου Νομοσχεδίου 4141/5-4-2013 «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις», θα υπενθυμίσω, τι ισχύει για την φορολογική κατοικία και τα κριτήρια για την υπαγωγή στη φορολογία των φυσικών προσώπων, κατοίκων ημεδαπής και αλλοδαπής. Επίσης πότε μιλάμε για το παγκόσμιο εισόδημα και πότε για το εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα και τι σημαίνει η απάντηση στο ερώτημα: Στο γκισέ της εφορίας οδηγούνται όλοι οι κάτοικοι εξωτερικού; ότι όποιος ισχυρίζεται πως είναι κάτοικος εξωτερικού (όχι Έλλάδας) πρέπει να προσκομίζει στοιχεία μόνιμης κατοικίας από τη χώρα όπου ζει.

Η «εξέγερση» των ομογενών μας της Ελληνικής κοινότητας στην Μελβούρνη, στη Βικτωρία και σε άλλες χώρες του εξωτερικού που εργάζονται και ζουν εκεί, έπιασε τόπο; UPDATED: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. Καλώς ήρθες Guest Είσοδος Χρήστη Εγγραφή About Γίνε Συνεργάτης Καριέρα Πακέτα Διαφήμισης Επικοινωνία.

UPDATED: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ελευθερία Παπαδοπούλου & Συνεργάτες - Οn line Δικηγόρος. Κάτοικοι Εξωτερικού - drcc.eu. Mε τη δημοσίευση του ν.3943/2011 η Ελληνική Πολιτεία έχει θεσμοθετήσει ένα πιο ΑΥΣΤΗΡΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ που διέπει τη συνήθη διαμονή (> από 183 ημέρες) και τη φορολογική κατοικία, ως τόπο φορολόγησης του παγκόσμιου εισοδήματος σας.

Κάτοικοι Εξωτερικού - drcc.eu

Σύμφωνα με το άρθρο 76 του Κ.Φ.Ε. και την ΠΟΛ.1142/2012, μπήκαν περιορισμοί στη διαδικασία αλλαγής κατοικίας από την Ελλάδα προς το εξωτερικό. Ειδικότερα, δεν γίνεται δεκτή η αίτηση αλλαγή κατοικίας όταν η χώρα προορισμού ανήκει στα μη-συνεργάσιμα κράτη, ενώ εφαρμόζονται προϋποθέσεις που σχετίζονται με τα οικονομικά σας συμφέροντα στην Ελλάδα, όταν η χώρα εγκατάστασης έχει προνομιακό φορολογικό καθεστώς.