background preloader

Talousuutiset

Facebook Twitter

Caruna käytti yli 170 miljoonaa sähköverkkojen parantamiseen. Googlen 150 dollarin kuvankäsittelyohjelma on nyt ilmainen. 29.3.2016 10:44 Yhtiö sanoo satsaavansa mobiilisovelluksiinsa, ja alkaa jakaa pöytäkoneohjelmistoa ilmaiseksi.

Googlen 150 dollarin kuvankäsittelyohjelma on nyt ilmainen

Google kertoo tehneensä Nik Collection -kuvankäsittelyohjelmistostaan ilmaisen. Lehto Group listautuu Helsingin pörssiin. Listautumalla Lehto pyrkii rahoittamaan kasvua.

Lehto Group listautuu Helsingin pörssiin

Kuvée to Be Keurig of Wine: Smart Bottle Meets $300 Billion Industry. For wine, the hangover can start as soon as the bottle is opened.

Kuvée to Be Keurig of Wine: Smart Bottle Meets $300 Billion Industry

Oxygen is toxic to the lovely, inebriating juice, which as every moment passes becomes something other than intended (letting it ''breathe'' notwithstanding). On any given night, having to choose between four glasses of wine and none can be a sad disconnect of supply and demand—a truly dismal science. Marco DiGiulio, a vintner at California’s Vintage Wine Estates, can taste degradation in a bottle open just one day.

Bensan hinta kääntyi nousuun - Lifestyle. Ruotsiin esitetään energiavallankumousta – koko sähköntuotanto uusiutuvaa v. 2037. Ruotsiin esitetään kunnianhimoista energiauudistusta.

Ruotsiin esitetään energiavallankumousta – koko sähköntuotanto uusiutuvaa v. 2037

Sosiaalidemokraattinen energiaministeri Ibrahim Baylan ja hallituksessa olevan ympäristöpuolueen energia-asioista vastaava kansanedustaja Lise Nordin esittävät, että maan koko sähköntuotanto saataisiin uusiutuvista energialähteistä 20 vuoden kuluttua. Baylan ja Nordin ovat kirjoittaneet asiasta keskusteluartikkelin sanomalehti Dagens Nyheteriin. Poliitikot esittävät, että Ruotsin puolueet tekisivät energiauudistuksesta yhteisen ohjelman, jonka tavoitteena olisi Ruotsin kaiken sähköntuotannon muuttaminen uusiutuvaksi 20 vuoden sisällä.

Vuonna 2009 maata hallinnut porvarihallitus teki energiaratkaisun, joka tähtäsi siihen, että Ruotsin kasvihuonekaasupäästöt saataisiin pudotettua nollaan vuoteen 2050 mennessä. Samalla allianssi sopi, että öljyn ja hiilen käyttö lämmitysenergiaksi loppuisi viimeistään 2020. Yksityinen kulutus hienoisessa kasvussa USA:ssa. 5 vinkkiä näin saat tavarasi kaupaksi nettikirpputoreilla. Monet yhteisöpalvelu Facebookin kirpputoriryhmät ovat erikoistuneet tietyntyyppisten tuotteiden tai tiettyjen merkkien ympärille.

5 vinkkiä näin saat tavarasi kaupaksi nettikirpputoreilla

Ryhmiä on esimerkiksi muodille, lastenvaatteille, retkeilyvarusteille ja häille. Kuuba alkaa maksaa velkojaan Suomelle. Suomi ja Kuuba ovat päässeet sopuun kolmekymmentä vuotta vanhoista veloista.

Kuuba alkaa maksaa velkojaan Suomelle

Kyse on valtiontakuurahaston vanhoista, 37,8 miljoonan euron suuruisista saatavista. Valtiontakuurahasto on valtion budjetin ulkopuolinen rahasto, joka siirtyi vuosituhannen vaihteessa kauppa- ja teollisuusministeriön yhteyteen. Kenen kanssa Netflix-tunnuksen saa jakaa? Katso tästä "netiketti" Videopalvelu Netflixin on ennakoitu arveltu joutuvan rajoittamaan Netflix-tunnusten jakamista, mutta yhtiön suhtautuminen on kuitenkin pysynyt varsin sallivana.

Kenen kanssa Netflix-tunnuksen saa jakaa? Katso tästä "netiketti"

Aivan kenelle tahansa tunnustaan ei kuitenkaan kannata luovuttaa. HS: Hallitus kaavailee lapsilisien verollepanoa. HS: Hallitus kaavailee lapsilisiä verolle.

HS: Hallitus kaavailee lapsilisien verollepanoa

Lisäsäästöt myös opintotuesta ja työttömyysturvasta ovat esillä kehysriihessä.Lapsilisät olisivat nousemassa yhdeksi säästökohteeksi hallituksen kehysriihessä huhtikuun alussa, kertoo Helsingin Sanomat.Lisäsäästöjä kaavaillaan myös opintotukeen ja työttömyysturvaan. Hallituksen pitäisi löytää säästöjä usean sadan miljoonan euron edestä.Säästölistoja kootaan paraikaa virkamiesportaassa ja hallitusryhmissä.

PTT: Suomen talous kasvaa 0,7 prosenttia kehottaa hallitusta elvyttämään. Digitoday. Kuva: © Mark Blinch / Reuters 10.3.2016 10:38 Google on yllättäen julkaissut Android-käyttöjärjestelmän seuraavan N-version.

digitoday

Google on yllättäen julkaissut ensimmäisen version seuraavasta Android-käyttöjärjestelmästään. Versio tunnetaan toistaiseksi nimellä Android N, ja sen esiversio on tarkoitettu lähinnä sovelluskehittäjille. Googlen arveltiin julkistavan seuraavan Android-version tavalliseen tapaan vasta vuosittaisessa IO-kehittäjäkonferenssissa toukokuussa, mutta sen sijaan versio tupsahti julki ilman suurempia muodollisuuksia Googlen kehittäjäsivuilla. Android N sisältää ainakin seuraavat uudistukset: - Yötila: Android N voi joko automaattisesti tai käyttäjän valinnan kautta siirtyä yötilaan. . - Muokattavat pikavalinnat: Näytön yläreunasta vedettävää pika-asetusvalikkoa voi jatkossa muokata, ja käyttäjä voi valita siihen haluamiaan toimintoja, joihin haluaa päästä nopeasti ja usein käsiksi.

Suomen suurin kaivos myydään Ruotsiin 650 miljoonalla. Mainosrahat valuvat kohdennettuun mainontaan, muutosta on vaikea tutkia. Markkinointiin käytetään Suomessa vuosittain miljardi euroa vähemmän kuin vuonna 2007.

Mainosrahat valuvat kohdennettuun mainontaan, muutosta on vaikea tutkia

Summan pienenemistä selittävät muun muassa mediakentän pirstaloituminen ja säästöt. Varojen keskittäminen markkinointiteknologiaan ei näy vuosittain kerättävissä mainostiedoissa. Digitaalisen mainonnan osuus mediamainonnasta kasvaa Suomessa noin 40 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä, arvioi markkinatutkimusyritys TNS Gallup. Muissa Pohjoismaissa osuus on nykyisin noin 40 prosenttia, Suomessa se on 25 prosenttia. Autokauppa ampaisi kasvuun alkuvuonna – hetken piikki vai käänne? Autokauppa on yksi talouden tärkeistä mittareista.

Erityisen hyvin se heijastelee kuluttajien luottamusta. Alkuvuonna autokauppa on käynyt sivusta katsottuna yllättävän hyvin. Mistä on kysymys? Kiina tavoittelee tänä vuonna 6,5–7 prosentin kasvua. Hidastuvaan talouskasvuun totutteleva Kiina julkisti lauantaina taloustavoitteitaan kansankongressissa. Pääministeri Li Keqiang kertoi, että Kiina tavoittelee tänä vuonna 6,5–7 prosentin kasvua. Viime vuonna kasvutavoite oli noin seitsemän prosenttia. Pääministerin mukaan Kiina tavoittelee kasvun pitämistä vähintään 6,5 prosentissa tulevien viiden vuoden aikana. Samaan aikaan se yrittää luoda lisää työtä ja järjestellä uudelleen tehotonta teollisuuttaan – ja tämä yhtälö vaatii Kiinalta kovaa työtä. – Maamme kehitys kohtaa enemmän ja aiempaa suurempia vaikeuksia, joten meidän täytyy valmistautua kovaan taisteluun, Li sanoi.

Ensin painui asuntolainan korko miinuksille nyt alkoi marginaalien luisu. Asuntolainojen korot jatkoivat laskuaan maaliskuun alussa, kun moni pankki alensi asuntolainojen marginaaleja. Suomen Rahatiedon Taloussanomille tekemän vertailun mukaan uuden asuntolainan keskimarginaali on maaliskuussa 1,19 prosenttia, kun se helmikuussa oli 1,24 prosenttia.

Vuosi sitten keskimarginaali huiteli 1,36 prosentissa. EU jatkamassa venäläisille asetettuja pakotteita kuudella kuukaudella. Elintarviketyöläisten liitto ei hyväksy yhteiskuntasopimusta. Öljyjätit Saudi-Arabia ja Venäjä jäädyttävät tuotannon. Saudi-Arabia ja Venäjä ovat sopineet jäädyttävänsä öljyntuotantonsa tammikuun 11. päivän tasolle. Saudi-Arabian öljyministerin Ali al-Naimi sanoi tammikuun tasojen olevan "riittävät". Hänen mukaansa kysyntä on kasvussa, ja Saudi-Arabia haluaa edelleen vastata asiakkaidensa tarpeeseen. Saudi-Arabia on sanonut, ettei se leikkaa tuotantoaan öljyn maailmanlaajuisesta ylituotannosta huolimatta, elleivät suuret öljynviejämaiden järjestö Opeciin kuulumattomat tuottajat tee yhteistyötä. Tallink veti laivoille lisää väkeä – tulos yli kaksinkertaistui.

Tallink-varustamon matkustajamäärä kasvoi viime vuonna loivasti. Tämä ja alentuneet kustannukset siivittivät yhtiön liikevaihdon ja tuloksen nousuun. Yhtiö arvioi myös voittaneensa markkinaosuuksia. Tulos ennen veroja nousi viime vuonna 69,2 miljoonaan euroon, kun se vuotta aikaisemmin oli 30,0 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos kasvoi 0,04 eurosta 0,09 euroon. Liikevaihto lisääntyi 2,6 prosenttia eli 921,5 miljoonasta eurosta 945,2 miljoonaan euroon, mikä on yhtiön historian ennätys. Suomen talous kasvoi viime vuonna hiukan. Vienti väheni kaksi prosenttia. Ekokem selvittää listautumista Helsingin pörssiin. Kaivosjätin tulos rojahti yli 5 miljardia tappiolle. Älä tuijota myyntilistoja – näitä puhelimia Suomi oikeasti käyttää. Aiempaa useamman työkyky estää työnsaannin. VR laskee junalippujen hintoja neljänneksen alennukset leikkuriin.

Nokian markkinoille kasautuu pilviä – etsii uusia tuloja. Yellen warns US financial conditions have worsened. Finnairin siivet kantavat taas. Kiinalaisyritys kaavailee miljarditehdasta Kemiin, luvassa jopa 4 000 työpaikkaa - Kiina. Pörssi romahti Japanissa Nikkei sukelsi kolmen vuoden pohjiin. Öljytuotteiden kulutus väheni – bensan kulutus laskee yhä. Aktian yt-neuvottelut johtivat 55 työntekijän vähennykseen. Outotec teki rajut tappiot – ei jaa osinkoa.