background preloader

Recept

Facebook Twitter

Italiensk smörgåstårta på vårt eget sätt när det skulle firas. | Livsnjutarnas gourmetkök. Onsdag 20 januari 2016 Dagen mitt i veckan är kommen och världen därute är helt sagolikt vacker, snötunga träd, höga snödrivor och termometern har åter krupit ner rejält på minussidan. Å vad vi njuter av vintern, så pass att vi bara var tvungna att ta oss en extra promenad ikväll direkt efter middagen som för övrigt bjöd på en vegetarisk morotspaj som kommer att dyka upp längre fram. Snökaoset i trafiken igår är glömt efter att det fallit 25 cm snö. Det mesta är bortröjt nu och vägarna är åter någorlunda körbara. Vintern kan man fira (det finns alltid något man kan fira, det gäller bara att se saken från den ljusa sidan!) Det händer inte ofta att vi gör smörgåstårtor (varför vet vi inte, de är ju rätt enkla att göra ändå) men nu kände vi att det var dags.

Denna smörgåstårta består av två olika fyllningar med samma grund av ricotta (italiensk färskost med mjuk konsistens) och lättvispad grädde. Det är alltid svårt tycker vi att räkna ut hur många bitar man får ut av en tårta. Fyllning 1: Enkel plommonkaka - Anel-Nevs. Enkel och snabb att baka. Servera ljummen som dessert eller till kaffe/te tillsammans med vaniljglass eller osötad vispad grädde. 1.5 dlströsocker2 stägg1.5 dlvetemjöl0.5 tskbakpulver0.25 tskäkta Vanillapulver eller 0,5 tsk vaniljsocker10 steller fler plommon0 smör0 pärlsocker Gör så här: 1.

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjölet uppblandat med bakpulver och vaniljpulvrer(vaniljkornen).