background preloader

Kemiaa

Facebook Twitter

Chemists have created and imaged a new form of carbon. An elusive wreath of carbon has made its long-awaited debut.

Chemists have created and imaged a new form of carbon

Scientists created a molecule called cyclocarbon and imaged its structure, describing the ring of 18 carbon atoms online August 15 in Science. The work unveils a new face of one of chemistry’s most celebrated elements. “It’s not every day that you make a new form of carbon,” says chemist Rik Tykwinski of the University of Alberta in Edmonton, Canada, who was not involved with the research. The result had eluded chemists for so long that Tykwinski had placed a bet about whether cyclocarbon would be created and imaged. “I basically won a bottle of scotch from a friend,” he says. Cyclocarbon joins other forms of the versatile element, including diamond, graphite, thin sheets called graphene, tiny spheres known as buckyballs and miniature cylinders called carbon nanotubes.

Vaarallisten kemikaalien varastointi. Open ilmasto-opas. Ilmastonmuutos vaikuttaa ihmisten toimintaan ja luonnonympäristöihin nyt ja etenkin tulevaisuudessa.

Open ilmasto-opas

Kemian opetuksessa ilmastonmuutosta pohditaan tutustuttaessa ilmakehän rakenteeseen, kasvihuonekaasujen rakenteeseen ja toimintaan sekä pohdittaessa energiantuotantojärjestelmäämme. Kemian opetus onkin merkittävässä roolissa ilmastonmuutos -ilmiön syvällisessä ymmärtämisessä ja ilmastoystävällisen maailman rakentamisessa. Carbon Visuals Ilmakehän kemiaa Gerald Patterson Maapallon ilmakehän ansiosta kotiplaneetallamme voi olla elämää.

Ilmakehän yleisimmät kaasut ovat typpi (78 %), happi (21 %), argon (1 %) ja hiilidioksidi (noin 0,04 %). Applets. Kosmetiikkaopas_opettajille. Kemian-kriteerit. CosmEthics avaa kosmetiikan tuoteselosteen hetkessä - Kemikaalicocktail. Kirjoittanut noora 25. marraskuuta 2015 kello 17:45 Tuskin olen ainoa, joka on kaivannut kaupan kosmetiikkahyllyn äärellä nopeaa keinoa skannata tuoteselosteen raaka-aineet niin, että ymmärtäisi, mistä kemikaaleista on kyse.

CosmEthics avaa kosmetiikan tuoteselosteen hetkessä - Kemikaalicocktail

Kemikaalinimiä kun ei muista ulkoa millään ja silmätkin siinä menee, kun koittaa saada selvää parin millin kokoisesta präntistä. Suomalainen CosmEthics on luonut ratkaisun tähän ongelmaan: applikaatiolla skannataan kosmetiikkatuotteen viivakoodi ja hetkessä puhelimen näytölle ilmestyy selkokielinen lista kemikaaleista, joita tuote sisältää. Kun lisäksi personoi oman tilinsä, voi syöttää sinne yksittäiset aineet tai kemikaaliryhmät, joita haluaa välttää, ja tällöin ohjelma antaa muutamassa minuutissa infon siitä, sisältääkö tuote punaisia, keltaisia, vihreitä tai liloja kemikaaleja vai ei (värikoodeista lisää edempänä). Kuva: vastranyland.fi / Leif Weckström Juuri läpinäkyvyys ja vertaistuki ovat Katariinalle sydämen asioita. CosmEthics on kuluttajille ilmainen. CSI katalyytti. Saippuan valmistus. Tarvittavat aineet: 30 % NaOH –liuostaKookosrasvaaVäriainetta (ei pakollinen)Tuoksuainetta (tuo oma tuoksu, esim. hajuvettä tai kanelia, jos haluat) Tarvittavat välineet: 250 ml keitinlasiveitsilasisauvakuumennuslevylämpömittarivaakajokin muotti saippualle (koulussa on muutamia muotteja, voit tuoda oman kivanmuotoisen kotoa jos haluat)talouskelmua15 ml mittalasipH-paperia (valmiin saippuan testaamiseen)Työtakki ja suojalasit Työohje: Punnitse 50 grammaa rasvaa.

Saippuan valmistus

Sekoita seosta rauhallisesti. Kun seos on kuten ”löysä puuro”, voit lisätä väriaineen ja tuoksuaineen. Siirrä saippua kertakäyttöastiaan kovettumaan. Mittaa saippuan happamuus liuottamalla sitä pieneen määrään vettä. Syntyneessä saippuassa on mukana glyserolia ja jonkin verran käyttämääsi rasvaa. Tykkää tästä: Orgaanista kemiaa. OPS 2016 ja arviointi. Olen kuluneen vuoden aikana ollut mukana suunnittelemassa uuden opetussuunnitelman mukaista arviointia Jyväskylässä.

OPS 2016 ja arviointi

Kunnissa eri puolilla Suomea on kuulemani mukaan tehty paljon työtä arvioinnin parissa, sillä siihen on jätetty ops-tekstissä varsin avoimet ohjeet. Arviointi jakautuu uuden opetussuunnitelman mukaan arviointiin opintojen aikana ja päättöarviointiin. Opintojen aikaisesta arvioinnista pääosan tulee olla luonteeltaan formatiivista, eli oppimisprosessia näkyväksi tekevää ja oppimista edistävää. Tällaisen formatiivisen palautteen tulee auttaa oppilaita hahmottamaan ja ymmärtämään mitä heidän on tarkoitus oppiamitä he ovat jo oppineetmiten he voivat edistää omaa oppimistaan ja parantaa suoritustaan. Nykytilanne lienee melko yleisesti se, että arvioinnin pääpaino on summatiivisessa arvioinnissa – todistuksen numeroissa ja rakseissa. Vallitsevien käytäntöjen toisin ajatteleminen on ollut iso työ.

Taksonomian mukaan tavoitteet voidaan jakaa sekä tiedon että ajattelun tason mukaan. CSI katalyytti. Chemicum - 100+ Experiments in Chemistry II. +Electrochemistry- This page contains videos explaining different electrochemical processes.

+Electrochemistry-

Current sources: batteries, rechargeable batteries, metal-air batteries, fuel cells, supercapacitors. What are the working principles of electrochemical energy storage units, how to prepare these by yourself? What is the future energy source for vehicles - battery, fuel cell or supercapacitor? Look at the following videos: Electrochemical synthesis, polishing and deposition of metals Electrochemically deposited nickel is quite common in bathroom. Www.kemianluokka.fi. Tutkimuksellisia opetuskokonaisuuksia.

Jaana Herranen & Maija Aksela Kemian opettajankoulutusyksikkö, Helsingin yliopisto Tutkimuksellinen opiskelu on uusien opetussuunnitelmien perusteiden sekä tutkimustiedon valossa työtapa, jolla voi lisätä oppilaiden motivaatiota ja tukea tutkimisen taitoja.

Tutkimuksellisia opetuskokonaisuuksia

Tutkimuksellisen opiskelun käytöstä kemian käsitteiden ja ilmiöiden opiskelussa on keskusteltu, myös kriittiseen sävyyn. Työskentelyn tavoitteet vaikuttavat kuitenkin siihen, miten työskentelyä toteutetaan. Tutkimuksellinen opiskelu voidaankin määritellä monella tavalla. Tutkimuksellinen kemian opetus II -kurssilla keväällä 2016 tuotettiin tutkimuksellisia projektitöitä kemian kouluopetukseen. Tutkimukselliselle projektille valittiin konteksti, josta opiskelijat itse olivat kiinnostuneita, ja jonka voi olettaa kiinnostavan myös perusopetuksen/lukion oppilaita. Tutkimuksellisen projektin suunnittelussa huomioitiin kurssilla käsiteltyä teoriaa tutkimuksellisesta opiskelusta.

Tutkimuksellisia opetuskokonaisuuksia. Jaana Herranen & Maija Aksela Kemian opettajankoulutusyksikkö, Helsingin yliopisto Tutkimuksellinen opiskelu on uusien opetussuunnitelmien perusteiden sekä tutkimustiedon valossa työtapa, jolla voi lisätä oppilaiden motivaatiota ja tukea tutkimisen taitoja.

Tutkimuksellisia opetuskokonaisuuksia

Tutkimuksellisen opiskelun käytöstä kemian käsitteiden ja ilmiöiden opiskelussa on keskusteltu, myös kriittiseen sävyyn. Työskentelyn tavoitteet vaikuttavat kuitenkin siihen, miten työskentelyä toteutetaan. Tutkimuksellinen opiskelu voidaankin määritellä monella tavalla. Tutkimuksellinen kemian opetus II -kurssilla keväällä 2016 tuotettiin tutkimuksellisia projektitöitä kemian kouluopetukseen. Tutkimukselliselle projektille valittiin konteksti, josta opiskelijat itse olivat kiinnostuneita, ja jonka voi olettaa kiinnostavan myös perusopetuksen/lukion oppilaita. Tutkimuksellisen projektin suunnittelussa huomioitiin kurssilla käsiteltyä teoriaa tutkimuksellisesta opiskelusta. Chips instruktioner. Chips.