background preloader

Yleistä kieltenopetukseen liittyvää

Facebook Twitter

The ultimate global greetings cheatsheet [infographic] I’ve just downloaded this image onto my phone as a quick-read guide to saying “Hello!”

The ultimate global greetings cheatsheet [infographic]

In over 20 different languages. Although having a pronunciation guide would also be helpful, as I know the “t” in salut! Is silent, and god only knows how to say “Hi!” Babbel. Documento sin título. Pelillisyys & mobiilioppiminen kielten opetuksessa. 8. lokakuuta 2015 | Anna von Zansen Opiskelijoiden älypuhelimet ja tabletit, opettajan tietokone, tabletti ja älypuhelin sekä langaton nettiyhteys tuovat mobiileja mahdollisuuksia myös kielten oppimiseen.

Pelillisyys & mobiilioppiminen kielten opetuksessa

Artikkelissa esitellään kirjoittajan omakohtaisia kokemuksia iPadin, iPod touchin sekä opiskelijoiden älypuhelimien hyödyntämistä aikuiskoulutuksessa. EFL Assessment sheets. iPad-aktiviteetteja esi- ja alkuopetukseen. Classroom Timers - Fun Timers. We've decided to put our new fun timers, and timers for classrooms into a nice sub-section.

Classroom Timers - Fun Timers

These are great timers for children, or maybe meetings, or anything really. They just add some extra fun to the usual countdown timers :-) Elevspel.se - Kunskapsspel för barn. Tampereen seudun TVT-portaali. Koulutuspohja 5. Työkaluja sanaston ja peruskieliopin kertaamiseen QuizletErilaisia kääntökortteja.

Koulutuspohja 5

Free Worksheets, Activities, Songs, and Videos. BBC Learning English - The Sounds of English. Löydä oma tapasi. Luonteenvahvuudet.pdf. Authentic Happiness. Superhanns Teaches English - Episode 1: FROM & TO. Printable Worksheets. "3.luokan englannin sanoja": Connect Fours Revision Quiz. Ryhmä toimimaan! -kirjan lisämateriaalit. PS-kustannus Hae verkkokaupasta Ostoskori <div class="varoitus"><h2>Huomasimme, että selaimessasi ei ole JavaScript käytössä.

Ryhmä toimimaan! -kirjan lisämateriaalit

7 Learning Zones Every Classroom Must Have! Tyhy esiteA5 web. Tvt tuulettaa oppimiskulttuuria. Microsoft Office 365 opettajille. Kielivinkki /fi. Etusivu Kielivinkki antaa sinulle lisää puhtia ja evästystä vieraiden kielten opiskeluun.

Kielivinkki /fi

Tutustu ohjeisiin ja tutki eri kielten esimerkit. Ne opastavat sinua tehokkaaseen, itsenäiseen ja omaehtoiseen opiskeluun. Kielivinkki neuvoo sinulle, miten voit tehostaa opiskeluasi opit tuntemaan itsesi paremmin oppijana voit opiskella kielen rakennusaineita: rakenteita ja sanastoa opit paremmaksi kielen kuulijaksi, lukijaksi ja ymmärtäjäksi saavutat sujuvan taidon puhujana ja kirjoittajana. "Siellä teille sitten kerrotaan, että on tämmöinen Word" "Ehkä vähän lapsellista, mutta itselleni motivaatiota tähän aiheeseen perehtymiseen tuo myös se, että haluan osoittaa oppilaille, ettei 'opesukupolvi' ole ihan niin vanhanaikaista, avutonta ja pihalla olevaa, kuin heidän ajatuksensa tuntuu olevan :) Kun kerroin kaseille, missä koulutuksessa olen pari torstaita, niin etupenkin poika kommentoi 'Niin siellä teille sitten kerrotaan, että on tämmöinen Word, missä voi näitä fontteja muuttaa ja sitten että on olemassa semmoinen Facebook, missä voi jutella tutuille ja laittaa vaikka omia kuviakin sinne' ...Minä dinosauruksina ne meitä pitää :)" Edellä on lainaus Riikka Reinin palautteesta Tampereen seudun Osaava -hankkeen Pedagoginen piristysruiske V -koulutuksesta.

"Siellä teille sitten kerrotaan, että on tämmöinen Word"

Toinen osallistuja kommentoi omaa kehittymistään: "En enää näe tietotekniikkaa peikkona vaan mahdollisuutena. Oppimista edisti se, että annoin itselleni luvan keskittyä itseäni eniten kiinnostaviin asioihin. " QR-koodeista innostui moni muukin. Luokanopettaja ja tietotekniikka - Sari Auramon blogi. Humanity Learning – yksilöllisestä oppimisesta ihmislähtöiseen oppimiseen.

Tutkija Marika Toivola tekee väitöstutkimustaan opettajista, jotka kehittävät opetuskäytänteitään huomioiden oppilaat yksilöinä.

Humanity Learning – yksilöllisestä oppimisesta ihmislähtöiseen oppimiseen

Tähän mennessä hän on saanut mallinnettua Pekka Peuran pedagogisen ajattelun ja luotua Peuran opetusmallin käyttöteorian, josta on kirjoitettu artikkeli kansainväliselle tiedeyhteisölle. Lue käyttöteorian opettajille suunnattu versio tästä linkistä. Peura on aiemmin käyttänyt opetusmenetelmästään nimitystä yksilöllisen oppimisen opetusmalli. Viesti.koje. Selkeää ja saavutettavaa viestintää. Learning by doing - leikkejä ja pelejä englannin opetukseen. Toiminnalliselle opetukselle olennaista on tehdä oppilaista aktiivisia toimijoita.

Learning by doing - leikkejä ja pelejä englannin opetukseen

Opetus hyödyntää ryhmää, on vuorovaikutteista, mahdollistaa mielikuvituksen sekä luovuuden käyttöä ja lisää huomaamatta tuntiopetuksen fyysistä aktiivisuutta. Toiminnallinen opetus aktivoi tehokkaasti oppilaita psyykkisesti, fyysisesti ja sosiaalisesti. Paper Snowflake Patterns. Opettajalle. Vähitellen täydentyvä linkkilista eri aineisiin (kuvataide, englanti, ruotsi, uskonto, S2)ja aihekokonaisuuksiin (mediakasvatus, monikulttuurisuus, kestävä kehitys)sekä opetusalaan liittyviin tekijänoikeusasioihinJos joku linkki ei toimi, ilmoitathan siitä minulle.

Opettajalle

Päivitetty 31.12.2014 Kielet Oppimispelejä tulostettavaksi. Pedagogiikkaa ja koulupolitiikkaa II: Ops 2016 tulee - oletko valmis? Osa: Työtavat. OPETUSSUUNITELMAN keskeiset elementit ovat didaktiikan näkökulmasta tavoitteet, sisällöt, menetelmät ja arvioinnin periaatteet. Olen aikaisemmissa blogilastuissa avannut käsityksiäni tavoitteista (mikä on uuden opsin kasvatuspäämäärä) ja menetelmäohjauksesta (opettajan ja oppilaan toimintaa kuvaavien verbien analyysin pohjalta). Tässä lastussa paneudun vielä opetussuunnitelman työtapaohjaukseen. Perinteisesti suomalaisopettajat ovat pitäneet vahvasti kiinni menetelmällisestä vapaudestaan, mutta jo vuoden 2004 perusteissa listattiin perusteet menetelmien valinnalle.

Yksilöllinen oppiminen. British Vs American English: 100+ Differences Illustrated. The World’s Most-Spoken Languages In A Single Infographic. The Tree of Languages Illustrated in a Big, Beautiful Infographic. ESOL Courses - Free English Lessons Online. Note taking. Esittely. Linkit - Englanti. Linkit - Englanti Erilaisia kielioppi- ja sanastoharjoituksia 3.-6. lk:n oppilaille. Erilaisia 4.-6. lk:n oppilaiden laatimia sanastotehtäviä. Kielioppitehtäviä 5. lk:n tai sitä vanhemmille oppilaille. Grammar Ninja. Individual English: A bunch of stolen ideas - #HackEd.

Yksilöllinen opetuskokeilu edistyy, aiempia ideoita on hiottu, uusia saatu ja ennen kaikkea toisten kehittelemiä älynväläyksiä napsittu oman työn osaksi. Facebookin ryhmät Yksilöllinen oppiminen ja oppimisen omistajuus sekä sen rinnakkaisryhmä Yksilöllinen oppiminen ja oppimisen omistajuus: kielet ovat todellisia aarreaittoja! Toisinaan opehuoneessa saattaa tulla orpo olo, mutta vertaistukea ja kannustusta löytyy näistä ryhmistä roppakaupalla. Jos tunnistit itsesi, niin kiitos!

Aiemmin tällä viikolla sain kyseisestä ryhmästä tarpeellisen muistutuksen siitä, että yksilöllisessä oppimisessa ei ainoana tavoitteena ole asiasisällön hallinta, vaan vähintään yhtä tärkeää on oppimaan oppiminen. Oppimisen omistajuus, eli se, että näkee itsensä aktiivisena tekijänä ja todella ottaa vastuun omasta oppimisestaan. Miksi kannattaa opiskella useita kieliä? (Rautalankatiivistys) « Saukon Taivaspaikka.

Operaatio maailmanperintö.