background preloader

Cultuurverandering

Facebook Twitter

Kleuren en hun centrale themas. Bij witdrukdenkers is het beeld dat alles (autonoom, als vanzelf) in verandering is. Panta rhei: alles stroomt. Waar energie zit, veranderen er dingen. Complexiteit wordt als verrijkend, niet als verstorend opgevat. Beïnvloeden van de dynamiek is een favoriete aanpak. Het gaat meer om verandering mogelijk maken, te zoeken naar de kiemen voor vernieuwing en creativiteit, dan om te sturen of te richten. Bronnen: Hoe een samenbindende cultuur te creëren? Reacties Kantelen vanaf de kantelen Jan Vrins Betrokkenheid is niet uit een boek te lerenJohn Tier Van het ‘communiceren van meningen’ naar het ‘communiceren via vragen’ Winfried Deijmann Waarden kunnen niet zoekraken op een bureau Jacco van Nieuwkoop De organisatie is gekanteld Het grote bedrijf in de dienstverlenende sector heeft een ingrijpende reorganisatie achter de rug.

“U bent de cultuur vergeten…” Toen de reorganisatie grotendeels was doorgevoerd, werd er een speciale vergadering van het MT belegd. Dit item is alleen beschikbaar voor leden. Word nu gratis lid Lid worden is gratis, kost slechts één minuut en verplicht verder tot niets ManagementSite leden hebben toegang tot alle artikelen, online tests en instrumenten Kennisbank met de Top-100 onderwerpen voor de professional Lees meer voordelen » Omgaan met cultuurverschillen binnen organisaties. Confrontaties tussen subculturen binnen organisaties Tot diep in de vorige eeuw functioneerden medewerkers hoofdzakelijk binnen één afdeling.

Onderhouden van contacten daarbuiten was meestal het monopolie van de chef. Daarom waren confrontaties met andere gedragsvormen voor de meeste medewerkers schaars. Werkverbanden in moderne organisaties zijn veel flexibeler. Waar men vroeger op afstand andere gedragsvormen zag, wordt men daar nu bij het werken in meerdere netwerken direct mee geconfronteerd. Een klassiek voorbeeld zijn cultuurverschillen tussen projectgroepen en lijnafdelingen. Dit item is alleen beschikbaar voor leden. Word nu gratis lid Lid worden is gratis, kost slechts één minuut en verplicht verder tot niets ManagementSite leden hebben toegang tot alle artikelen, online tests en instrumenten Kennisbank met de Top-100 onderwerpen voor de professional Lees meer voordelen » LEON DE Caluwe CULTUUR Geeldruk Blauwdruk Rooddruk Groendruk Witdruk denken VERANDEREN. LEON DE Caluwe CULTUUR Geeldruk Blauwdruk Rooddruk Groendruk Witdruk denken VERANDEREN.