background preloader

Vivienda

Facebook Twitter

The Limes Hotel Opened in Brisbane. On June 27 in Brisbane, Australia, the Limes Hotel – first Australian hotel to join the Design Hotels organization opened gates. Designed after spending countless hours in airplanes and hotel rooms by award-winning Argentinian designer Alexander Lotersztain, it is located in Fortitude Valley. I’ve decided to publish about this interesting and innovative piece of architecture, because is something new. something that you don’t see everyday and who knows maybe a piece of inspiration for some people. The Limes Hotel only has 21 styled lodging-type rooms that focus on guests’ primary travel requirements rather than following the 5-star standards. They all include custom Corian kitchen benches and toilette vanities, timber bed heads, custom aluminum door handles, Luna Textiles curtains and bathroom wall tiles by Bisazza.

Pretty exclusive you may say but wait, because each room is hand painted individually using a mineral coating technique. Omotesando by Toyo Ito. Obranegra. NYU Department of Philosophy by Steven Holl Architects. Steven Holl Architects have completed an interior project at the Department of Philosophy in the Arts & Sciences faculty at New York University. All photos are copyright Andy Ryan. More Dezeen stories on Steven Holl:Steven Holl to build in NorwayNelson-Atkins Museum by Steven Holl Below is a short statement about the NYU project from the architects, followed by a press release: New York University (NYU) Department of Philosophy New York City, NY, USA 2004-2007 The Dean of the Faculty of Arts & Sciences and a committee of Philosophy Professors collaborated in the selection of Steven Holl Architects to design the complete interior renovation of a 1890 corner building at 5 Washington Place for the consolidation of the NYU Department or Philosophy within a concept which organizes the new spaces around light and phenomenal properties of materials.

A new stair shaft below a new skylight joins the 6-level building vertically with a shifting porosity of light and shadow that change seasonally. >> noticias >> arquitectura :: arte :: diseño >>> El origen es el material Una casa fresca, para un calor fuera de los parámetros establecidos para el confort estándar de un urbanita; una casa con un mínimo mantenimiento y, si posible, de bajo coste; una casa flexible en el número de usuarios; y flexible en su uso y configuración; una casa que pueda abrirse completamente al exterior o cerrarse y concentrarse en sí misma.

Una casa de playa construible en una esquina de mundo. Fueron las altas temperaturas, el salitre y la mano de obra poco especializada para ejecutar una técnica constructiva en un lugar remoto, los condicionantes que llevaron a tomar la decisión de que esta casa debía ser de hormigón. De hormigón son los puentes, los búnquers, las presas; y lo son por su capacidad estructural y por su resistencia a condiciones extremas. Este es el punto de partida para el arquitecto, y las posibilidades tectónicas y morfológicas del material, una ayuda en la definición formal del proyecto.

Casa Bromelia / Urban Recycle Architecture Studio. © Urban Media Arquitectos: Urban Recycle Architecture Studio Ubicación: Alphaville 2, Salvador, Bahía, Brasil Equipo: Diego Viana Gomes, Juliana Meira Araujo Aguiar, Saul Kaminsky y Bernfeld Oliveira Año: 2011 Área Proyecto: 200m² Situación: construida Fotografías: Urban Media, Marcio Correia Campos Casa UR.X.01, familiarmente conocida como Casa Bromelia, es el proyecto pionero de la Urban Recycle Architecture Studio en el sector de la arquitectura residencial.

Diseñado y construido entre los Enero/2010 y Diciembre/2011, la Casa Bromelia trata de responder a las necesidades del usuarios, respetando los espacios y la organización de su entorno. La idea principal del proyecto consistió en la colocación de una unidad residencial en un espacio sin edificios en los alrededores, de una manera capaz de adaptarse mejor a un contexto futuro construido, proporcionando al usuario un conforto visual, térmico y acústico, lo que permitiría aprovechar de la condiciones climáticas de la región. Hallway House / NL Architects.

Hallway House, a radical residential project designed by NL Architects, has been conceived within the framework of a ‘match making’ program set up by the Dutch Architecture institute (NAi), together with Housing Corporation VANKE. As a Sino-Dutch collaboration in social housing, NL Architects has created a new concept for high-quality affordable housing on a site in Huilongguan, Beijing.

More images and architects’ description after the break. The current generation of college graduates in China faces numerous difficulties; it is hard to find good jobs and hard to find affordable housing. The term Ants Tribe, coined by Lian Si, professor at the University of International Business and Economics in Beijing, was meant to describe a group of smart but individually insignificant young people who draw strength by gathering together in large communities. The requested residential units are very small. Almost 1000 units have to be divided over the 10 buildings. MVRDV. Housing | JDS Architects. Punggol Macro Development | JDS Architects. Vallarta Towers | JDS Architects. Cheiljedang R&D Center II | JDS Architects. Showing image 3 of 32 We need to create a CJ R&D Institute as a building which drives the ambitions of the company for sustainability and which represents futuristic thinking, both in its layout, its materials, systems and technologies. The majority of the building consists of a repeated cell structure of offices, labs and ancillary spaces in tree bended slabs that adapt to the natural environment of the site.

The ‘mixing chambers’ are located where the individual slabs combine. These are areas where we ‘mix’ people from different departments to share knowledge, socialize, eat and exercise. If the rest of the building can be considered a generic zone for offices and laboratories the mixing chambers are where the building becomes alive both programatically, spatially and socially. Wuhan Mikado | JDS Architects. New Taipei City Museum of Art Proposal / PA Studio. PA (Process-based Architecture) Studio shared with us their proposal for New Taipei City Museum of Art, which won an honorable mention. Their design includes a huge cube on an urban plaza. The interior space of this suspended cube is integrated and has not been divided to specified floors as the usual buildings.

It consists of several moving galleries where the exterior walls are also good places for displaying the art works. More images and architects’ description after the break. Some of these galleries move horizontally to left and right and others move vertically up and down. Moving galleries create a dynamic space inside and outside the museum that changes throughout time and its organization depends on the galleries’ motions. Oasia Downtown / WOHA. Oasia Downtown, designed by WOHA, sets out to create an alternative imagery for commercial high-rise developments. It combines innovative ways to intensify land use with a tropical approach that showcases a perforated, permeable, furry, verdant tower of green in the heart of Singapore’s Central Business District (CBD).

More images and architects’ description after the break. In programmatic response to the client’s brief of having distinct Soho, Hotel & Club rooms, WOHA adopted a club sandwich approach by creating a series of different strata, each with its own sky garden. Introducing layers of elevated ground levels allow the precious but limited ground floor space to be multiplied, creating generous public areas for recreation and social interaction throughout the high-rise. Sited within a densely built up area, the tower carves out its own internal spaces and dynamic views instead of relying on external vistas for visual interest.

2 Lugar Concurso Prefabricados para Estudiantes: Conjunto Habitacional Jardin Nuevo Marilda. Vista Aerea Estudiantes: Guilherme Bravin, Livia Baldini, Maria Fernanda Basile e Marcelo Venzon Profesor: Mario Figueroa y Marcus Vinicius Damon Colaboradora: Lígia Miranda Situación: 2 Lugar en la 6 Versión Concurso Prefabricados para Estudiantes Institución: Escola da Cidade / Sao Paulo, Brasil El principal concepto para este proyecto fue la integración de los espacios privados y públicos. De esta manera las tipologías fueron acomodadas de tal forma que se potencializa la formación y identificación de un núcleo en común, una unidad de vecindad, que se identifica en el proyecto con la creación de la plaza interna. Vista Interior El proyecto para el conjunto habitacional Jardín Nuevo Marilda se basa en la reestructuración de un área localizada en la zona sur de São Paulo cerca de la represa Billings, Grajaú, región que contiene espacios de ocupación formal e informal.

Lámina Lámina Detalle Plantas. Casa en las Palmeras / rrmr arquitectos. © Elsa Ramirez Arquitectura: rrmr arquitectos (Arq. Roberto Riofrío Navarro, Arq. Micaela Rodrigo Graña) Ubicación: Playa Las Palmeras Panamericana Sur Km 122.7 Cañete, Lima-Peru Ing. Estructural: Ing. La propuesta está planteada en un terreno compacto en 2da fila que permite tres pisos de altura y está ubicada lateralmente a un amplio parque. Se optó por una propuesta compacta y maciza pero a la vez armónica, trabajada como un gran bloque destajado. En este ambiente se logra la integración conceptual de visuales y la integración funcional de ambientes a través de una escalera caracol que crea el nexo vertical entre el segundo y tercer piso dejando en el primer piso estacionamientos y servicio.

Se optó por coloca el área social en el tercer piso para aprovechar la vista directa al mar sobre las terrazas de las viviendas en primera fila. Map Data Map data ©2014 Google Map * Ubicación aproximada, puede indicar ciudad/país y no necesariamente la dirección exacta. Ecological Skyscraper in Paris with Green Terraces in Each Floor. French architect Jaubert Francois proposes a new skyscraper for Paris that consists of two towers joined by a vertical park that starts at the ground plane and finishes at a soccer pitch on the rooftop. The “Hyper-Tower” is a mixed-use development with residential and sports facilities on the top levels and commercial and leisure areas in the first floors.

The structure is a reinterpretation of the Arche de La Defense but instead of creating an un-programmed void, Jaubert Francois creates a lush garden for the city. The interior spaces spill into the green void through terraces in each level. To commemorate the 9th Annual Skyscraper Competition, eVolo is publishing the Limited Edition Book "eVolo Skyscrapers 2" which is the follow-up to its highly acclaimed book “eVolo Skyscrapers”. The 628-page book examines 150 projects received during the last years of the competition. Only 1000 copies are available worldwide. -> EVOLO SKYSCRAPERS 2 - Limited Edition Book.

Centro de Interpretación del Rio de la Miel / Mariñas Arquitectos Asociados. © Fernando Alda Arquitectos: Mariñas Arquitectos Asociados Situación: Desembocadura del Río de la Miel. Algeciras, España Equipo de proyecto: José Carlos Mariñas, Sara Boni, Aurelie Martel, Catarina Oliveira, Jordi Bolaños, Samuele Evolvi Promotor: Gerencia Municipal de Urbanismo de Algeciras. Ayuntamiento de Algeciras Empresa constructora: Vías y Construcciones Fecha redacción de proyecto: Junio de 2008 Fecha final de obra: Junio de 2010 Presupuesto ejecución material: 282.558 euros Superficie construida: 237 m2 Fotografías: Fernando Alda Un edificio quedó varado en el jardín de Umm Hakim Una pequeña isla, al-Yazirat al-Jadra, que emergía del mar cubierta de vegetación a escasos cuatrocientos metros de la desembocadura del río de la Miel o wâdí-l-Asal, dio nombre a la ciudad de Algeciras; una isla desde la cual Târik ben Ziyád penetró en la península en el siglo VIII dejando atrás un pequeño destacamento para custodiar a su amada Umm Hakim.

Ubicación. Pblcdad's "vivienda colectiva" favorite pictures on VisualizeUs. Pblcdad's "infografia" favorite pictures on VisualizeUs. Planificacion Urbana, Viviendas, ZAPCO, Sistemas, Tipologia. “Moreover, urban planners, architects,and, not least building societies must develop attractive forms of housing, to be able to offer an affordable alternative to the dream of the single-family-dwelling…” Hanno Rauterberg, Die Zeit, Mayo 2002 Pile Up, de la marca suiza ZAPCO, es un sistema tipologico de viviendas que nace de la motivación de crear una tipología que pudiera responder los requerimientos de los que Rauterberg hace alusión.

El sistema busca responder a las necesidades personales de los residentes y permitir la clase de agrupación densa de viviendas que los centros urbanos requieren. No es un sistema de bloques de vivienda prefabricado, sino más bien un sistema espacial que ofrece una multiplicidad de variantes modificables para requisitos particulares de uso. Eso permite ademas el poder generar diversos tipos de conjuntos, tales como bloques de departamentos, “villas” urbanas o edificios en altura “The demand has also changed. Imagenes de proyectos. Vivienda Colectiva: Formosa 1140 - LOHA. Formosa 1140 es un edificio de once viviendas diseñado por Lorcan O’Herlihy Architects (LOHA) en West Hollywood (California). La solución que se ha elegido para las fachadas es bellísima, y se compone de placas metálicas a modo de hojas o capas que se van superponiendo, realizadas con chapas grecadas de acero lacado en rojo, algunas de ellas opacas y otras microperforadas, que le confieren a esta piel una transparencia y sensación de profundidad dignas de mención.

Al mismo tiempo, proporcionan a las viviendas una importante protección contra el soleamiento excesivo. Gracias a la anchura justa del bloque, los apartamentos pueden ser pasantes, con dos fachadas contrapuestas que permiten ventilaciones cruzadas al tiempo que vistas al exterior desde todas sus estancias.Si alguien se ve atraido por esta promoción tiene que saber que sale a la venta por unos precios que rondan los 600.000 $. Centro abierto de actividades ciudadanas / Paredes Pino. © Jorge López Conde Arquitecto:Paredes Pino - Fernando G. Pino, Manuel G. de Paredes Ubicación: Islas Sisargas c/v Formentera c/v Cies, Córdoba Colaboradores: Raquel Blasco Fraile, David Pérez Herranz Consultores: Rafael Pérez Morales (dirección de ejecución) Robert Brufau, Xavier Aguiló, María José Camporro, BOMA S.L.

(estructuras), ARGU, Ingeniería (instalaciones) Contratista: Ferrovial Superficie construida: 11.920 m2 Presupuesto: 3.259.924,66 € Concurso: 2004 Proyecto: 2007 Obra: 2010 Promotor: Procórdoba. Proyectos de Córdoba Siglo XXI Fotografías: Jorge López Conde Las ciudades en general, y en particular las de larga trayectoria histórica como Córdoba, funcionan como grandes acumuladores en los que las vivencias y las huellas que el hombre deja sobre ellas, se superponen, conformando un todo unitario en el que es posible ver de un modo simultáneo diferentes periodos. Alturas y cubiertas diagramas. El Cubo / Orange Architects. “The Cloud”, el polémico proyecto residencial de MVRDV. 82 Viviendas en Carabanchel / ACM Arquitectos. Desarollo de Comunidad Ecológica en Bangladesh / JET, JCI y Terraplan.