background preloader

Seksuaalivähemmistöt

Facebook Twitter

Afrikan vainotut ja tuomitut - ranneliike.net. Hänen nimensä on Ali Al Jatab, mutta hänen kotikaupungissaan Gaossa Malin pohjoisosassa hänet tunnetaan nimellä Ali Tchin (pikku Ali). Hän on 30-vuotias, kuuluu tuareg-heimoon eikä ole koskaan julkisesti myöntänyt tuntevansa seksuaalista vetovoimaa toisia miehiä kohtaan. Mutta tässä 75.000 asukkaan kaupungissa kaikki tuntevat toisensa ja kaikki tietävät, että Alilla on ”ystävä”, että hän pukeutuu ”eri tavalla” ja että hän tekee ”naisten juttuja”. Eräänä joulukuisena iltana seitsemän aseistettua miestä tuli noutamaan hänet hänen kodistaan. Sanaakaan sanomatta he tarttuivat hänen, laittoivat autoon ja veivät kaupungintaloon. Siellä he laittoivat hänet käsirautoihin ja alkoivat lyödä häntä kepillä. Amerikkalaiskirkko syyttää Oklahoman tornadotragediasta homoja - ranneliike.net.

Westboro Baptist Church kiitti Jumalaa Oklahomassa riehuneesta useita ihmisiä surmanneesta tornadosta.

Amerikkalaiskirkko syyttää Oklahoman tornadotragediasta homoja - ranneliike.net

Kirkon mukaan hurrikaanin syynä on jokin aika sitten kaapista tullut NBA-koripalloilija Jason Collins. WBC on lähettänyt Twitter-palveluun aiheesta viestejä. USA:n Kansasin osavaltion Topekasta toimivaan kirkolliseen Fred Phelpsin johtamaan WBC-järjestö kuuluu hänen poikansa Fred Phelps Jr:n lisäksi noin 40 henkeä, joista suurimman osan uskotaan olevan Phelpsin lähisukulaisia. Ryhmä levittää etupäässä internetissä homovastaisia mielipiteitään. Portugal: Parliament grants same-sex couples some adoption rights. The Portuguese Parliament on Friday passed a bill to offer some adoption and fostering rights to same-sex couples.

Portugal: Parliament grants same-sex couples some adoption rights

The bill won with a very narrow majority of just five votes in the Lisbon assembly, but prompted long applause from the assembly, reports Reuters. Campaigners in the country celebrated the victory, but held it up as only a partial one, which fell short of full adoption rights, which they had aimed for. Out of the 230-seat assembly, nine deputies abstained, and 28 did not attend for the vote. Homoliitot hyväksyvä laki eteni Britanniassa - Homoseksuaalisuus - Ulkomaat. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet saattavat parantua Puerto Ricossa. (Kuva: torbakhopper / flickr.com / cc 2.0) Puerto Ricon seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet saattavat parantua merkittävästi, mikäli suunnitteilla olevat lakialoitteet hyväksytään, raportoi Amnesty International .

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet saattavat parantua Puerto Ricossa

Maassa käynnistettiin vuoden alussa kaksi vähemmistöjen oikeuksia parantavaa lakialoitetta ja ne ovat siitä lähtien herättäneet laajasti keskustelua. USA: Delaware hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain - ranneliike.net. Yhdysvalloissa Delawaren osavaltion senaatti on hyväksynyt tasa-arvoisen avioliittolain äänin 12-9. Senaatin hyväksyttyä lain kuvernööri Jack Markell allekirjoitti sen lähes välittömästi. Laki astuu voimaan heinäkuun alussa. Osavaltion edustajainhuone hyväksyi lain huhtikuussa äänin 23 – 18. Laki kumoaa samalla vuonna 1996 voimaan tulleen homoavioliitot kieltävän lain.

Vuodesta 2011 lähtien osavaltiossa ovat samaa sukupuolta olevat parit voineet rekisteröidä parisuhteensa. Uudessa laissa uskonnollisille yhteisöille jätettiin oikeus olla toimittamatta avioliittoon vihkimistä, mikäli se on vastoin niiden noudattamaa oppia. Protokollaongelmia Kiinan hallituksella - ranneliike.net. Kahden eurooppalaisen poliittisen johtajan vierailut ovat viime viikkoina aiheuttaneet harmaita hiuksia Kiinan hallituksen protokollasta vastaaville ja maan virallisille tiedotusvälineille.

Protokollaongelmia Kiinan hallituksella - ranneliike.net

Oli sitten syynä taloudellisten ja kaupallisten sopimusten tärkeys tai kansainvälisten tiedotusvälineiden osoittama kiinnostus näihin Kiinan maaperällä järjestettyihin tapaamisiin, maan jäykkiä ja vanhoillisia moraalikäsityksiä on jouduttu hieman höllentämään, ja virkamiehet ovat joutuneet käyttäytymään tavallisuudesta poikkeavalla tavalla. Ihan tavallinen perhe. Jeren ja Roosan äiti löysi avioeron jälkeen uuden rakkauden.

Ihan tavallinen perhe

Uusi äitipuoli ei ollut lapsille ihmetyksen aihe. Vanhempien pitkä avioliitto päättyi, kun Roosa oli 6-vuotias. Lapset jäivät äidille, joka löysi nopeasti uuden puolison. – Olin silloin aika pieni, enkä muista siitä paljoa. Voisi siis sanoa, että äidin avovaimo on aina kuulunut mun elämään, Roosa kertoo. Äidin uusi puoliso muutti pian Kirkkonummen omakotitaloon asumaan. . – Hän oli taitava, eikä yrittänyt ottaa mitään tiettyä roolia meidän perheessä. . – Rakkautta oli puuttunut jo pitkään, ja sen tyhjiön hän täytti. – Ei hän koskaan yrittänyt olla äiti minulle.

Kultakaupungin kodittomat. Maailman Kuvalehti | Kulttuuri American Vagabond kuvaa homoseksuaalisten, kodittomien nuorten karua todellisuutta San Franciscossa.

Kultakaupungin kodittomat

American Vagabond tulee Suomessa ensi-iltaan kesäkuussa samalla viikolla, jolla järjestetään Helsinki Pride 2013. Kuva: For Real Productions. San Franciscon kaupungiosa Castro tunnetaan maailman johtavana gay-naapurustona. Alueella naisystävänsä kanssa asunut dokumentaristi Susanna Helke, 45, kiinnitti huomionsa hienostoalueen kaduilla majailleisiin kodittomiin nuoriin.

Arkkipiispa: ”Ei ole eroa homo- ja heterosuhteiden välillä. Arkkipiispa Kari Mäkinen puhui homoliittojen puolesta kirkolliskokouksen työskentelyviikon avajaisissa Turussa tänään maanantaina. Hän puhui luotuna olemisen salaisuudesta, jossa ihminen tarvitsee toista ihmistä, läheisyyttä, rakkautta ja lämpöä. –Olen oppinut, että juuri siinä on Jumalan ihmiselle antaman seksuaalisuuden tärkeä merkitys, Mäkinen sanoi. –Tässä katsannossa ei ole eroa heteroseksuaalisen ja homoseksuaalisen parisuhteen välillä. Molemmat parisuhteet ovat osapuolille yhtä tärkeitä, yhtä herkkiä ja yhtä haavoittuvia, hän lisäsi. Hänen mielestään sekä heterot että homot tarvitsevat pysyvyydelleen ja kestävyydelleen tukea. –Siksi on merkittävää, että yhteiskunnassa luodaan lainsäädännöllä rakenteita, jotka antavat turvaa ja suojaa parisuhteelle ja sen osapuolille. Pohjois-Kypros laillistamassa homoseksin - ranneliike.net.

Kyproksen jaetun pääkaupungin Nikosian turkkilainen osa Pohjois-Kypros laillistaa miesten väliset seksuaalisuhteet, mikäli hallituksen kaavailut toteutuvat.

Pohjois-Kypros laillistamassa homoseksin - ranneliike.net

Pääministerin EU-koordinointikeskuksen kaavailun mukaisesti olisi tarkoitus kumota artiklat 171, 172 ja 173 rikoslain 154. kappaleesta, joilla kielletään miesten väliset seksuaalisuhteet. Euroopan Unioni on painostanut Pohjois-Kyproksen turkkilaista tasavaltaa asiassa. Kaverit murhasivat kaapista tulleen miehen raa´asti Venäjällä - ranneliike.net.

Kaapista kavereilleen tullut 23-vuotias mies löydettiin tapettuna Venäjän Volgogradissa voitonpäivän juhlinnan jälkeen, 9. toukokuuta. Venäjän Saksasta Toisessa Maailmansodassa saavuttaman voiton vuosipäivän juhlan jälkeisenä aamuna uhri löydettiin asuintalon pihalta pahasti silvottuna. Poliisilla oli vaikeuksia tunnistaa uhri tämän vammojen vuoksi. Miestä oli myös kidutettu seksuaalisesti tappamisen yhteydessä. Minnesotan senaatti hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain - ranneliike.net. Uusi-Seelanti hyväksyi homoavioliitot.