background preloader

Kirjallisuus mediassa / Juliana

Facebook Twitter

Kokosin keräämäni linkit tänne

Muistetaan tämä: Kulttuurimenot ovat valtion budjetissa häviävän ohut siivu. Sitä kaventamalla ei juuri säästöjä saavuteta. @okmfi. Kirjabloggaaminen vaatii varsinaista lukutoukkaa – ahkera arvioi sata kirjaa vuodessa. Kirjablogien merkitys on kasvanut niin paljon, että kustantajat ja kirjailijat odottavat niiden arvioita.

Kirjabloggaaminen vaatii varsinaista lukutoukkaa – ahkera arvioi sata kirjaa vuodessa

Suomalaiset bloggarit ovat ahkeria, mutta tienesteille he eivät kirjablogeilla pääse. Kirjabloggaajat tervehtivät toisiaan iloisesti Bonnier-kustantamon aulassa. He eivät selvästikään tapaa toisiaan ensimmäistä kertaa. Tapahtumien ja kirjailijatapaamisten järjestämisestä bloggaajille on tullut kustantamoille arkipäivää, sillä kirjablogien merkitys on kasvanut valtavasti. Kivinen tie kirjailijaksi voi kannattaa. Kyllä sä osaat kirjoittaa suomea, kannusti kustantaja somalitaustaista Nura Farahia.

Kivinen tie kirjailijaksi voi kannattaa

Sanat kannustivat naisen tietä esikoiskirjailijaksi. Matka on kuitenkin ollut pitkä. Valitsimme kirjan jokaiselta itsenäisyyden vuodelta – Minkälainen kuva Suomesta syntyy? Joskus tuntuu ihmeelliseltä, miten kirjailija on saattanut olla edellä aikaansa ja aavistaa tulevia muutoksia.

Valitsimme kirjan jokaiselta itsenäisyyden vuodelta – Minkälainen kuva Suomesta syntyy?

Siinä on kirjallisuuden voima: tarkkanäköisyyden, tunteen, tiedon ja mielikuvituksen yhdistämisessä. Valitsin kollegani Nadja Nowakin kanssa kirjan jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta. Ne osoittavat, miten ihmiset ja Suomi maana ovat muuttuneet. Verkkolukupiirin puolivälin katsaus: "Jojo on yllättävän ajankohtainen" And now for a nude lifeguard reciting Jane Eyre … my night with Naked Boys Reading. Category: Books / The Guardian. 150 kilometriä kirjoja – Kuopioon varastoidaan miljoonia julkaisuja koko maasta. Kuopion Päivärannassa sijaitsee vanha hallimainen rakennus, jota ei välttämättä ensi näkemällä arvaisi kirjastoksi.

150 kilometriä kirjoja – Kuopioon varastoidaan miljoonia julkaisuja koko maasta

Sen sisällä avautuvat kuitenkin noin 7 600 neliömetrin kokoiset tilat, joihin on sijoitettu noin kaksi miljoonaa kirjaa ja saman verran julkaisuja. Kuopion Varastokirjasto on perustettu vuonna 1989 ja se on Suomessa ainoa laatuaan. E-kirjojen nopeus ja keveys houkuttelee oululaisia, mutta perinteinen kirja pitää yhä pintansa. Lasten ja nuorten lukeminen lisääntyi Seinäjoella - Seinäjoen kirjasto.

Seinäjoen kaupunginkirjaston lainausluvut ovat kovassa kasvussa.

Lasten ja nuorten lukeminen lisääntyi Seinäjoella - Seinäjoen kirjasto

Kokonaislainaus vuonna 2016 oli peräti 1,3 miljoonaa lainaa, mikä tekee 21,2 lainaa per asukas. Viime vuoden tilastot kertovat, että erityisesti lasten ja nuorten kirjalainaus kasvoi. Peräti 5,3 prosentin kasvusta suuri osa tapahtui pääkirjaston lasten- ja nuorten osastolla, mutta myös muissa toimipisteissä lainat lisääntyivät. Lukumummi tai -vaari auttaa, kun lukeminen takkuaa: "Ei ole häpeä kysyä, jos ei ymmärrä" Yksittäisen oppilaan lukuvaikeuksiin ei aina ehditä keskittyä riittävästi koulussa.

Lukumummi tai -vaari auttaa, kun lukeminen takkuaa: "Ei ole häpeä kysyä, jos ei ymmärrä"

Silloin apuun kaivataan vapaaehtoisia. lukeminen 16.1.2017 klo 14:02päivitetty 16.1.2017 klo 16:08 Viime kesänä Arja Jokinen sai viettää iloisia lomapäiviä lastenlastensa kanssa. 27 000 nidettä pakattavana – Kyyjärvellä kirjasto muuttaa kuntalaisten voimin. Hitlerin Mein Kampf -kirjan uusintapainos suuri myyntimenestys Saksassa. Hitlerin kirjan uusiin painoksiin on liitetty runsaasti selittäviä aineistoja ja huomautuksia.

Hitlerin Mein Kampf -kirjan uusintapainos suuri myyntimenestys Saksassa

Natsijohtaja Adolf Hitlerin Mein Kampf -kirja (suom. Taisteluni) on ollut tämän vuoden aikana jälleen myynnissä Saksassa. Kirjan suosio on yllättänyt julkaisijan, sillä teosta on myyty jo 85 000 kappaletta. Myynnissä on jo kuudes painos uudesta Mein Kampf -versiosta. Vuonna 1925 valmistuneessa Mein Kampf -kirjassaan Hitler luonnostelee kansalliskiihkoisen ja rasistisen yhteiskuntamallinsa pääpiirteet.

Kirjablogeja