background preloader

'Crisis' in de techinische sector

Facebook Twitter

NOS: NOS.nl: studie techniek mo... JudithZijp: Moeders kijken of techniek... Technisch onderwijs dreigt te ontsporen. JudithZijp: Steeds minder meisjes kiez... VHTOamsterdam: Aanmelden voor 'Meisjes aa... 3 miljoen voor beta-campagne meiden « Newagency’s Weblog. Girlsday 2010 - Hyves.nl. Platform Bèta Techniek. Platform Bèta Techniek. Platform Bèta Techniek is een Nederlandse overheidsorganisatie.

Platform Bèta Techniek

Doelstelling[bewerken] Het platform kreeg van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opdracht om in 2010 15% meer uitstroom van bètastudenten te genereren ten opzichte van 2000. De doelstelling komt voort uit de Strategie van Lissabon van 2000. Het kabinet-Balkenende IV stelde in 2004 in een kabinetsplan het Nationale Actieplan Bèta/techniek of kortweg Deltaplan op, waarin de aanpak van het bewerkstelligen van het doel uiteengezet wordt. Evenementen[bewerken] Op 11 november 2008 organiseerde het Platform voor de tweede maal de Vliegende Hollanders 2008 Science & Technology Summit. Op 18 november 2010 waren Neil Armstrong en Steve Wozniak te gast bij de Meet the Future, Science & Technology Summit 2010 in het World Forum Convention Center in Den Haag. Zie ook[bewerken] Plasterk: Beta's krijgen studie gratis. Kabinet pakt tekort technici aan. Everse1: Kabinetsplan tegen tekort...

Kabinetsplan tegen tekort technici « News Junky. FMECWM: FME verheugd over brede sa... TWdigitaal: 'Minder urban dance, meer... Marja van Bijsterveldt. Janneke Marlene (Marja) van Bijsterveldt-Vliegenthart (Rotterdam, 27 juni 1961) is een Nederlandse politica.

Marja van Bijsterveldt

Ze is lid van het Christen-Democratisch Appèl (CDA) en maakte van 2010 tot 2012 als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap deel uit van het kabinet-Rutte I. Eerder was ze staatssecretaris op hetzelfde departement, voorzitter van het CDA, burgemeester van Schipluiden en wethouder en gemeenteraadslid in Almere. Levensloop[bewerken] Maxime Verhagen. Biografie[bewerken] Op 17 mei 1994 werd hij Tweede Kamerlid en vanaf 11 juli 2002 was hij CDA-fractievoorzitter, met een korte onderbreking in 2003 toen hij lid was van het onderhandelingsteam voor het kabinet-Balkenende II.

Maxime Verhagen

Na de Tweede Kamerverkiezingen 2006 droeg hij het fractievoorzitterschap over aan Jan Peter Balkenende. Minister van Buitenlandse Zaken[bewerken] Tijdens de kabinetsformatie Nederland 2006-2007 was Verhagen wederom secondant van Jan Peter Balkenende. Hij was vanaf 3 januari 2007 aanwezig bij de 'geheime' besprekingen op het landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag.[2] Vicepremier en minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie[bewerken] Henk Kamp. Levensloop[bewerken] Hij was van 1976 tot 1994 voor de VVD lid van de gemeenteraad van Gelderse gemeente Borculo.

Henk Kamp

Vanaf 1986 was hij in deze plaats tevens wethouder. Van 1987 tot 1994 was hij lid van de Provinciale Staten van Gelderland. In 1994 werd hij lid van de Tweede Kamer. PeterLakeman: #onderwijs #techniek 'Je k... Granaatappel: FME wil technische studies... Borisham: Eens met oproep voor meer... InekeDezentje: Werkgevers vrezen tekort t... Consultancy_nl: Nijpend tekort aan hoogopg... Bouwgids: Tekort aan technici obstak... Oproep Van Gijzel: kies techniek! Techniekhelden: Techniek is leuk! Studenten in de Techniek. Studio040: De Techniek Student van he... HeldenvanTechniek. Harenerweekblad: #harenerweekblad Negen bas... Girlsday 2012, meer meiden in de bèta techniek. (1) Fontys Junior Academie. Voortgezet onderwijs meets HAN Techniek! « Studeer Techniek.

KiesTechniek. DTW - Dutch Technology Week. DTW Razende Reporters - Brains Award - Day 7. DTW_2012: Eerste Dutch Technology We... (1) Dag van de Techniek. Techniektalent: Onderwijsgids: Technische... Techniektalent: TechniekTalent.nu: structu... TU Eindhoven. VHTOamsterdam: Technici krijgen weer aanz... VHTOamsterdam: In 2015 kiest 55% van havo... Technici. Edithbal: Belan... Jvhoof1980: Nogmaals: als er echt zo'n... DieterDeVroomen: Tekort technici - Gratis c... WerkenVandaag: ‘Er is helemaal geen tek... De bèta-maffia. Radio1nl: 'Gratis technische studie... Techniektalent: Moeders bepalend voor gebr...