background preloader

Käytännön kokemuksia kentältä :)

Facebook Twitter

Tekemisen ilo » Mielekkäästi oppien – teknologian tuella. Pienten paja | Tekniikan museo. TiEsi : tieto- ja viestintätekniikka esiopetuksessa. Lappeenrannan MOLLA. Turun MOLLA. Ryhmien kuulumisia Arkeologinkadun päiväkoti: QR-koodeilla ja Surface-tableteilla matematiikan maailmaan, lukujonoja dokumenttikameralla ja kosketustaululla, kirjain- ja sanaharjoituksia Wordilla Halisten päiväkoti: Kirjainharjoittelua, tablet-tehtäviä, eläinten jälkiä, valokuvausta ja Viikon Vohmatti Vasaramäen päiväkoti: Tablet-tehtäviä Surfacella sekä lasten testauksessa pian avoimeen jakeluun julkaistava Mollan Logiikka -liiketunnistuspeli Posted in Esiopetus 27.1.2015 Materiaalia hyvien käytöstapojen opettamiseen Turun Molla-hankkeessa mukana toimivissa esiopetusryhmissä on työstetty videomateriaalia hyvien käytöstapojen pohtimiseen yhdessä lasten kanssa.

Hyvät käytöstavat liittyvät hyvetaitojen kokonaisuuteen, joka kulkee punaisena lankana Turun varhaiskasvatuksessa. Tutustu materiaaliin ja toimintaideaan Posted in Esiopetus 18.12.2014 Ajokortit suoritettu! eHIPSU. Alkuun pieni huomautus... Edellisessä kirjoituksessani väitin, että Book Creator on ilmainen; näin ei kuitenkaan ole. Vain ensimmäinen tehty kirja on ilmainen. Aikani tutkittuani muita vastaavia appseja huomasin kuitenkin, että tuosta kannattaa se viitisen euroa maksaa. Sen verran helppo sitä oli lastenkin käyttää ja juuri sitä lapsille sopivaa käytettävyyttä etsiskelin. Itse voisi kirjoitushommat hoitaa Pagesilla, mutta eskarilaisen kouraan se oli sekavampi ja monimutkaisempi. Päänvaivaa tuon mainitsemani eskariraportin suhteen on tuottanut se, että emme saa lähettää sitä vanhemmille, koska siinä on ryhmän lapsia kuvattuina arjen touhuissa..silloin lapset harvemmin ovat yksinään ja näin ollen kuvia lapsesta menisi muillekin kuin sille omalle vanhemmalle. ”Ahaa, nyt ne on laittaneet tuulikaappiin mustia säkkejä ikkunoihin ja tähtivalot””Kappas, täällähän roikkuu hirmuisen kokoinen pallo...kun ei vaan päähän osuisi” Ja innostus on sellainen, mikä tuppaa tarttumaan ihmisestä toiseen.

Esikoululaiset ja tietotekniikka. Ekaluokkaiset ja tietotekniikka. Perhepäivähoidon tähtihetkiä. Vanamoiden ja Vaapukoiden oma blogi. Voi ilo ja onni; Mollan Kinect-peli on saatu pienten vaikeuksien jälkeen asennettua ja se toimii, jippii! Kinect-pelissä tarvitaan tietoa, taitoa ja omaa kehoa eli peliä pelataan omalla keholla. Tätä peliä ovat olleet mukana ideoimassa kaikki Molla-hankkeen opettajat, joten kyllä tässä oli aikusillakin suurta juhlan tuntua kun peliin päästiin käytännössä tutustumaan.

Kuvassa testataan muotopeliä, mutta enemmän meillä on hypitty vuodenaikojen kanssa, eli etsitty eri vuodenaikoihin sopivia kuvia ja hypätty kuvat ”kiinni”. Vuodenaikapelistä lasten mielipiteitä: Tosi, tosi hauskaa, kivaa kun sai hyppiä! Hauska peli, aika helppoa mulle. Hyvä grafiikka. Helppo. Osasin hyvin, joskus meni hutiin. Muotojen tunnistamista Kinect-pelissä. Tällä viikolla on pelin testauksen lisäksi myös laulettu, leikitty ja askarreltu.

Tosi mukavaa on ollut huomata, että meidän eskarilaiset ovat kiinnostuneita tutkimaan löytämiään QR-koodeja. Kotileikistä löytyi keksipaketti. Vasaramäen päivähoitoyksikkö|Molla-projektia esiopetuksessa. Päivittäin tutkimme lehteä yhdessä uutisia,ilmoituksia,mainoksia. Lehdestä etsittiin oman nimen kirjaimet ja numero,joka vastasi lapsen ikää. Toisena päivänä tehtäväksi tuli etsiä sanoja,jotka alkavat samalla kirjaimella kuin oma nimi.sanat leikattiin irti ja liimattiin ”tarinaksi”pahville. Lehdestä etsittiin kuvia,sanoja,jotka kertoivat lapsesta,toiveista,kiinnostuksen kohteista ym ja lopuksi kaikki liimattiin paparille. Pohdimme yhdessä sananvapaus-käsitettä,mitä se tarkoittaa.Lapset olivat yksimielisiä asiasta:kaikilla on oikeus sanoa mielipiteensä.Valokuvat kuvaavat tätä oikeutta. Tämä valokuva julkaistiin pe 6.2.Turun Sanomissa-osallistuimme lehden kuvakisaan. tonttutyttöjen touhuja minun lakkini on taitava!

"On meil Pernontiel hyvä jengi" Esiopetusvuosi päättyi keskiviikkona 28.5. kevätjuhlaan ja todistusten sekä ruusujen jakoon! Kevätjuhlassa laulettiin, leikittiin, tanssittiin, katseltiin videoita ja jokainen sai kertoa itselleen tärkeän asian esiopetusvuodesta. Lopuksi herkuteltiin jätskit ja otettiin muistoksi ihania yhteiskuvia. Miro teki voikukista A-kirjaimen :) Melinda ja Venla leikkivät Månsin ja Mollan kanssa viimeisiä yhteisiä leikkejä :) Melisa Eskarissa opittiin käyttämään kyniä.

Jami Eskarissa vasaroitiin ja naulattiin. Sara Eskarissa leikittiin kerrostaloleikkiä. Marcus Eskarissa askarreltiin. Venla Eskarissa paras retki tehtiin Ruissaloon. Yamamah Eskarissa tähtikerhoiltiin. Kanu Eskarissa harjoiteltiin piirtämään mallista. Neera Eskarissa harjoiteltiin uimaan. Samatar Eskarissa kaverit ovat tärkeitä. Melinda Eskarissa opittiin käyttämään tietokoneita. Lavin Eskarissa opittiin lukemisen taitoja. Miro Eskarissa opittiin kuvaamaan ipadilla. Margo Eskarissa opittiin teroittamaan kyniä.

Lavinin kukkaseppele :) T. Päiväkoti Tuulenpesä | TVT:n opetuskäytön blogi. Päiväkoti Tuulenpesästä MobiiliUlvila-hankkeessa on mukana päiväkodin päätalo ja Kaskelotin esiopetusyksikkö. Erittelen tässä kokemuksia molemmista yksiköistä. KASKELOTIN ESIOPETUS:Esiopetuksen lukuvuoden 2013–2014 aikana TVT-laitteisto on ollut käytössä esiopetusryhmässämme päivittäin. Niiden käyttö on vakiintunut mukavasti arjen työhön. Meillä on ollut käytössä kosketustaulu sekä kolme iPadia 28 lapsen ryhmässämme. Tiimimme aikuiset ovat sitoutuneet TVT-ajatukseen ja sen tuomaan pedagogiaan esiopetustyössä. Mitä on tehty? Ekapeli ja mediakasvatus Jokaiselle lapselle on annettu EKAPELItunnukset ja jokainen lapsi on aloittanut pelaamaan sekä Ekapelieskaria että EkapeliMatikka2010:ä.

iPadit eskarissa Lapset ovat ottaneet laitteet käyttöön ennakkoluulottomasti ja innokkaasti. Älytaulu Älytaulu eli kosketusnäyttö tuo elämyksellisyyttä oppimistilanteisiin. Animaatio Kevään yksi iso projekti oli Animaatio Kolmesta pukista ja peikosta, josta on oma postauksensa alempana. EpeUlvila: Loppuraportti. Epun mediareppu. Epun mediareppu on Opetushallituksen ja Tampereen kaupungin yhteinen kehittämishanke tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttöön esi- ja alkuopetuksessa. Hankkeen aikana on tarkoitus löytää toiminnallisia yhteistyömalleja esi- ja alkuopetuksen nivelvaiheeseen, sekä kehittää toimintaympäristö sellaiseksi, että esiopetuksessa olevat lapset voisivat hyödyntää koulun tiloja ja laitteita.

Hankkeen tavoitteena on uusia toimintamalleja tukevan, pedagogisesti mielekkään sekä kustannustehokkaan laiteympäristön suunnitteleminen kouluille joiden tiloissa on myös esiopetusta. Lue lisää... Ajankohtaista Tutustu hankeopettajiemme kehittämiin toimintamalleihin ja virkistä opetustasi! Mallien kuvausten avulla opettaja pystyy ottamaan toimintatavan käyttöönsä omassa luokassaan. Kuvausten tukena löytyy videoita ja mallien käyttöönottoon liittyvää materiaalia. Digikirja. iPad alkuopetuksessa | Kokeiluja Kohti Kirjatonta Koulua.