background preloader

CMAD2013 blogikirjoitukset

Facebook Twitter

Mikä siinä striimauksessa on niin vaikeaa? - Vapa. Teknologia Maanantain Community Manager Appreciation Day -tapahtumasta Tampereelta tarjottiin myös suoraa lähetystä verkkoon. Luulisi, että some-ammattilaisten tapahtumasta striimi virtaisi sulavasti, mutta kun ei. Striimaus on edelleen yllättävän vaikeaa, mutta suunta on oikea. Kysyimme tapahtumassa striimauksesta puhuneelta Toni Nummelalta: mikä meni vikaan? Paperilla kaikki näytti hyvältä myös niiden kannalta, jotka eivät Tampereelle päässeet. Viralliset hashtagit Twitteriin (#cmadfi) ja Google plussaan (#cmadfi, #cmad13 ja #cmad) oli valittu ja tilaisuudesta luvattiin jopa suoraa lähetystä nettistriiminä. Mainiota! Käytä Windows ja Internet Explorer -selainta. Hieno homma. Kaiken kukkuraksi tapahtumassa kuultiin innostava puheenvuoro muun muuassa Striimaus.fi-sivuston perustaja Toni Nummelalta. Toni Nummela, mikä siinä striimauksessa on niin vaikeaa? - Web on raaka paikka sisällöntuottajalle, koska käyttäjän päätelaite voi olla nykyään vaikka millainen.

Mitä opittiin? @senjalarsen:in esitys #cmadfi:ss?? piirrettyin?? muistiinpanoina #sketchnotes. #cmadfi - Suomen yhteisöjohtajat - SoMeMonitor mediaseuranta. Ke 30. tammikuuta 2013 11.20.00 Tampereella vietettiin Community Manager -teemapäivää tammikuun lopulla. Keskustelua pystyi seuraamaan myös Twitterin kautta #cmadfi hashtagin avulla. Hashtag tulee sanoista Community Manager Appreciation Day Finland. CMAD on kerran vuodessa ja nyt se järjestetiin kolmannen kerran. Mutta mistä on Community Manager tehty ja onko tällaista nimikettä edes Suomessa käytössä?

1. 2. Keskusteluanalyysi paljasti myös, että puhetta väritti vahvasti ajankohtaiset viihdemaailman ilmiöt. Erilaiset verkkoyhteisöt eivät enää ole pelkästään vapaa-ajan ja harrastustoiminnan ilmiö. Mikäli tarvitset tehokasta työkalua sosiaalisen median keskusteluiden seurantaan ja analysointiin, niin ota rohkeasti yhteyttä. Harri Rauhanummiharri@somemonitor.com@SoMeMonitor Takaisin blogiin.

Konsultti Kärmesaho ja silleen niinku moderni titteli #cmadfi. Kyllä, some käy työstä. CMADFI 2013 avaus Meikäläisen jorinoita lukiessa saattaa välillä saada sen käsityksen (pahoittelen), että sosiaalinen media on vain turhien asioiden sylkykuppi, joka tukee muutenkin yleistä vallalla olevaa käsitystä. Kun kerron tekeväni töitä sosiaalisen median parissa, saan yleensä vastaan epäuskoisia katseita.

"Roikut siis facessa koko päivän ja sulle maksetaan siitä palkkaa? " Kyllä, ihan aikuusti oikeesti. Suomessa somesta elantonsa ansaitseva joukko on vielä pieni, mutta alati kasvava. Tänään vietetään järjestyksessään kolmatta Community Manager Appreciation Day (CMAD)-päivää, joka on maailmanlaajuinen yhteisömanagerien itselleen järjestämä juhla. Kyseessä ei ole mikään uusi ilmiö. Yhteisömanagerit ovat kuitenkin vain yksi ammatti muiden some-työläisten joukossa.

Roikun siis Facebookissa, Twitterissä ja muissa some-kanavissa koko päivän, mutta se on työtäni ja kivaa sellaista! Itsensä arvostamista jatkaen, Ann-Christine. Heli Veripaa : Sosiaalinen verkostoyhteisö ja yhteisömanagerit. Voisiko tulevaisuuden työyhteisöä kutsua sosiaaliseksi verkostoyhteisöksi, jossa ei rajoituta yksinomaan työyhteisön sisäpuolelle vaan verkostoidutaan myös ulkopuolisten kanssa.

Ulkopuoliset tuovat yritykselle uusia ajatuksia. Työtä tehdään yhä enemmän ryhmissä (tiimeissä), esim. Valtion teknillinen tutkimuskeskus on tutkinut innovaatioryhmiä. Olen seurannut tänään yhteisömanagerien tapahtumapäivää. "Community Managerien koulutuksessa esiin tullutta luonnehdintaa. Community managereita ei voi laittaa yhteen muottiin.Tärkeintä on olla silta yrityksen ja yhteisön välillä.Managerointi lähtee aina ensimmäiseksi liikkeelle yrityksen tavoitteista.Managerin on tunnettava yrityksen brändi ja tuotteet/palvelut.

" Olen ollut rakentamassa sosiaalista intranetiä, jossa on haastettu työyhteisöä osallistumaan keskustelemalla, kertomalla hyvistä tavoista tehdä työtä, tarjoamalla omaa työpanosta ja vinkkaamalla varteenotettavia tietoja. 13 vinkkiä yhteisöjen johtamiseen eksperteiltä | Zento. Onko sinulla haasteita yhteisösi ylläpitämisessä? Mietitkö ikinä, miten muut sen tekevät? Olitpa titteliltäsi sitten yhteisömanageri, yhteisöjohtaja, nettifasilitoija tai jotain aivan muuta, jos olet vastuussa yrityksen tai organisaation yhteisöstä sosiaalisessa mediassa niin tämä on sinulle. Kyselin muutamilta suomalaisilta alan ammattilaisilta ja osaajilta vinkkejä sinulle. Jos sinulla on omia vinkkejä, kommentoi ihmeessä. Tässä heidän neuvonsa sinulle, kuinka sinusta voi tulla parempi yhteisöjohtaja!

Millä yksittäisellä jutulla voi sinusta parhaiten tehostaa yhteisön johtamista? #1 Jaa hyviä esimerkkejä ja opi muiden jakamista esimerkeistä Hyvän esimerkin näyttäminen ja yhdessä oppiminen on parasta yhteisöjohtajan työssä. Mikäli yhteisöllä on useampi yhteisöjohtaja, tulisi heidän hoitaa keskinäinen kommunikointi esim. konehuoneessa eli salaisessa Facebook-ryhmässä. . #2 Tempaise saadaksesi huomiota ja aktivoidaksesi ihmisiä #3 Kirkasta yhteisiä tavoitteita millä tahansa keinolla Kippt.com. Cmadfi | HurraaKerkko. CMAD Archives » Striimaus.fi. Hyvä tapahtuma on odotettu, haluttu ja puhuttu. Tapahtumamarkkinointi ja –tuotteistus on ollut vakiorakkaani vuosien ajan. Olen ollut itse ohjaimissa tai läheltä seurannut, osallistunut asiakkaana tai puhujana – ja useimmissa nauttinut verkostoitumisesta ja uuden oppimisesta.

Seuraan haukan katseella miten varovaisesti ja pienin askelin Suomessa hyödynnetään sosiaalista mediaa tapahtumien markkinoinnissa ja toisaalta miten hyvin tapahtuman kohderyhmät on onnistuttu tunnistamaan. Pohdin asiakasarvon syntyä tapahtumamarkkinoinnin raskaassa ja höyhensarjassa. Tuntuu siltä, että erityisesti isot kaupalliset toimijat ovat jämähtäneet vanhoihin keinoihin.

Non-profit -puolella ja pk-yrityksissä löytyy runsaasti luovuutta – ehkä pienten tai olemattomien budjettien siivittämänä. Tuore loistava esimerkki on CMAD 2013 –tapahtuma, jossa hyödynnettiin somen voimaa siekailematta ja taitavasti. Mikä tapahtumamarkkinoinnissa on muuttunut somen myötä? Tapahtuman ennakkomarkkinointi ja kehitys Tapahtuman aikana Tapahtuman jälkeen Case: Raskas sarja. CMAD | Tämä sipuli ei itketä. #CMADFI eli tapahtumatiedotusta somessa. Riitta Raesmaa kirjoitti lauantaina blogissaan mukavasti CMADFI-tapahtumasta Hyvä tapahtuma on odotettu, haluttu ja puhuttu. "Non-profit -puolella ja pk-yrityksissä löytyy runsaasti luovuutta – ehkä pienten tai olemattomien budjettien siivittämänä. Tuore loistava esimerkki on CMAD 2013 –tapahtuma, jossa hyödynnettiin somen voimaa siekailematta ja taitavasti. " CMADFI järjestettiin todellakin aika pienellä budjetilla. Sponsoreilta saadut varat menivät tilaan, tarjoiluun ja tapahtuman striimaukseen, esimerkiksi huippuesiintyjillemme jäivät käteen (eli jalkoihin;) vain Tampere-kalsarit.

Talkoovoimin toteutimme ison tapahtuman, joka sai paljon kiitosta. Minä itse käytin viime vuonna myös TTY:n työaikaa tapahtumajärjestelyihin, mutta tammikuussa kaksi viikkoa meni puhtaasti Piilotetun aarteen piikkiin - iso aikasatsaus pienelle yritykselle. Siksipä palaan vielä kuukauden takaisiin tunnelmiin ja kerron teille, millaista palautetta osallistujat tiedotuksestamme antoivat.