background preloader

Dansk Second Life

Facebook Twitter

Virtuelle Verdener. De virtuelle verdener er fremtidens internet!!! Eller sådan lød det vanvittige gruppeskrig for blot tre år siden.

De virtuelle verdener er fremtidens internet!!!

Dengang voksne mennesker med realkreditlån, familie og fast arbejde i ramme alvor mente at brugerfjendsk proprietær 3D-teknologi var svaret. På alt. Du kan godt huske 2007 ikke? Dengang danske dagblade etablerede redaktioner i den virtuelle verden Second Life, DR2 dedikerede en temalørdag til den tredimensionelle fremtid og virksomheder købte digitale øer som var de friskbagte blåbærmuffins.

Ålborg Havn var sgu på Second Life. Loggede du nogensinde på? Anyways, interessen forsvandt og de virtuelle verdener dykkede ned under radaren (der til gengæld begyndte at bippe manisk ved synet af de sociale medier). En sprogskole i cyberspace - SPROGMUSEET. Skolen i marts måned 2009 med landestedet og salgsautomaten til tilkøb af nye lektioner i forgrunden og parken i baggrunden Efter mange år som voksenunderviser på Studieskolen i København, begyndte jeg i efteråret 2006 udfra de mange allerede udtrykte ønsker om web-understøttelse af den eksisterende fremmedsprogsundervisning og på baggrund af de nu mangfoldige muligheder for at inddrage it i undervisningen at overveje, om læringsforløbene eventuelt kunne lægges helt om til at blive afviklet i cyberspace.

Jeg ledte efter en platform, et univers, der ville være i stand til at rumme specielt følgende muligheder: Second Life Valget faldt på online-universet Second Life . Efter en del undersøgelsesaktivitet og produktion af materiale, kunne BABEL Language School starte i februar 2007 med tysk- og engelskundervisning. I dag – efteråret 2009 – er der kurser og lærere i engelsk, fransk, tysk, italiensk, dansk, nederlandsk, spansk, russisk og kinesisk som fremmedsprog. Undervisningsmedier Fremtiden. Second Life videoer på YouTube « Doctor Asp's Blog. Actors & Avatars. Virtuelle verdener i fremtidens undervisning. Mariis' explorations of 3D remediation. Alternativer til Second Life. Second Life er det største af de sociale 3D-miljøer, hvor brugerne genererer alt indhold selv.

Alternativer til Second Life

Der findes dog andre sociale 3D-miljøer der er langt større som f.eks. 'World of Warcraft' (WoW), men WoW er et decideret spil, hvor brugerne slet ikke på samme måde kan genererer indhold og det ligger udenfor denne artikels formål, at gå dybere ind i, hvad WoW kan bruges til i læringssammenhænge. Dog vil en Internetsøgning afsløre, at WoW o.a. tilsvarende miljøer (indlysende) indeholder enestående muligheder for at træne teambuildig og ledelsesstile.

Er søgning på miljøer a la Second Life angiver, at der findes over 100 af slagsen. Computerspil, virtuelle 3D verdener og undervisningsportaler « Roland Hachmann. Alle lærere burde spille computerspil i mindst 150 timer!

Computerspil, virtuelle 3D verdener og undervisningsportaler « Roland Hachmann

I denne uge havde jeg fornøjelsen af at undervise mine studerende med fokus på computerspillets potentialer i grundskolen og hvordan vituelle onlineverdener som Second Life og WoW kan bruges i undervisningen. I den forbindelse var holdet in-World (i Second Life) hvor vi skulle mødes med min gode ven og kollega Mariis Mills. Mariis fortalte om hendes oplevelser og erfaringer i SL og hvilke muligheder og barrierer hun så i anvendelsen af SL til undervisningen. Især fokuserede Mariis på avatarfænomenet og det fleksible, virtuelle undervisningsrum hvor omgivelser og læringsobjekter ved ganske få klik kan fremkaldes og omskabes. Mariis møder de kommende skolebibliotekarer in-world Omkring avatarfænomenet var Mariis bl.a. inde på hvordan avatarens udseende (hos underviseren) kan have effekt på den lærendes tilgang. Mariis mødte holdet på hendes holodeck et fleksibelt rum der ved et enkelt klik kan ændre omkringliggende miljø.

Like this: SecondLife.dk. BABEL Language Learner's Network - ..present your language and culture and learn from some of the others.. Educators' first guide to Second Life. » Læringsteori Tina Grønborg. Master i ikt og læring » Ikt og læring i folkeskolen. Home » Faste artikler, Nyheder MIL er etableret som en to-årig deltidsuddannelse – men alle vores undervisningsmoduler kan læses enkeltvist, så du kan få en smagsprøve på de muligheder, uddannelsen tilbyder, inden du eventuelt tilmelder dig hele forløbet.

Master i ikt og læring » Ikt og læring i folkeskolen

Mange af vores studerende starter med at tilmelde sig et såkaldt valgmodul, som vi udbyder en håndfuld af hvert semester. Valgmodulerne har et specialiseret indhold, som sikrer, at du kan beskæftige dig med netop det, der er relevant for dig inden for uddannelsens faglige ramme – for eksempel inden for læring i skole og fritidsinstitution, brugerpraksisstudier, innovation, ikt-projektledelse og design. Breindal Media - Second Life. Second Life er p.t. verdens største brugergenererede sociale 3D-miljø med ca. 15 mio. registrede profiler fra hele verden.

Breindal Media - Second Life

Da man som bruger kan have flere profiler (avatarer) er det eksakte antal brugere ikke kendt, men jeg antager det ligger i nærheden af 11 mio. Second Life et et 'User Generated Media' (UGM) og alt indhold er dannet af dets brugere. Second Life består af hovedlande (main lands) og ca. 26.000 øer a ca. 65.000 m2 (256 X 256 meter). Øerne og grundene (parcels) er ejet af privatpersoner, virksomheder o.a. organisationer. Miljøet er enestående til uddannelses- og træningsformål og til medarbejderinddragelse, kundedialog og udviklingssammenhænge. I 2009 var jeg ekstern projektleder for VIA v/Åge Staghøj. Jeg kan hjælpe jer med at: Læring i og med virtuelle verdner. Nærværende er Det Nationale VidenCenter for e-Lærings offentliggørelser omkring anvendelsen af virtuelle og sociale 3D-miljøer i læringssammenhænge anno 2010.

Læring i og med virtuelle verdner

Det er VidenCenterets håb, at man her finder mange svar på, hvor og hvordan læring i og med virtuelle verdner foregår og eventuelt selv får lyst til at komme i gang. På eVidenCenterets vegne, Tony Breindal Indholdet kan med kildeangivelse frit benyttes, dog ikke til kommercielt brug (Creative Commons License – Navngivelse-Ikke-kommerciel 2.5 Danmark)