background preloader

Spanska

Facebook Twitter

Sp 2: Regelbunden perfekt på spanska. Spanska. Canciones Infantiles - Aprende los días de la semana con una canción! - Canta y Aprende # Alla kan spanska.

Reflexiva verb i spanskan

Tener Video. Mer kvalitet på mindre tid - formativ bedömning med digitala verktyg - Vi som... På den skola där jag arbetar har vi nyss genomfört terminens utvecklingssamtalsdag.

Mer kvalitet på mindre tid - formativ bedömning med digitala verktyg - Vi som...

Alla skolans lärare förlägger i så hög grad som möjligt alla utvecklingssamtal till en och samma dag. De elever och vårdnadshavare som inte har möjlighet att komma under denna dag erbjuds naturligtvis andra tider för utvecklingssamtal. Fördelarna är många. För det första kan jag som mentor boka in att representanter för elevhälsan medverkar om så erfordras.

Jag kan även be rektor närvara om beslut kring särskilt stöd t.ex. är på tapeten. En nackdel med systemet är att vi lärare måste ställa samman en mycket stor mängd underlag till utvecklingssamtal under en kort period, då alla utvecklingssamtal genomförs samtidigt. Har ni läst Skolverket allmänna råd för utvecklingssamtalet? Hur mycket tid har ni lagt på er skola på att utarbeta ett gemensamt språk för återkoppling och underlag till utvecklingssamtal? Jag har ställt den frågan till många kollegor ute i landet och svaret är ofta ingen tid alls. Marc Anthony - Vivir Mi Vida. Saker jag kan göra när min spansklärare är borta. Preguntas. Dina SPOKEN WORD Jag är… Dina Spoken Word Du ska nu få skriva en egen fri vers som du sedan läser upp för klassen.

Dina SPOKEN WORD Jag är…

Du ska även redovisa dina WORD i en film eller ljudfil som inte är publik. Jag kommer visa dig hur. Men redan nu kan du få lite tips här på hur man gör animerade filmklipp och här några voki. Några kan också välja att spela in sina dikter och välja att ha dem tillgängliga på biblioteket i höst genom att de läses upp bland träden bakom biblioteket. Deadline för dem är den 25 september. 1. Vi kommer börja med att lyssna på några elevexempel i klassen på hur det kan låta när andra elever skrivit SPOKEN WORD med samma tema. 2. Måla upp ett porträtt av dig själv med ord. Använd gestaltning, metaforer, liknelser, citat mm. Inled med: Jag vägrar att…

Tolkning av budskap i muntlig form del 1. Arbetsgång vid tolkning av Petters låtar Arbete och Logiskt Vi kommer under två lektioner lyssna och tolka budskap i låtar av Petter.

Tolkning av budskap i muntlig form del 1

Första lektionen följer som nedan. Nästa lektion kommer jag lägga upp efter första lektionen. Den kommer att likna denna, men vara mer individuell. Tänk på att aktivt dela i diskussionerna, att bidra till och utveckla budskapen i låtarna. 1. Vi kommer att lyssna på två låtar av Petter. Logiskt handlar om Petters dåliga sidor och ni som minns hans självutlämnande låt från inledningen – Krafter – minns kanske lite om honom? 2. Ni kommer få diskutera detta i era arbetsgrupper på lektion.

Vilka stilgrepp kan ni hitta? Stockholms filmfestival-special: filmerna baserade på böcker - LitteraturMaga... Har just kommit hem från invigningsfesten för Stockholms filmfestival.

Stockholms filmfestival-special: filmerna baserade på böcker - LitteraturMaga...

Väldigt rolig kväll - på bilden är jag och Sara med Josefin Asplund, som spelar Rebecka i Cirkeln-filmen, och Leona Axelsen, som spelar Linnéa. För Cirkeln är det fortfarande långt kvar till premiär (18 februari!) Men det finns en hel del filmer på festivalen som är baserade på böcker. Böcker som gjort skillnad. På Facebook har det under en period förekommit en fråga som lyder ”Vilka tio litterära verk har bidragit till att forma dig?”

Böcker som gjort skillnad

, och jag blev taggad av tre personer att svara på frågan. Det har tagit mig en stund att samla mig, men till slut fick jag till det. Har idag lagt ut nedanstående på Facebook, men tänkte för skojs skull dela det även här på bloggen. Här kommer de 10 böcker (eller serier) som verkligen sticker ut i mitt huvud, i just denna stund, för att de betytt något för mig, på det ena eller andra sättet. Böckerna presenteras utan rangordning, detta är endast i den ordning de kom till mig. 1) Munken som sålde sin Ferrari – Robin Sharma En bok som satte mycket griller i huvudet på mig, framför allt kring det faktum att saker inte måste göras som de görs, bara för att de gjorts på det viset så länge att folk tror det är så det ska göras. 3) The Missing Link – Sydney Banks Kort, fin, kärnfull bok om den felande länken i vår förståelse hur livet fungerar.

Karaktärer och personbeskrivningar.

Litteraturhistoria

Sp 2: Regelbunden perfekt på spanska. Tener Video.