background preloader

Janekzing

Facebook Twitter

Посетете следващия интернет сайт. Каква подготовка на помещенията трябва да се направи преди дератизацията?

посетете следващия интернет сайт

Преди третирането против плъхове трябва да се прибере храната в труднодостъпни за плъховете места, като хладилник, високи рафтове на височина повече от 1 метър от земята и в плътно затворени шкафове. Всички дупки и пукнатини, през които могат да проникнат плъховете трябва да се запълнят с цимент или гипс с натрошени в него стъкла или с друг пълнеж, за да се попречи на нови плъхове да се заселят в обекта, от който вече са прогонени. Как се извършва професионално третиране против плъхове? В закрити помещения, според това колко често сте срещали плъхове и какви поражения и следи са оставяли ще се прецени колко голяма е популацията. Поставят се дератизационни кутии с препарат против плъхове, като с кутиите се предпазва препарата от атмосферните влияния, както и от деца, домашни любимци и селскостопански животни от случайно пипане или поглъщане.

Какъв препарат против плъхове се използва от Превент Пест Контрол? Моля, кликнете върху следващата страница. Каква подготовка на помещенията трябва да се направи преди дератизацията?

моля, кликнете върху следващата страница

Преди третирането против мишки приберете всички видове храни в труднодостъпни за мишките места, като високи рафтове, хладилник, плътно затварящи се шкафове и др. Всички дупки и пукнатини, през които могат да проникнат мишките трябва да се запълнят с цимент, гипс с натрошени в него стъкла или друг пълнеж. По този начин ще се ограничи достъпа на нови мишки след като вече е третиран обекта. Просто кликнете върху следващия уебсайт. Каква подготовка на помещенията и откритите площи трябва да се направи преди пръскане срещу комари?

Просто кликнете върху следващия уебсайт

При третиране на помещения трябва да се прибере всякаква храна, аквариуми и да се изведат домашните любимци на безопасно място. В наводнени мазета и общи части трябва да се отстрани повредата и да се подсушат. Как се извършва професионалното третиране за комари на открито? Основната борба с комара е свързана с третирането на водни басейни и водоизточници за унищожаване на ларвите на комарите. Обикновено това драстично намалява популацията на комарите, а аерозолното опушване или пръскане с професионални препарати на зелените площи унищожава женските комари. Малки басейни, алпинеуми и други водоизточници се третират с ларвицидни таблетки против комари. Кликнете тук, за да разследвате. Каква подготовка на помещенията и откритите площи трябва да се направи преди пръскане срещу мухи?

кликнете тук, за да разследвате

Преди пръскане за мухи е желателно да се приберат хранителните продукти, да се изведат домашните животни. Почистете фекалиите от мухите, за да предотвратите разпространението на зарази. Как се извършва професионалното третиране за мухи на открито? Пръскането против мухи цели да унищожи живите и активни форми на мухата, а не яйцата. Тъй като тя може да прелети няколко километра, е желателно периодично третиране, което да започне през месец Май и да продължи през цялото лято, особено в сухи и горещи години, което води до пик в развитието на мухата. Просто кликнете върху следващата уеб страница. Какви видове кърлежи има?

просто кликнете върху следващата уеб страница

Известни са повече от 850 вида, като в България се срещат около 40, но най-голямо разпространение и значение имат следните видове: Иксодови кърлежи (Ixodes) – тяхното развитие продължава 2-3 години, като през този период сменят три пъти своя гостоприемник, а последният най-често е човека или едри животни. Основен преносител е на лаймската болест. Кафяв кучешки кърлеж (Rhipicephalus sanguineus) – напада основно кучета, но не се отказва и от други дребни животни. Достига полова зрялост до 4 месеца и е основния преносител на марсилска треска.

Кучешки кърлеж (Dermacentor marginatus) – по-едър, развитието му продължава около 1 година и е основен преносител на кърлежовия енцефалит. Моля, кликнете върху горепосочения документ. Как да се разпознае дали ухапването е от бълхи или други насекоми?

моля, кликнете върху горепосочения документ

Ухапвания от бълхи има най-често по краката, но се срещат и по други части на тялото. Веднага след ухапването се образуват червени петна, които могат да се превърнат в пъпки. Самото ухапването не е болезнено, защото бълхите отделят болкоуспокояващи вещества, които предизвикват алергични реакции и дерматити. Най-често ухапванията могат да се сбъркат с такива от дървеници, кърлежи или комари. Дървениците хапят само през нощта и се образуват множество пъпки, които са по-големи, доста болезнени и са разположени в една линия или кръг. Поп на тези момчета. Какво трябва да знаем за дървениците? Дървениците са малки и плоски насекоми, които могат да достигнат до 7 мм дължина. Техният цвят варира от бяло до кафяво според вида и фазата им на развитие.

Те се хранят с кръв 1 път на ден, като по време на ухапването отделят обезболяващи вещества, при което могат да смучат в продължение на 10 минути без да бъдат усетени от човека. Дървениците се крият в матрака и постелките на леглото, в подматрачната рамка, в меката мебел и тапицираните столове, по дрехите, в цепнатини и кухини, в дървената част на мебелите. Основен признак за наличието на дървеници, освен ухапвания и обрив по тялото са червеникавокафявите петната по чаршафите и матрака на леглото и специфичната миризма на развалени малини в спалнята.

Навигирайте към тези момчета. Кафява хлебарка (известна още като германска): Нейните представители са малки кафяви насекоми, които живеят и се размножават в жилищата на хората.

Навигирайте към тези момчета

Основното им местообитание е кухнята, където се крият в шкафове, под мивката и в сифона, в електроуредите, в банята и около щранговете на ВиК инсталацията. За борбата с тях се поставят отровни хранителни примамки под формата на паста в електроуредите и шкафовете. Помещенията и терасите се третират в разтвор на концентриран инсектицид, който убива хлебарките, когато влязат в контакт с него. Черна хлебарка (известна още като ориенталска): Те са сравнително по-големи от кафявите и обитават най-вече мазета, тавански помещения и канализацията, а от там преминават в най-близките жилищни помещения. Често се придвижват по стълбищата, външните стени, вертикалните щрангове на ВиК инсталацията. Американска хлебарка. Дългоантенеста хлебарка. Вижте сайта на издателя.