background preloader

General Info

Facebook Twitter

Informacions Barcelona. Premsa. Liberdrac, la plataforma dels llibreters de venda del llibre digital. El Gremi de llibreters engega el projecte amb quaranta llibreries vinculades Fins fa poc temps, bona part de dels llibreters veien com una amenaça el llibre digital i n'eren molt reacis. Però aquesta visió ha quedat enrere, perquè cal anar amb els temps. Avui s'ha presentat Liberdrac, la primera plataforma de venda de llibre digital vinculada al Gremi de Llibreters de Catalunya. Segons el president, Antoni Daura, 'és una aposta estratègica i un punt d'innovació.' Tal com ha dit Àlex Manyé, gestor de Liberdrac: 'Les llibreries s'han d'adaptar al nou canvi de model social'.

D'entrada s'hi han vinculat quaranta llibreries de Catalunya, però Antoni Daura creu que un cop la plataforma entri en ple funcionament, que serà la setmana que ve, l'interès s'extendrà 'com una taca d'oli'. El gremi també vol convidar les llibreries del País Valencià i les Illes Balears a formar part del projecte. Contactes amb Edi.cat i lliçons del fracàs de 36L Books. Monogràfic. Centenari del naixement de Pere Calders Pere Calders (Barcelona, 29 de setembre de 1912 - 21 de juliol de 1994) Aquest 2012 es commemora el centenari del naixement de Pere Calders, escriptor i periodista, que es va donar a conèixer com a dibuixant en diaris i revistes dels anys 30. Acabada la guerra civil, s’exilia primer a França i després a Mèxic, on funda, amb Josep Carner i Agustí Bartra, la revista "Lletres". Durant l’exili escriu els volums de contes "Cròniques de la veritat oculta" (1955), premi Víctor Català, o "Aquí descansa Nevares" (1967) i la novel·la "Ronda naval sota la boira" (1966).

Torna a Catalunya l’any 1962. A partir de la dècada dels anys 80, l’èxit del muntatge teatral "Antaviana", creat per la companyia Dagoll Dagom a partir de contes de Calders, desperta un nou interès per la seva obra, que obté una popularitat que es manté encara viva. L’any 1986 rep el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. 'Agenda de la terra' es presenta a l'Espai VilaWeb. Conté una guia cultural dels Països Catalans i propostes per a promoure el consum responsable Els creadors de l'Agenda l'explicaran a l’Espai VilaWeb, dijous a les 19.30. La consideren una eina ‘per a passar de la indignació i de les consultes populars sobre la independència, a l'acció definitiva’.

A la Botiga de VilaWeb, s'hi pot comprar des del dia de Sant Jordi d’enguany, que és quan es va començar a comercialitzar. L'Agenda de la Terra no és un simple calendari, sinó també una guia cultural, amb propostes de tots els Països Catalans, especialment en relació amb el consum responsable, cívic i just. Els impulsors diuen que és una agenda diferent, un cop de puny sobre la taula, que proposa cada setmana accions de caràcter individual i col·lectiu. L’agenda col·labora amb Amics de la Bressola, Som lo que sembrem i el CIEMEN, que participen en la distribució i que són els beneficiaris del 7% dels guanys.

Catalunya

De Catalunya.