background preloader

Onderbouwing Bedrijfsplan

Facebook Twitter

12 Innovate » Dertien tips voor het het tarief van SaaS-diensten (blog 1/2). Vaak krijg ik de vraag betreffende advies over de tariefsetting, het prijsbeleid, van SaaS-diensten. Wat moeten we doen, hoe bepalen we het tariefregime waartegen we de dienst in de markt zetten. Op deze vraag is geen generiek antwoord te geven. De prijs die voor een SaaS-dienst gevraagd kan worden is afhankelijk van diverse componenten, o.a. van de vorm van dienstverlening, de concurrentie, de doelgroep en de kostprijs.

Om toch enige hulp te bieden aan de productmanagers heb ik dertien tips geformuleerd die kunnen helpen bij het bepalen van het tariefbeleid. 1. SaaS-dienstverlening maakt het mogelijk om alle vormen van tariefstellingen te gebruiken en hier mee te experimenteren. 2. Houdt rekening met de prijsstelling van concurrenten. Segmenteer vanaf het begin je dienstverlening in diverse componenten en prijs deze afzonderlijk. 4. Biedt differentiatie in serviceniveau’s aan en tarifeer deze afzonderlijk. 5. 6. Dit zijn de eerste tips. Medicine 2.0: Internet verandert gezondheidszorg ingrijpend | Frankwatching.

Internet verandert de maatschappij ingrijpend, en dus ook de zorg. De impact van internet gaat daarmee veel verder dan online services en applicaties. Een nieuwe generatie gezondheidszorg dient zich aan. Dat was de belangrijkste boodschap van de de derde internationale conferentie over Medicine 2.0, die op 29 en 30 november werd gehouden in Maastricht. Initiatiefnemers waren Universitair Medisch Centrum St Radboud, Universiteit Twente en RIVM. Medicine 2.0: online toepassingen of een nieuwe generatie gezondheidszorg? De conferentie Medicine 2.0 maakt duidelijk dat ‘2.0’ voor veel meer staat dan de inzet van online toepassingen voor communicatie, zelfmanagement en behandeling. ‘2.0’ staat inmiddels voor een nieuwe generatie van gezondheidszorg die een adequaat antwoord moet geven op maatschappelijke ontwikkelingen (zoals vergrijzing en afname personeel), en de gevolgen daarvan voor het gezondheidszorgsysteem.

Keynote speakers, een selectie E-health is realiteit: investeer erin! Tot slot. Missie en visie - Interhealth - Effectieve en cliëntgerichte gezondheidsmanagement. Vitale medewerkers: lagere verzuimkosten en hogere productiviteit. Door de inzet van een speciaal ontwikkeld programma kunnen bedrijven op een eenvoudige manier investeren in de vitaliteit van hun medewerkers. Hierdoor gaat de productiviteit omhoog en worden verzuimkosten lager. Het aanbod aan bedrijven is nieuw en past bij de aandacht voor preventie en de mentale gezondheid. Wat is het belang van vitale medewerkers? Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat het met de (mentale) gezondheid van de Nederlandse bevolking niet best is gesteld. Bijna 50% van de mensen in Nederland heeft last van overgewicht. Om rekenvoorbeelden hiervan te geven: overgewicht is gemiddeld genomen verantwoordelijk voor 20% van de verzuimkosten van een bedrijf. Werkgevers kunnen hier in samenwerking met hun medewerkers wat aan doen.

Naast de bedrijfskundige kanten van het verhaal is het ontzettend leuk en verbindend om samen met collega’s te lopen. In Amerika zie je dat vitaliteit als belangrijk onderdeel binnen bedrijfsstrategieën wordt neergezet. Noot voor de redactie: Werkgerelateerde gezondheidsklachten nemen toe | Beroepsziekten.nl. Het aantal mensen met werkgerelateerde klachten is toegenomen van 4,7% in 1999 tot 7,1% in 2007, zo blijkt uit de trendrapportage van Eurostat over “Health and Safety at Work” (2010). De toename is aanwezig bij mannen en vrouwen, in alle leeftijdsgroepen en in alle beroepsgroepen en sectoren. Deze forse stijging roept de vraag op of werkomstandigheden in Europa slechter worden. De resultaten zijn afkomstig uit de Europese Labour Force Survey. In de rapportage van Eurostat valt te lezen dat de arbeidsparticipatiegraad is toegenomen in de periode 1997-2007 (van 61,8% tot 65,4%) en dat vooral vrouwen meer zijn gaan werken.