background preloader

Geocaching

Facebook Twitter

Näktergalens Förskola. Markbladet var på besök och ville veta hur vi jobbar med Geocaching i förskolan.

Näktergalens Förskola

Här kommer den länken. Näktergalens förskola 2012 Geocaching med små barn i förskolan Vintern 2011 hade Västsverige i sitt allra kallaste grepp. Inne på förskolan satt vi pedagoger med lite lätt jobbångest, sådär som man har efter ett långt jullov. Eftersom smartphones blivit väldigt vanliga i personalgruppen och appstore var ett flitigt besökt shoppingställe av oss alla, så kom geocachingappen snart framför oss. Både barn och vuxna rycktes med i den eufori som bara en äkta geocachingupplevelse kan ge! Vi gick över hela Kinna, över berg och dalar, genom skogar och snår. Ganska tidigt under vintern gömde vi en egen skatt, ”Hermanizer”, fast den var bara tillgänglig för våra föräldrar via en fint handritad karta. Under våren hade vi lärt oss många nya ord och begrepp. Vid utvärdering den våren kom vi fram till följande; barnen hade fått en otroligt god lokalkännedom. Geocaching-Linköping-13nov-2013.

Geocaching i undervisningen. Lämplig årstid: året runt Geocaching är ett skattjaktsspel som, med hjälp av satellitnavigering med GPS, spelas av äventyrssugna människor i alla åldrar över hela världen.

Geocaching i undervisningen

Geocaching i skolan gör att eleverna måste lära sig relevant kunskap i ett sammanhang, kunna samarbeta, kommunicera och ta egna beslut för att ta sig till målet. Geocaching kan därför ses som ett sätt att träna färdigheter som behövs på vägen mot ett hållbart samhälle. GeoBloggen. Är du lärare?

GeoBloggen

Vill du utnyttja geocaching i skolan? Då har du hamnat rätt! Geocaching är inte helt ovanligt i utbildningssyfte. Runt om i landet hålls föreläsningar på skolor där eleverna introduceras i geocaching. Det rör sig om allt från engångshändelser till projekt som varar över en längre tid. Geocaching i klassrummet – starta ett eget projekt Jag har sammanställt två artiklar som hjälper dig som lärare att introducera geocaching för dina elever. Geocaching i skolan, del 1 – Prova på geocaching – Den här artikeln beskriver ganska exakt hur du kan introducera geocaching för dina elever under allt från några timmar till en hel dag.

Om du önskar mer hjälp med ditt projekt, tveka inte att kontakta mig! Broschyr. C:geo - Introduktion till geocaching med barn. Mysterie-cach. Geocaching med utmaning. Jag tänker berätta om en aktiv förmiddag med elever från ISH i Barnens skog.

Geocaching med utmaning

Men vi börjar från början… I mars månad kom Michiel van der Gragt från ISH (International School of Helsingborg) till Pedagogiskt Center för att fråga om hur man kunde använda iPaden i matematiken. Vi pratade och kom in på appen ”Geocaching”. Det visade sig att vi båda höll på med geocaching, modern skattjakt med GPS, på vår fritid, om än i olika proportioner. Geocaching är väldigt roligt och jag berättade att vi förra året under vecka 44 hade en workshop då vi hade som mål att lägga ut fyra geocacher i Barnens skog men vi hann aldrig så långt. Efter en stunds erfarenhetsutbyte om geocaching så bestämde oss för att tillsammans lägga ut en geocache-runda i Barnens skog och bokade ett nytt möte.

På vår andra träff pratade vi om hur vi ville att upplägget skulle se ut, vilken typ av gömmor vi skulle ha och hur innehållet skulle utformas. Geocaching i offlineläge. Vi har ett stort antal ipads till utlåning och trycket på våra ipads är stort!

Geocaching i offlineläge

Många vill använda ipadsen till utomhuspedagogik och just geocaching vilket fungerar alldeles utmärkt. Det man bör känna till när man ska använda våra ipads till geocaching är att de inte har något SIM-kort, däremot en inbyggd GPS som gör att det går att geocacha i offlineläge. Det vill säga att man måste ta hem kartinformationen till den geocache man vill leta efter när man är uppkopplad till wifi. Detta är inga krångligheter. Jag har här gjort en enkel instruktion till hur man laddar hem en geocache till offlineläge!

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Vackrare klassrum får man leta efter. Strålande sol, tjugo grader, slottet som bakgrundsbild och ljumma sommarbrisar i september!

Vackrare klassrum får man leta efter

Och skolan igång för fullt. Ja, i alla fall för Södermöreskolans klass sju som tillbringade dagen i Kalmarsundsparken med ipads i högsta hugg - beredda att ta sig an nya koordinater och navigera sig fram till nästa ledråd i en QR- och geocachingrunda! Södermöre fritidsgård ligger bakom planeringen av dagen som består av olika stationer med problem som måste lösas för att få koordinater till nästa station. Koordinaterna knappas sedan in i appen Geocaching och med hjälp av lärplattan kan de sen navigera med karta och kompass. Några stationer består även av QR-koder med hemliga meddelanden om hur man ska ta sig till nästa. - Eleverna är verkligen jätteduktiga på att hantera tekniken och förstå hur de ska scanna QR-koderna och knappa in koordinater!

Eleverna själva tycker att det är roligt att komma ut och prova något nytt. Fritidsledarna som anordnat dagarna för årets sjuor är nöjda med aktiviteten. AV-Medias Travel Bug "Kalmartrissan" En varm sensommardag i augusti 2013 cyklade jag, Agneta, Elisabeth och Linnea ner till vår vackra stadspark vid Kalmar slott.

AV-Medias Travel Bug "Kalmartrissan"

Parken stod i full blom och träden skuggade skönt i värmen. Den här dagen vi var dock inte där för att njuta av allt det vackra - istället hade vi mobiltelefoner laddade med appen “Geoacaching” i högsta hugg för att hitta en speciell geocache… Geocaching.pdf. Geocachingklar.