background preloader

Gammalt

Facebook Twitter

Andras

Musik, pod och annat ljud. Interaktiv Projektor. Bloggar. Engelska. Bilder. Flipped classroom. Qrjulkalendern [licensed for non-commercial use only] / FrontPage. I den här julkalendern finns inga luckor. Däremot finns det utmaningar, teknik och ett annorlunda sätt att uppmärksamma adventstiden. Jag har använt QR-kod för att skapa frågor/utmaningar som eleverna kan klura på. Använd den som du vill, men här är ett förslag: 1. Skriv ut varje kod för sig (Att de är olika stora beror på att de innehåller olika mycket information). 2. Fr.o.m. 1 december och fram till jullovet sätter du upp en kod någonstans på skolan. 3. Om man har en SmartPhone (iPhone, Android) kan man använda en app, t.ex. QR-julkalendern Deluxe! Om du vill använda en QR-kalender där koderna döljer ett YouTubeklipp med glad julmusik så finns det här >> Lycka till...och GOD QR-JUL! Hälsningar Sandra Wissting, då lärare på Myrsjöskolan och e-utvecklare i Nacka kommun (HT 2010). QR-julkalendern by Sandra Wissting is licensed under a Creative Commons Erkännande-DelaLika 2.5 Sverige License.

"Santas - from the Animal's mery christmas book" By pipnstuff @ Flickr. The Big five lathund reviderad.

Svenska

Matematik. NO. SO. Tisdag 17/6. Rastaktiviteter. Recept. Layout. Vad betyder? IT-inspiratörer. Upphovsrätt, källkritik. Bloggen vs resursbanken. Elevspel.se - Kunskapsspel för barn. Idrott. Facebook. Känslor, värdegrund, etik och moral. Bloggen i skolan. Programmering i skolan. Redaktionen. Professor Helen Timperley vid universitetet i Auckland på Nya Zeeland är på besök i Stockholm och i måndags talade hon för runt tusen förstelärare och skolledare från hela Stockholms län på Folkets Hus.

Hennes forskningsfält är lärares professionella lärande och utveckling och hur det påverkar elevernas lärande och utveckling. (Se också vår sida om Helen Timperley där föreläsningen finns filmad och allt hennes presentationsmaterial ligger.) Timperleys grundtes är att lärare aktivt måste arbeta med att utveckla sitt eget lärande och att detta måste organiseras och främjas av skolornas ledare. Genom att ställa frågan vilka kunskaper och färdigheter eleverna behöver kan lärare fördjupa sin professionalitet och fördjupa sina färdigheter. Timperley menar att lärare måste delta i ett livslångt lärande där de utvecklar sina metoder, testar och utvärderar för att ytterligare främja elevernas lärande. En vision för skolan Flera deltagare twittrar ut att de nu har hittat sin vision. / Calle. Prata pedagogik! - Kvartssamtal.se. Monicas_manualer_utskrift.pdf. För lärare - Av lärare | Pedagogtorget.

Kunskapsivriga experiment - Pedagogik, spel och lärande med Per Falk. Blixtjakten. Ännu en vecka har gått och veckorna går i raketfart. Det känns verkligen som om vi är på rätt väg i vår grupp där jag undervisar. En sak som bidrar är Blixtjakten. Jag har gjort min egen version av den och nu är det min andra grupp med elever som jag jobbar med den. Första gången var för två år sen i åk 1-3. Idag klarade mina elever level 3 och nästa veckan måste en ny spelplan vara klar så vi kan levla upp. Mycket viktigt för eleverna så det är bara för mig att se till att det är så. Blixtjakten är en form av speilifierat lärande. När vi har spellektion spelar vi om 3 blixtar/stjärnor med mera. Eleverna är mycket delaktiga då det är de som bestämmer hur det ska vara när det är bra och man kan vinna blixtar/stjärnor men också hur det är när monstren kommer. Mer om upplägget finns på min hemsida Ullis skolsida. /Ullis Synliggörandet av matematikkunskaperna!

Ullis skolsida. Januari. Skaviskajpa.pdf.

GAFE

Geocaching. iPad. Presentation/dokumentation. Kolla varje dag. Bild. Pedagogiska tips - inspiration. AV Media, Media Center. Filmer att se. Enrödtråd. Appar. Arbeta med film i skolan. Hur gör jag en podcast – liknande #värmeradio. Är du också sugen på att dra igång en egen podcast, men inte riktigt vet hur? Här tänkte jag försöka gå igenom allt hur du gör. Det är en del att tänka på och det krävs lite fix för att få igång allt, men när du väl är igång är det inte svårare än att publicera ett blogginlägg. Det fina i kråksvängen är att allt går att göra rätt så gratis. När vi är klara kommer du att ha en podcast som kommer vara publicerad på iTunes och dessutom prenumererbar via andra enheter, som Android mm med statistik över prenumeranter och lyssnade avsnitt.

Dessutom kommer du ha en webbsajt för din podcast. I denna uppsättning kommer jag använda mig av WordPress i kombination med pluginet/tillägget Powerpress. Index Vad du behöver *Skapa bildlogga/omslag samt säljtext *WordPress och Powerpress *Sätta upp konto på podtrac.comPublicera podcast på iTunes *Fixa till och konvertera ditt podcastavsnitt med iTunesPublicera ett avsnitt *Sammanfattning 1. Dator – i mitt fall använder jag en Mac, men det är inget måste. 9 Word Cloud Generators That Aren't Wordle.

The use of word clouds in the classroom is a powerful way to really get through to visual learners. The details about the following nine word cloud generators will give you a fair idea how, as an educator, you can get the best out of them. A quick note: Wordle is quite easily the most popular word cloud generator out there. It’s free and easy to use. It does require Java though so Chrome users might have some trouble.

In any case, this article focuses on non-Wordle options you should know about. Tagul Several features that do not figure in Wordle are incorporated in Tagul.For example, you have the option of choosing personalized shapes and multiple fonts to be used in your cloud. ABC Ya This application is very much like Wordle and operates the way Wordle operates. Tag Crowd This application gives you access to see frequency of words. Word It Out Word It Out helps create word clouds from any text, similar to the way Wordle does. Make Word Mosaic Wordsift TagCloudGenerator You Are Your Words. Sagor, litteratur & ramsor.

För lärare - Av lärare | Pedagogtorget. Omvärldsbloggen » Blog Archive » Pedagogisk utveckling med lärplattor i förskolan.

GOTD

QR-koder i skolan. Instruktionsfilmer. Hjälpmedel. Pedagogsajter i Sverige satsar framåt. Det har blivit allt vanligare att kommuner och andra offentliga aktörer skapar redaktionella webbplatser som visar hur kommunens eller regionens pedagoger arbetar. Pedagog Stockholm, som drivs av Stockholms stad, startade 2010 och har fungerat som modell för satsningar på flera andra håll. De pedagogsajter som nu växer fram vill gestalta den vardagliga undervisningspraktiken ute på skolorna och stimulera till pedagogiskt nytänkande, samarbete och kunskapsdelning.

Integrationen av it i undervisningen är i regel ett centralt element. Forskningsprojektet Unos uno pekade bland annat på betydelsen av att fungerande arbetssätt dokumenteras och sprids till alla skolor i kommunen. Här kan pedagogsajterna säkert spela en stor roll. Det handlar både om större kommuner, som Malmö, Sollentuna, Örebro och Huddinge, mellanstora, som Östersund och Kungsbacka, och mindre, som Stenungsund, Svedala och Öckerö. - Träffen var upplagd som en knytkonferens, ungefär som Edcamp och Teachmeet. Filmsnuttar. Fakta - KP-webben.

Förskolan

Reklam. Quizlet - Flashcards & Study Tools för iPhone, iPod touch och iPad från App Store i iTunes. Naturvetenskap och teknik i förskolan. Det här materialet är framtaget för att ge förskollärare stöd att undervisa i naturvetenskap och teknik. Materialet är uppdelat i fem områden från förskolors vardag där barn i sin lek möter olika naturvetenskapliga och tekniska fenomen. Inom varje område finns filmer som fångar barnens lek samt filmklipp där förskollärare reflekterar kring barnens lekar, aktiviteter och de erfarenheter som de gör. Vidare finns i materialet förslag på hur lek och planerade situationer kan organiseras. I materialet finns också frågor som kan bidra till diskussioner och reflektioner i arbetslag kring barns möjligheter att lära och utvecklas inom naturvetenskap och teknik.

Som stöd till materialet finns en inledande text avsedd att rama in och kommentera de fem områdena. I texten ges en bakgrund till urvalet av filmer och referenser till forskning som kan vara till nytta i arbetet. Vi hoppas att litteraturhänvisningarna kan bidra till vidare läsning om förskoledidaktik inom naturvetenskap och teknik. Modersmål.

ASL

Book creator. Bibblan ikt. Forsta-hjalpen-for-kallkritik-pa-internet. PhotoPeach - Fresh slideshows to go! Exempel på IT i undervisningen. Här är några exempel på skolprojekt där vi använt IT:Tack Sandra för den utmärkta idén att ha en sådan här flik på sin pedagogblogg Örnkoll - ett arbete i svenska om faktatexter. Eleverna redovisade faktan på Glogsteraffischer. Affischerna länkades från en Wixsida. Spökhistorier - ett arbete med berättande text samlades ihop i en Issuu. PowerPoint-berättelser - vi skapade animerade berättelser med hjälp av PowerPoint Storyjumperberättelser - vi skapade digitala berättelser i verktyget Storyjumper Storybirdberättelser - vi skapade digitala berättelser i verktyget Storybird. Fyrorna tänker framåt - eleverna tankestormar med hjälp av verktyget Popplet Quiz i PhotoPeach - vi har gjort frågesporter i det enkla bildspelsprogrammet PhotoPeach.

Lärportalen för matematik. Responsverktyg | Mikael Bruér. Både den som flippar sitt klassrum och de som inte gör det kan ibland vara i behov av att kunna få snabb respons på olika uppgifter, muntliga övningar, eller liknande. Precis som med alla typer av nättjänster finns det fler än vad som går att hålla reda på. Jag tar därför bara med de jag har någon typ av koll på. Tipsa mig gärna om fler.

Padlet: Fungerar ungefär som en sorts digital anslagstavla. Voto: Voto är ett omröstningssystem som i sin enklaste form är både snabb och enkel. Socrative: Nät jag började testa digitala responsverktyg var Socrative det första jag sprang på. Plickers: Plickers är ett responsverktyg för den som inte vill, kan, eller orkar ha eleverna till att plocka fram datorerna. Mentimeter: Mentimeter har en rad olika funktioner där alla handlar om att på något sätt mäta åsikter, uppfattningar eller göra jämförelser.

Google Forms: Lite av den här samlingens tungviktare. Fysik | Mikael Bruér. Svenska | Mikael Bruér. Slöjd | Mikael Bruér. Ny funktion i bilder med iOS8 | iPad i Östersund. Jag fick ett tips av min syster som är förstelärare uppe i Kiruna om en ny funktion på iPaden som verkligen förenklar arbetet kring filmer. De upptäckte att om man har iMovie installerad på iPaden så kan man i kamerarullen/bilder snabbredigera filmer i iMovie. Det finns en förenklad version att använda. Jag gillar verkligen att arbeta med film och nu kan man direkt i kamerarullen redigera enkelt om man har iMovie installerad.

Här ser ni på bilden de tre prickarna som leder vidare till iMovie. Du öppnar appen bilder och väljer den film ni har och trycker på de tre prickarna. Där kommer du in i ett redigeringsläge där du kan lägga på musik, text putsa (klippa början eller slutet) lägga på färgeffekter. Tryck bara på en av symbolerna nere i listen för att lägga till eller ändra. Om man filmar något i verksamheten kan man snabbt lägga på en text som beskriver filmen och kanske datum så han man ett litet stöd senare i filmen.

/Monica iMovie I "Appar - ljud" Paint music Dagens app - Popplet lite.

Keynote

Recept 2. Olles skollänkar | Olles skollänkar. Specialpedagogik. Zach King Vine. Zach King's Best Vines from 2014 2,439,652 views 1 week ago This is Zach King's personal favorite vines from 2014. Tell us which magical vine is your favorite! You can watch Zach King's next magical vine videos below - Zach's Vine Videos: Zach's Instagram Videos - You can also keep updated here on Zach's Facebook page. Thanks for watching! "vine videos" "best vine videos" "funny vine videos" "funniest vine videos" "best vine compilations" funny vine compilations" "funniest vine compilations" "top vine videos" "top vine compilations" "vine compilations" "vine video compilations" "funny videos" "funny vines" "funniest vines" "best vines" "top vines" "top vine video compilations" "epic vine compilations" "epic vine videos" "best vine compilation" "funniest vine compilation" "funny vine compilation" "Zach King" Show less.

Resursbanken

Barn i Malmö – din aktivitetsguide för familjen | Boktips. Responsverktyg. Bild | Format | IKT Öckerö. GR har många kurser och utbildningar inom flera områden. Här är ett smakrov på några av 2014 års kurser. Läs mer på länken nedan, samt på GRs hemsida. GR har många kurser och utbildningar inom flera områden. Fotöskola har renoverats och byggts om till en ny modern skola, med många olika lärmiljöer och en känsla av öppenhet inomhus tack vare glasväggar. Det har varit fantastiskt spännande och roligt att få åka runt och dela ut iPads till åk 1 och 4 i Öckerö kommun och nu har alla skolor fått i denna omgången.Det är två elever som får dela på en iPad och på vissa skolor delar man dom på grupper och flera årskurser. I samband med utdelningen har det varit information om försäkring mm, samt några instruktioner kring funktioner. Och när vi frågat eleverna ”Varför tror ni att ni ska få iPads?” Man lär sig bättre. Mini TeachMeet: Digitala verktyg: En IKT-pedagogs fundringar.

Sociala Medier

Reklam. Pedagog... Bibliotek.