background preloader

Flipped classroom

Facebook Twitter

Habe81 testar skärminspelning av iPad. Flippat_med_YouTube_-_Workshop_60_minuter. Så flippar jag. Är du nyfiken på att flippa ditt klassrum?

Så flippar jag

I filmen Så flippar jag får du tips och inspiration till hur du kan flippa ditt klassrum från sju olika lärare från lågstadiet till gymnasiet. Medverkande lärare På Johan Skytteskolan började Andreas Hernvald flippa sina matematiklektioner för att nå de ständigt uppkopplade eleverna. Ann-Sofie Leven på Lovidedasskolan brukar frågar sina elever hur de vill att hon ska flippa lektionen. SO- och svenskläraren Jannike Kohinoor samarbetar med Ma/NO-läraren Helena Dalivin kring lektions flippar på Mälarhöjdens skolas mellanstadium. På gymnasiet Norra Real forskar lektor Lars Adiels och lärarna Patrik Sandström och Daniel Barker om effekten av flippande av matematiklektioner på elevernas resultat. De medverkande bjuder på tankar och tips kring flippande och hur du kan flippa sitt klassrum och deras allra viktigaste råd är – våga testa! AirServer. Åhhhh!

AirServer

Det är så roligt! Blev nyfiken på detta eftersom att jag älskar min iPad, men tycker att det är liiiiite jobbigt att hålla i adaptersladden. Många har hittat på fiffiga lösningar med gummisnoddar etc, men jag hade redan börjat tröttna på att vara fast i projektor. För några dagar sen kom de en diskussion på fb ang AirServer och jag blev nyfiken på det, eftersom jag suktat efter en appletv ett tag. Sagt och gjort! Laddade hem trialversionen och satte igång och testade lite grann. Hade såklart insett att; Detta ska jag köpa! Och dagen efter passade jag på att hugga tag i rektorn, som tyckte att det var underbart! Vad är nu AirServer? Har bara haft AirServer i 2 dagar och har redan hunnit testa lite grann, samt har en massa idéer i huvudet.

Här är mina startappar som jag tänkte använda som inspiration till kollegor: Spela in från iPad. Lärarkvällarna - Flipped Classroom – det omvända arbetssättet. Åtta gratis screencastprogram ~ Kilskrift. Screencasting är en väldigt användbar teknik om du vill flippa klassrummet eller om du vill arbeta med digitalt lärande över huvud taget.

Åtta gratis screencastprogram ~ Kilskrift

Vad är då en screencast? Enkelt kan man säga att det är en teknik som gör det möjligt för dig att spela in precis det du gör på din skärm. Det är perfekt för att spela in dina lektioner om du inte vill göra en presentation med hjälp av stillbilder. Skärminspelningar. Detaljer.

Skärminspelningar

#flippatklassrum. Mitt Flippade Klassrum. Kilskrift. Flippa Föräldramöte? På Skapaskolan provar vi denna höst att flippa vårt föräldramöte.

Flippa Föräldramöte?

Vi kan liksom inte misslyckas, vi kan bara lära oss något av det. Att samla en massa människor i ett rum för muntlig information känns helt enkelt inte som särskilt effektivt använd tid och kraft, vare sig för oss eller för föräldrar. Samtidigt finns där mycket som vi borde föra dialog om, i syfte att skapa en gemensam förståelse och plattform byggd på förtroende. Upprinnelsen till det hela har jag bloggat om på lrbloggar.

Innan föräldramötet har vi tänkt att skicka ut (nedanstående är ännu UTKAST/Work In Progress): Presentationsfilm med skolans vision, värderingar och liknande (rektor). Att göra presentationsfilmer var verkligen inte svårt. Några exempel på Youtube-klipp som vi tänker kan ge en bra dialog på ett föräldramöte i skolan: Några exempel på Länkar som vi också tänker kan vara bra att delge föräldrar innan ett föräldramöte: Instruktion: Bädda in YouTube-film i blogginlägg. När du ska bädda in din film i ett blogginlägg går du till din YouTube-kanal för att hämta inbäddningskod (embedded code).Klicka på fliken "Dela" (share) under filmen.Klicka på fliken "Bädda in"Under storlek på videoklipp väljer du "Anpassad storlek"Skriv in 480 i det första fältet (koden i fältet ovan ändras)Markera och kopiera koden i fältet så att den ligger i klippminnet Gå över till ditt skapade inlägg i bloggen "Flipped Classroom i Malmö stad"

Instruktion: Bädda in YouTube-film i blogginlägg

MaNOpepp. Instant screencasts: Just click record. Åtta gratis screencastprogram ~ Kilskrift. Flippfilm inför min föreläsning. I min föreläsning pratar jag mycket om modet att våga prova digitala verktyg i sitt klassrum.

Flippfilm inför min föreläsning

För att våga prova och känna sig någorlunda trygg behöver man kunskap om hur man gör. Om man är med i olika Facebookgrupper eller på Twitter är det väldigt lätt att känna sig ensammast i världen och tänka " jag fattar ingenting av vad de pratar om" ! Så kände jag själv i januari när jag skapade mitt Twitterkonto. Men jag tog mod till mig och ställde frågor. Och ställde frågor. Jag har därför gjort en instruktionsfilm till er från absoluta början. Det är bra om ni tittat på filmen innan vi ses. Under föreläsningen kommer jag att visa er hur man kan arbeta med Google Drive och vilka fördelar som finns både för oss och för våra elever. Min föreläsning riktar sig till er som är nybörjare eller precis har börjat med digitala verktyg på era skolor. Syftet är att deltagarna ska gå därifrån och tänka "japp, detta kan jag klara", "detta vill jag lära mig" och "jag är också modig"!

8 Free and simple tools to create video tutorials for Teachers. Flipp. Lägg till egna frågor i YouTubefilmer. PowToon, free business presentation software animated video maker and PowerPoint alternative. #flippatklassrum. Mobile.

AirServer. Skärminspelning på iPad. Hejsan och God Jul!

Skärminspelning på iPad

(så jag inte glömmer det...) Jag har länge använt datorn och diverse program för att spela in instruktionsfilmer där jag filmar det jag gör på skärmen. Bra program för detta är t ex Camtasia och Screencast-o-matic för PC och Quick Time (som ingår) för Mac. Problemet har varit att det inte funnits någon bra motsvarighet för att spela in skärmen på din iPad - och det finns fortfarande inte. EduCanon. I Flip, You Flip, We All Flip: Setting Up a Flipped Classroom.