background preloader

Bibliografia

Facebook Twitter

L'educació a l'era de la informació. (CC) Madhavi Kuram Yaacov Hecht, un destacat pedagog israelià que promou l'educació democràtica i creativa en l’àmbit mundial, critica que encara mantinguem un sistema educatiu que prové de societats industrials Comparteix: Asseure's al pupitre, carregar llibres i apunts a la motxilla.

L'educació a l'era de la informació

Escoltar atents i sense badallar el professor que fa gargots a la pissarra o sermoneja temaris per prendre nota a la velocitat del llamp. En tot aquest procés, de tant en tant, l'alumne alça la mà per preguntar o lliurar treballs de forma puntual. EDUCACIÓ. “L’efecte Ken Robinson” Aquesta entrada està adreçada a professionals de l’ensenyament i de l’aprenentatge però també a qualsevol persona amb inquietuds.

EDUCACIÓ. “L’efecte Ken Robinson”

Ken Robinson, o millor dit Sir Ken Robinson, és un pedagog, escriptor i conferenciant britànic, especialista en qüestions de creativitat educativa, i també en la qualitat i la innovació en l’ensenyament. Va esdevenir mundialment famós sobretot per una xerrada de vint minuts de la sèrie TED de l’any 2006 que es va titular “Les escoles maten la creativitat”. Podria definir “l’efecte Ken Robinson” com un estat de preocupació, de qüestionament i d’esperança referent a l’educació dels infants que es va popularitzar gràcies a la difusió i la repercussió de les idees d’aquest pedagog gràcies a Internet.

El que hi ha a continuació és recull de vídeos i materials que poden servir per a millorar la pràctica educativa, per a reflexionar sobre la manera de crear les condicions per a facilitar l’aprenentatge, o si més no per a fer pensar. 1. 2. 1. 2. 3. 4. 5. . - EDUCACIÓ. Home - cccbeducacio.org. Escola i creativitat - cccbeducacio.org. Com enfoquem l’aprenentatge de l’anglès? Una de les coses que més estranyen a un forà quan s’acosta a la nostra societat és l’escassa predisposició que tenim aquí per a aprendre llengües estrangeres i, per tant, que malgrat la innegable importància que ha adquirit l’anglès, no hàgim gaudit encara d’una veritable eclosió en el domini generalitzat d’aquesta llengua, com passa a països com ara Holanda, Bèlgica, Finlàndia, Suècia, Noruega o Dinamarca, posem per cas.

Com enfoquem l’aprenentatge de l’anglès?

Sir Ken Robinson: Bring on the learning revolution! La buena escuela no asfixia la creatividad. Tendemos a ver la creatividad como algo chic y elitista, solo al alcance de unos pocos privilegiados.

La buena escuela no asfixia la creatividad

Así lo interpretó en 1999 el psicólogo social Howard Gardner en Inteligencia reestructurada: múltiples inteligencias para el siglo XXI. Sin embargo, con los años se va imponiendo la visión democrática de Ken Robinson, convertido en todo un gurú para un séquito de pedagogos. En opinión de este educador y conferenciante de masas, “todo el mundo es capaz de tener éxito en algún área si se dan las condiciones precisas y se ha adquirido un conocimiento relevante y unas habilidades”. Hasta ahí todos satisfechos. El problema llega ahora. Según Robinson, al profesor solo le interesa que se conteste lo que está en los contenidos del temario, lo que provoca la frustración de aquellos niños que son más arriesgados y a los que les gusta improvisar. El tiempo es fundamental para que las ideas fluyan", dice una profesora La creatividad sirve para solventar conflictos, innovar, relacionarse mejor. Are Traditional Schools Killing Creativity? SOS Ensenyament. Ens trobem en una època de canvis.

SOS Ensenyament

La crisi ha provocat unes retallades que estan afectant a tots els àmbits de la vida quotidiana. Aplicació del pensament creatiu a l'aula. Us deixo aquí l’explicació que trobareu en el meu llibre “Receptes d’aula”: La recepta d’aula és una estratègia metodològica amb l’objectiu d’involucrar en una mateixa activitat les intel·ligències múltiples, les competències bàsiques, l’aprenentatge cooperatiu i les diferents habilitats de pensament i, a través dels «Sis barrets per pensar», ofereix una guia en el procés de realització de la recepta amb la finalitat de conscienciar els alumnes quant als processos mentals que s’hi generen.

Aplicació del pensament creatiu a l'aula

La base de la recepta d’aula és una estructura, entenent com a estructura unes instruccions clares i detallades sobre com fer una activitat. És una seqüència repetible de passos, lliure de contingut —que és introduïda pel mestre depenent del nivell en què es farà servir— i que es pot utilitzar en diferents cursos de Primària. Escola i creativitat. Curs online: Creativitat a l'aula. Característiques principals del curs: Curs e-learning amb nou format interactiu. 30 hores de durada (3 setmanes) Propera edició del 7 al 27 d'octubre.

Curs online: Creativitat a l'aula

Preu del curs: 50€ (45€ si ets antic alumne) Curs reconegut pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya amb el codi d'activitat REC4400440. Descripció: El curs consta de dues parts: En la més teòrica, es presenten diferents definicions del concepte de Creativitat, segons diversos autors. També es relaciona la creativitat amb ambdós hemisferis cerebrals, ja que considerem que la creativitat no es dóna només en el món de l’art, sinó que es pot donar en qualsevol fet de la vida quotidiana. Fundació Privada per a la Creativació - Programa de foment de la Creativació. Guix d'infantil. 2002, Nº 8. Publicaciones Editorial Graó. Libros y revistas de pedagogía. Espai "Vine'm a veure" » del “Calaix de mestra”

Gargots en el record Crits al pati, Pissarra bruta: Xivarri engabiat del camí d’aventures Amics de sempre, paraula perduda Records i oblits de tendresa muda Mestra, escola, cançó, lectura, motxilla plena d’il·lusió inmadura.

Espai "Vine'm a veure" » del “Calaix de mestra”

Bata, llapis, Aloma: revista de psicologia, ciències de l'educació i de l'esport Blanquerna.