background preloader

Romania

Facebook Twitter

Financial Times despre Transilvania: "Turistii trebuie sa vada aceasta lume inainte sa dispara" www.stirileprotv.ro. Romania, te iubesc: Cati struguri mai sunt in vinul pe care-l bem.Lista bauturilor periculoase.VIDEO www.stirileprotv.ro. Anual, romanii toarna in pahare 9 milioane de litri de vin, insa putini stiu daca beau o bautura autentica sau o posirca.

Romania, te iubesc: Cati struguri mai sunt in vinul pe care-l bem.Lista bauturilor periculoase.VIDEO www.stirileprotv.ro

De multe ori, strugurii sunt doar pe etichete. Costica este alcoolic. Bea orice, oricand si oricat poate. Acum organismul sau a cedat, ficatul dandu-i semne de suparare. Dar nu doar ficatul. Romania, te iubesc. Romania, te iubesc. Sute de mii de romani sunt atinsi de patima alcoolului, iar societatea romaneasca este incapabila sa se lupte cu un inamic invizibil care loveste in familiile sau vecinii nostri. 7 din 10 romani au consumat alcool in ultima saptamana, iar excesul si calitatea proasta a bauturii lasa in urme vieti mutilate. In urma cu cateva luni la Stirile ProTV am putut afla ca asupra unei lungi liste de vinuri de pe piata romaneasca planeaza suspiciunea de fals. Zaharie Moldovan, seful laboratorului de spectometrie de la Cluj nu este o persoana usor impresionabila. Dupa o saptamana aflam si noi ca vinul nu e numai din struguri. Romania, te iubesc: Ce valoare are terenul agricol al tarii si cine stie sa-l transforme in profit www.stirileprotv.ro.

Italieni, danezi, olandezi, francezi, belgieni si arabi si-au mutat fermele in Romania.

Romania, te iubesc: Ce valoare are terenul agricol al tarii si cine stie sa-l transforme in profit www.stirileprotv.ro

Ei fac profitul pe care n-am stiut noi sa-l facem in agricultura. E momentul sa lasam invidia deoparte si sa furam de la ei meserie. Avem 8 milioane de hectare care pot misca economia. Azi, taranul roman concureaza cu neamtul pe piata libera a Europei. De vina sa fie comunismul, care a distrus spiritul intreprinzator al romanului. Dupa caderea zidului de la Berlin, nemtii n-au distrus fostele CAP-uri si nici n-au retrocedat de-a brambura. Ce a facut romanul cu pamantul? Dupa 20 de ani de la caderea comunismului, autoritatile romane tot n-au fost in stare sa retrocedeze onest si organizat. Taxa pe parloaga: 200 lei/ha - primul an 300 lei/ha - al doilea an 400 lei/ha - al treilea an. Maria Tanase- " Bun ii vinu' ghiurghiuliu" Travel Channel: Our Programmes. Distracţie ieftină pentru copii în parcurile tematice din ţară : Travel Mix – Televiziunea Nationala de Turism – Inspiratia ta de vacanta!

Atât copiii, cât şi părinţii acestora se pot relaxa de minune în aqua park-urile şi în parcurile de distracţii din România.

Distracţie ieftină pentru copii în parcurile tematice din ţară : Travel Mix – Televiziunea Nationala de Turism – Inspiratia ta de vacanta!

Preţurile sunt accesibile pentru toate buzunarele. Apetitul românilor pentru distracţie a dus la înflorirea industriei de parcuri de amuzament în ultimii ani. Proiecte de zeci de milioane de euro urmează să fie finalizate în acest an sau anul viitor în Capitală şi în provincie. Bucureştenii vor avea, din 10 septembrie, un parc de distracţii situat pe bulevardul Timişoara. Potrivit dezvoltatorului, circa 600.000 de români sunt aşteptaţi să-i treacă pragul în primul an de funcţionare. Potrivit asociaţiei internaţionale a parcurilor de distracţie, în Europa există circa 308 parcuri care găzduiesc, în medie, 145 milioane de vizitatori pe an. Adevarul despre Romania. Arad - Mica Viena. Situat in Vestul Romaniei, Aradul a avut mereu o legatura importanta cu Vestul Europei si mai ales cu Imperiul Austro-Ungar, care a lasat urme importante atat in stilul arhitectonic cat si in modeul de viata al Aradenilor.

Arad - Mica Viena

Cand te plimbi prin Szeged, Budapesta sau Viena, realizezi ca… exista foarte multe similaritati intre arhitectura de acolo si cea din Arad. Astfel , nici nu este de mirare ca orasul de pe Mures a primit porecla de “Mica Viena“. Palatul Cenad (situat lang Primaria Arad) este , poate , cel mai bun exemplu datand din vremurile ocupatiei Austro-Ungare. Prima atestare a zonei Aradului dateaza din 1028, iar cea dintai mentionare a localitatii apare intr-un document din anii 1078 – 1081. Orasul este mentionat si in Cronica pictata de la Viena (1131). Desi este un oras mic (aproximativ 184 000 locuitori) , Aradul ofera vizitatorilor o multitudine de obiective turistice. Un alt obiectiv turistic important este Teatrul Vechi , situat in Piata Avram Iancu. Puscas Cristina.