background preloader

Revues de théâtre, ressources

Facebook Twitter

Festivalul Internaţional de Teatru în stradă - Dilema Veche. Între 9 și 12 iunie, orașul devine decor fantastic, populat de personaje neașteptate care se amestecă în mulțime și interacționează cu trecătorii.

Festivalul Internaţional de Teatru în stradă - Dilema Veche

ARCUB prezintă cea de-a opta ediție a singurului festival internațional de teatru de stradă din București, B-FIT in the Street. Evenimentul este parte din candidatura orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii - Bucureşti 2021. B-FIT in the Street! Aduce la București 21 de spectacole de teatru, nouă țări participante și sute de artiști. În fiecare seară, în Centrul istoric, Piața Universității sau Piața George Enescu, spectacolele nocturne vor lumina panorama orașului cu jocuri de foc și acrobații aeriene sau cai uriași, iar pe timp de zi, numerele interactive de teatru de stradă îi vor face pe bucureșteni să descopere o adevărată galerie de tablouri umblătoare, contese, girafe, arlechini sau balerine de dimensiuni gigantice. Miruna Runcan: Critica de teatru şi participarea spectator-actor-cititor. "The Internet has not only produced curious surfers, but has revived the historically lost vision of an equal public of writers, readers and correspondents who participate together in an exchange.

Miruna Runcan: Critica de teatru şi participarea spectator-actor-cititor

"[1] La sfîrşitul lui septembrie 2012, în Belgia, la Liège, a avut loc colocviul de finalizare a unui program european de creaţie colaborativă, constituit prin eforturile de durată a şase teatre din şase ţări: Belgia, Italia, Franţa, Germania, Portugalia şi Finlanda. După specificul politicilor culturale locale, dar şi pentru a diversifica paleta partenerilor, cele şase instituţii erau fie publice, fie independente. Titlul programului a fost Prospero, iar conferinţa-mamut, de trei zile pe trei paneluri paralele, a avut ca temă - surpriză! - relaţia dintre teatru şi publicurile sale. Agenda LiterNet: cronici şi eseuri teatru, film, muzică, program cultural. Lista alfabetică a pieselor. eTeatru. E-Theatrum.com - Teatru online, teatru la tine acasă! Observator Cultural. Revistă săptămânală de teatru. Numărul 329, 20-26 septembrie.