background preloader

FNT 2016

Facebook Twitter

Nocturne cu Gianina Cărbunariu - Marina Constantinuescu. Carolyn Carlson – „pioniera scenei coregrafice contemporane” – pentru prima oara la Bucuresti, invitata in FNT 2016. Între invitaţii străini de marcă ce vor fi prezenţi în cadrul celei de-a 26-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru, se află o altă personalitate de excepţie a scenei dansului contemporan: coregrafa şi dansatoarea Carolyn Carlson – „o pionieră a scenei coregrafice contemporane” – dupa cum o descrie publicaţia Le Monde.

Carolyn Carlson – „pioniera scenei coregrafice contemporane” – pentru prima oara la Bucuresti, invitata in FNT 2016

„Reuşim să o avem pentru prima oară în România pe Carolyn Carlson, o dansatoare de mare anvergură, un coregraf rebel cu o activitate impresionantă, cu numeroase premii în lume, cu producţii cu totul altfel, de o mare fineţe şi intensitate. Suntem bucuroşi că pe 25 şi 27 octombrie ea va fi prezentă la Bucureşti cu două spectacole: primul, care se numeşte „Short Stories" / „Scurte povestiri” este format din trei mici performance-uri – bijuterie; iar într-unul din acestea va dansa chiar Carolyn Carlson! Cel de-al doilea, intitulat. Născută în California, Carolyn Carlson se descrie ca fiind, mai mult decât orice altceva, o nomadă. Teatrul Elisabeta: te bucuri de Arta, te Distrezi, Socializezi - Teatrul Elisabeta. Ce evenimente se intampla la Teatrul Elisabeta?

Teatrul Elisabeta: te bucuri de Arta, te Distrezi, Socializezi - Teatrul Elisabeta

La Teatrul Elisabeta fie ca vii la o piesa de teatru sau la un concert, vei avea parte de fiecare data de mult mai multe momente de divertisment decat te-ai astepta. Toate spectacolele care se joaca pe scena teatrului trec printr-un proces complex de selectie si gestionare care sa garanteze spectatorilor o productie artistica de calitate. La Teatrul Elisabeta poti sa vezi atat spectacole de inalta tinuta, cu mare priza la public, jucate cu succes extraordinar si pe scene internationale, cat si productii originale prin care incurajam creativitatea tinerilor artisti. In afara de spectacole, Teatrul Elisabeta gazduieste si alte manifestari in care arta si divertismentul ocupa rolurile principale.

Astfel, de exemplu, de Ziua Universala a Iei, pe 24 iunie, spectatorii veniti sa se distreze la comedia Incurcatura la Nivel Inalt s-au putut bucura si de expozitia de arta si costum cu influente traditionale semnata Liliana Turoiu. Bine ati venit la teatru! Teatrul Metropolis - Stil, personalitate, anvergură. Narcisism și cinism în „A douăsprezecea noapte” Un peisaj idilic, muzică suavă, nori, iarbă și-un copac plasat strategic.

Narcisism și cinism în „A douăsprezecea noapte”

În centru, ducele Orsino își plânge cu tristețe iubirea neîmplinită, etalându-și suferința cu un fel de emfază comico-ridicolă, așa încât suita lui știe dinainte cât și când trebuie să ofteze și să plece privirea în jos, iar muzicanții știu, și ei, ce melodii să-i cânte ca să-i acompanieze starea. Nu lipsește nimic, totul suferă în jur, odată cu suferința lui Orsino, cel îndrăgostit de contesa Olivia. Angelin Preljocaj : « J’ai retrouvé un émerveillement propre à l’enfance » Marmură - Teatral.ro. Marinuş - Fundatia Romania Literara. Cînd nu a mai fost Gheorghe Dinică, ceva din corpul lui Marin Moraru mi s-a părut că s-a dezechilibrat.

Marinuş - Fundatia Romania Literara

Prietenia mea cu Gheorghe l-a inclus, de multe ori in absentia, şi pe Marin Moraru. Era inevitabil să nu se ivească năstruşnic în dialogul nostru. Într-o amintire, în vreun sens pe care Dinică îl dădea unui cuvînt, ideii de teatru sau de repetiţie. Sau de întîlnire. Lumea lor a rezistat şi a vibrat puternic. Putere şi slăbiciune - Fundatia Romania Literara. Orice alegere a unui text presupune o motivaţie a regizorului.

Putere şi slăbiciune - Fundatia Romania Literara

În primul rînd. Aşa ar fi să se petreacă lucrurile, măcar în cazul unor piese mari, celebre, clasice şi/sau contemporane. De ce vrea regizorul să pună în scenă o piesă şi nu alta, care îi este mesajul personal în raport cu citirea subiectivă, care sînt accentele noi, pe care îşi construieşte tot discursul său.