background preloader

Kernkwadrant

Facebook Twitter

Koester je allergieën; ze zijn een bron voor groei! - Expeditie Duurzaam. Een jaar geleden vertoonde ik tijdens een training een filmpje van Ronaldo.

Koester je allergieën; ze zijn een bron voor groei! - Expeditie Duurzaam

De film was me aangeraden. Natuurlijk had ik deze thuis bekeken en ik vond het wel een leuk koppie om naar te kijken en bovendien deed hij leuke kunstjes met de bal. Ik was onbekend met de emoties die deze man bij mensen kan oproepen en dus ook totaal overvallen door de afkeer en afkeur die deze voetballer oproept. Nog steeds vraag ik me af of dit terecht is. Aan welk gedrag heb je een hekel of waar krijg je jeuk van? Geen slijmbal willen zijn, leidt onder meer tot afkeuring van netwerken en het vertellen over behaalde successen.

Onderzoek en analyse waar je weerstand tegen gedrag van anderen vandaan komt, levert inzicht op. Projectie en het opheffen daarvan hangt samen met zelfacceptatie en het (h)erkennen van je schaduwzijde. De allergie is een doorgeschoten kwaliteit; een teveel van het goede. InShare22. Kernkwadrant. Kernkwaliteiten en kernkwadranten. "Ieder nadeel heb ze voordeel" (Johan Cruijff) Een goede manier om je sterke en je zwakke punten helder te krijgen, is om je kernkwaliteiten en kernkwadranten in kaart te brengen.

Kernkwaliteiten en kernkwadranten

Dat is een veelgebruikte, heldere en toegankelijke methode die je ook kunt gebruiken om conflicten met anderen te analyseren. Wat zijn kernkwaliteiten? Kernkwaliteiten zijn volgens bedenker Daniel Ofman de specifieke sterktes die iemand kenmerken. Ze maken je tot wat je bent. Kwaliteiten kunnen ook valkuilen zijn Deze kwaliteiten worden een valkuil als je erin doorschiet. Valkuilen van een ander: allergieën Zoals iedereen kernkwaliteiten heeft, heeft ook iedereen valkuilen.

Achter allergieën schuilen weer uitdagingen Die vervelende eigenschap van de ander is natuurlijk ook een kwaliteit waarin hij is doorgeschoten. Van kernkwaliteit naar kernkwadrant Zo kun je je eigen kernkwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen opstellen. Lisa is ontzettend daadkrachtig. Hoe kun je de kernkwadranten voor jezelf opstellen? Competenties voorbeelden: Wat is een competentie? Uitleg en voorbeelden van competenties, kernkwaliteiten en vaardigheden.

Persoonlijke ontwikkeling. Ben je opzoek naar voorbeelden van uitgewerkte kernkwaliteiten en kernkwadranten?

Persoonlijke ontwikkeling.

Dan ben je hier op het juiste adres. Wij hebben een groot aantal kernkwaliteiten uitgewerkt en in een overzichtelijke tabel op deze site geplaatst. Om het jou nog eenvoudiger te maken kun je alle uitgewerkte kernkwadranten ook downloaden in een handig Microsoft word-document via de link op deze pagina. Meer informatie: De kernkwaliteiten en kernkwadranten zijn ontwikkeld door Daniel Ofman. Handige downloads van deze pagina: Via onderstaande links kun je de volgende voorbeelden en templates downloaden: Voorbeelden uitgewerkte kernkwaliteiten en kwadranten.

Sollicitatiebrief / motivatiebrief Download voorbeeld openingszinnen voor jouw motivatiebrief. Voorbeeld Curriculum Vitae Download voorbeeld cv in handig word-document. Gebruik je kernkwaliteit en het kernkwadrant om je uitdaging te ontdekken. I n één van mijn vorige artikelen de formule voor een succesvol leven heb ik verteld dat succes een combinatie is van passie (de dingen waar we gepassioneerd over zijn en die we graag doen), inspanning en talent (de kwaliteiten die we bezitten).

Omdat iedereen is geboren met een aantal talenten of kernkwaliteiten, of deze hebben ontwikkeld, leek het mij een goed idee om in dit artikel wat nadere aandacht aan kernkwaliteiten te besteden. Kernkwaliteiten Kernkwaliteiten als methode zijn ontwikkeld door Daniel Ofman en kunnen gebruikt worden om te ontdekken, en inzicht geven, in wie we zijn en wat onze kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën zijn in ons leven.

Kernkwaliteiten kunnen zichtbaar gemaakt worden in een kernkwadrant. Laten we eens kijken naar het onderstaande voorbeeld: Kernkwadrant voorbeeld In dit voorbeeld heb ik één van mijn eigen kernkwaliteiten gebruikt: bescheidenheid. Kernkwaliteiten geven inzicht. Er is veel te leren van mensen die we niet mogen of haten. I n onze dagelijkse communicatie met anderen zijn er mensen die we mogen en anderen niet. Sommige geven ons inspiratie, sommige maken ons aan het lachen en weer anderen geven ons reden tot nadenken. Dit is allemaal normaal en onderdeel van wie we zijn. Soms ontmoeten we mensen die we direct niet mogen of haten.

Ze lijken alles te vertegenwoordigen wat wij niet zijn. Ze maken ons nerveus, gestresst of zelf boos. Heb jij je ooit afgevraagd waarom dat is? Mensen die we mogen hebben eigenschappen waar we ons mee kunnen identificeren. Maar is dit wel zo? Suzanne is directeur van een software bedrijf. Wanneer iemand dit soort reacties in ons losmaakt is er een grote kans dat deze persoon iets in ons losmaakt waar we niet voldoende aandacht aan hebben geschonken. Lijst-voorbeelden-kernkwaliteiten.