background preloader

Connecting / verbinden

Facebook Twitter

Togetherness

Nieuw organiseren: belemmeringen, drijfkrachten, bestuurlijke wijsheid. In ManagementSite hebben we afgelopen jaren systematisch voorbeelden verzameld van organisaties die zich onderscheiden in hun manier van organiseren en door hun succes.

Nieuw organiseren: belemmeringen, drijfkrachten, bestuurlijke wijsheid

Het gaat telkens om organisaties opgebouwd uit relatief kleine eenheden met een duidelijke verantwoordelijkheid voor resultaat en klant. De leiding stelt kaders waarbinnen een grote mate van zelfstandigheid mogelijk is. Een vernuftige balans tussen duidelijke sturing en een hoog niveau van zelforganisatie is typerend. Een klein hoofdkantoor, het terugdringen van bureaucratie en het cultiveren van de menselijke maat zijn andere kenmerken. (Zie noot 1 voor meer informatie over Nieuw Organiseren) Zitten we te suffen Ervaringen met nieuw organiseren krijgen steeds meer aandacht; diverse voorbeelden zijn zelfs landelijk bekend.

Buurtzorg Nederland aangevoerd door Jos de Blok wordt al enige jaren verkozen tot beste werkgever van NL. Dit item is alleen beschikbaar voor leden. Word nu gratis lid Lees meer voordelen » YouTube. YouTube. Avondconferentie ter heide_121112_final. Boekenpodium garant 270912. Het Cruciaal Dialoog Model_2011. Om Cruciale Dialogen tot een goed eind te brengen en dusvragen of problemen terdege op te lossen, maakt men bestgebruik van het Cruciaal Dialoog Model.

Het Cruciaal Dialoog Model_2011

Uit eigen ervaring weetik dat dit model een uiterst goede leidraad is bij het voerenvan Cruciale Dialogen. Daarbij moet worden opgemerkt dat hethier om een model gaat dat de ideale dialoogvoering beschrijft.Het model zal in de toekomst nog bijgeschaafd worden. Avondconferentie Creatieve wisselwerking. 7degreesofconnectedness.png 700×2.000 pixels. YouTube. Vaclav Havel gaf de wereld hoop. Hoop Diep in onszelf dragen wij de hoop.

Vaclav Havel gaf de wereld hoop

Als dat niet het geval is, is er geen hoop meer. Hoop is een kwaliteit van de ziel en hangt niet af van wat er in de wereld gebeurt. Hoop is niet voorspellen of vooruitzien. Het is een gerichtheid van de geest, een gerichtheid van het hart, voorbij de horizon verankerd. Hoop in deze diepe en krachtige betekenis is niet hetzelfde als vreugde omdat alles goed gaat of bereidheid je in te zetten voor wat succes heeft.

Eric Vloeimans - Lex (LIVE @ AVRO OPIUM NIGHT LIVE)

Systemisch performance management

Nieuwe werkelijkheid zien! « 2 BE JAMMED. Goedenavond Marcel, Dit weekend kreeg ik van Ilse Meelberghs de tweet Ik was tijdens het werk even aan het procastrineren (nee dat is geen tijdsverspilling :)) en zag tussen mijn favorieten op Tweetdeck dit berichtje van Ilse staan.

Nieuwe werkelijkheid zien! « 2 BE JAMMED

Ik had nog niet op het filmpje geklikt. dat heb ik nu wel gedaan … en wow! Ilse had weer helemaal gelijk! Een must see filmpje dit videoverhaal van Jan Bommerez over innovatie, creativiteit, social media, duurzaam ondernemen en onderwijs. Tijdens een dag waarin zich de problemen opstapelen hoor ik Bommerez zeggen dat we meer vanuit mogelijkheden moeten handelen ipv vanuit problemen denken. *zucht* Judith Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Family Tree. Work in teams. New Shangri-La TV Ad - It's in our nature 3min (English).mov. Samenwerken (lesvoorbereiding) In de afgelopen weken hebben we gewerkt aan persoonlijke vaardigheden die kunnen helpen om samen te werken.

Samenwerken (lesvoorbereiding)

Het woord samenwerken wordt trouwens niet door iedereen op dezelfde manier ingevuld. Daarover heb ik hier al eens geschreven. Nu is het tijd om naar groepsprocessen/activiteiten te kijken. In de evaluaties van de afgelopen weken geven jullie aan dat lessen het zinvolst zijn als je het meteen kan toepassen in de samenwerking rond het ondernemingsplan. Dat wordt dus de uitdaging: het koppelen van de theorie/modellen aan wat jullie ervaren hebben bij het samenwerken aan het ondernemingsplan. Een manier om te kijken is met dit overzicht van Carrièretijger. Een andere manier is dat we beginnen met de online teamscan , als een soort nulmeting. Bestaansrecht: hiervoor zijn wij bij elkaarInrichting: zo zijn wij georganiseerdDynamiek: zo werken wij samenOmgeving: dit is het krachtenveld Hiervoor zijn wij bij elkaar.

Proefschrift Jos Fransen: Teaming up for learning. In het hoger onderwijs vinden wij dat studenten moeten (als in: de studenten vragen er meestal niet om) samenwerken.

Proefschrift Jos Fransen: Teaming up for learning

Ik vind dat ook. Samenwerken met peers is een belangrijke vaardigheid die wij verwachten van professionals. Ik ervaar zelf dat ik in dit soort situaties de studenten soms/vaak moet overtuigen van het leereffect van samenwerken. Ik herken al snel de vermoeide blikken, met name bij de wat autonomere studenten. En terecht. Waarom verloopt de samenwerking bij het ene team wel effectief, en bij het andere niet? Jos Fransen analyseerde de teamontwikkeling van een aantal leerteams in de lerarenopleiding.

Samenwerken, afronden! Na 6 sessies rondom samenwerken en het ontwikkelen van de vaardigheden daarvoor is het alweer tijd voor de laatste. Op het programma staat een rollenspel met als thema een neergestort vliegtuig. Om in de stemming te komen, de filmtrailer van Stranded, de documentaire over het vliegtuigongeluk in de Andes.Een ongeluk waarna mensen gezamenlijk hele moeilijke keuzes hebben gemaakt. (is ook verfilmd, Alive). Nu zijn rollenspellen niet echt favoriet! Tenzij het erg zinvol is. Je kan kiezen voor: Feedback op het gebruik van geleerde persoonlijke vaardigheden (vb luisteren, doorvragen, feedback geven)Feedback over het inzetten van je talenten/sterktes/kernkwaliteitenFeedback over je bijdrage aan het groepsproces (vb doel bepalen, plannen, doen, evalueren) Ik ben benieuwd.

Children Full of Life (1 of 5)