background preloader

Mobil app

Facebook Twitter

MIT App Inventor. Create an App from a Google Sheet in Minutes · Glide. Tech-Tudomány - Nyugtató iskolakezdéshez: így érdemes kezelni a mobilozást. Mindig rémisztő az iskolakezdés hete, és nemcsak a gyerekeknek, mert véget ér a felhőtlen szabadság, de szülőként is, mert részben a mi feladatunk, hogy véget vessünk neki. Ezzel kapcsolatban elég sok családban - főleg ahol tinédzserek vannak - megoldatlan kérdés: Mielőtt ezt megválaszolnánk, egyet hátrébb lépünk, mert a mai okostelefonok rendes használatához, az appok letöltéséhez a gyermeknek először saját fiókot kell regisztrálni.

„Ha törvénytisztelő állampolgárok vagyunk, akkor tudjuk, hogy 13 éves kor alatt nincs a gyereknek emailfiókja” - mondta Koren Balázs matematikatanár, digitális oktatási szakember, aki a Hipersuli program keretében más tanároknak is igyekszik megválaszolni a fenti kérdést. A Gmail esetében 16 év a korhatár, és nem okos dolog hazudni a korról, mert ha valahogyan mégis kiderül az igazság, a Google letilthatja a fiókot. Ettől még legyen a gyereknek saját fiókja, nem érdemes a szülői fiókkal beállítani a mobilját vagy a tabletjét. Hogyan válasszunk appokat? 50+ app tanulásra, tanításra, vagy csak játékra. Az első Android az oktatásban előadásomat még a Telenor Okostelefon Akadémia elődjén, a Telenor Android Workshopon, 2011-ben mutattam be.

Azóta elrepült az idő, képzés van az egyetemen, s rengeteg helyen beszéltem már a témában. Azonban az alkalmazásokat, amikről beszéltem, még csak a prezentációban linkelve voltak megtalálhatók, illetve 1-1 appról írtam már itt a blogon. Most egy listába összeszedtem azokat az appokat, amikről beszéltem előadásban vagy az órán. Ez a bejegyzés folyamatosan bővülni fog. Javaslatokat is örömmel fogadok, s tervben van egy sokkal jobb rendszerezés is. Illetve amúgy egyáltalán egy rendszerezés. :) Érdemes lesz visszatérni erre az oldalra később is majd. utolsó frissítés: 2018. 10. 25. Matematika Paperama Eredendően a Slice.it alkalmazással indult ez a gyűjtemény. Einstein’s Riddle Logic Puzzle Ismeritek a kié a hal? Clever Blocks A Clever Blocks lényege, hogy egy lapra úgy helyezzük fel a kis Tetris darabkákat, hogy azok kitöltsék a lapot. Binary Fun Divisor Mathpix.

Coolappsforschools - home. A tanár appserege | k.o.m.p.o.s.z.t. Mutasd az okostelefonodon levő alkalmazásokat és megmondom, ki vagy! Kis túlzással ez a helyzet, hiszen a telefon vagy táblagép lényegét az appok (alkalmazások) adják. Mivel több szem többet lát, ezért megkérdeztem több szemet is arról, hogy pedagógusként milyen alkalmazásokat tartanak a telefonjukon (a táblagéppel ugyanez a helyzet). Nem is akármilyen szemeket, egyenesen sas- és sólyomszem-kategóriás embereket kérdeztem meg. Megesik, hogy egy pedagógus új okostelefont kap és felmerül benne, hogy miként népesítse be eszközét, melyek a legfontosabb alkalmazások. Nekik, a kezdőknek készül ez a bejegyzés.

Mire van szükség egy tanári okostelefonon? Miként egy autóban is, bizonyos dolgok nélkülözhetetlenek, mások pedig opcionálisak. Egy pedagógus sz ámára mindenképp ajánlott egy-két felhőalapú tárolóhely, hogy bárhol hozzáférjünk fontos dolgainkhoz és ezzel egyúttal a pendrájvtól is elbúcsúzhatunk (úgyis elveszítjük, otthon hagyjuk, szétesik, kimegy a divatból stb.) Kedvelem ezt? Create a Directory App for Your School. Last week's most popular post was Dozens of Apps for Physical Education. In that post I highlighted the work that Kevin Shephard at Support REAL Teachers has done to develop apps through the free Glide service.

Glide enables anyone who can create a Google Sheet to create a mobile app. You can start building an app from scratch or you can use one Glide's free templates to get started. One of the templates that Glide offers is for building a staff directory app. The directory template can be used to include pictures of staff members, contact information, and brief bios of staff members. You can find more Glide tutorials here. Applications for Education My first thought when seeing the directory template was to create a staff directory app that included not only the basic contact information for staff members but also where students and parents can find teachers' websites and supply/ materials lists. A tanár appserege – k.o.m.p.o.s.z.t. Some of The Best Google Apps for Android Users. HuCER, 2019: Pedagógusok a mobiltechnológia tükrében: általános digitális és mobil eszköz-használati kompetenciák.

Fantastic Apps I Use Every Day. Gimkit | Live Quiz Learning Game. Some of The Best Android Apps for Learning A New Language.

Mobil

A legjobb androidos programok, szinte minden feladatra | Techwok. GooseChase EDU. Teachers Most Favourited Apps. 50+ app tanulásra, tanításra, vagy csak játékra. Az okostelefon használatának néhány lehetősége és tapasztalata a gimnáziumi oktatásban. Az elmúlt tíz évben rendszeresen használtam különböző IKT eszközöket gimnáziumi földrajzóráimon. Laptopot, projektort, aktív táblát, az informatikateremben asztali számítógépeket, netbookot, feleltető rendszereket. Az IKT eszközök használatának célja a szemléltetésen kívül (filmrészletek, prezentációk bemutatása) a tanulók órai munkába való bevonása, aktivitásuk fokozása volt.

Ezzel a céllal próbáltam ki a 2014/15-ös tanévben az okostelefonok által nyújtott lehetőségeket, majd a 2015/16-os tanévben rendszeresen (majdnem minden órán) használtunk okostelefonos alkalmazásokat. A második félév elején kérdőíves felmérést végeztem, hogy megismerjem a diákok véleményét. Mivel célom nem csak a felmérés eredményeinek bemutatása, hanem segítséget is szeretnék adni az alkalmazások kipróbálásához, ezért praktikus információkat, ötleteket is közzéteszek. Köszönöm Hajdú Gabriella, dr. Kozma Tamás, Lengyel Lívia, Lukács Fruzsina, Magócs Éva és diákjaim segítségét. A technikai problémák ritkák. Redmenta. Story Dice - Story telling - Apps on Google Play. Want to be a storyteller but not really finding a good story to tell your family or friends? Or exhausted with all the stories you had? Not any more!!! “Story Dice” has infinite stories to share with you. WE HELP, YOU CREATE. 40 dice, 240 images and millions of stories waiting for you.

Use your creativity over these images to create new story every day. Just Roll, Create, Entertain and Enjoy. The app is a complete package of learn, creativity and fun which can be played by any age group be it kids, teens or adults. ***********************SAY HELLO***********************We look forward to hearing from you! 50+ app tanulásra, tanításra, vagy csak játékra.