background preloader

Bröd

Facebook Twitter

Kesofrölimpa utan mjöl. En mycket god, glutenfri limpa fylld med nyttiga frön och Keso.

Kesofrölimpa utan mjöl

Lättbakat bröd som inte behöver jäsa. Det tar bara några minuter att röra ihop degen + gräddningstid. Smidigt & enkelt! Fröna i brödet ger ett härligt, gott tuggmotstånd. Den är inte lika mjuk som en vanlig mjöl-limpa eftersom den är baserad på frön. Havregrynsbröd i långpanna – Niinis. Kan inte du lova mig, att du någongång i livet bakar detta fantastiska långpannebröd gjort på havregrynsgröt?

Havregrynsbröd i långpanna – Niinis

Jag lovar att du inte kommer bli besviken, tvärtom….du kommer vara glad för det här receptet! Jag har ”modifierat” receptet ytterligare för att verkligen hitta rätt. Det är busenkelt att baka men det ser ut som det är värsta proffset som bakat det! Morotshålkaka som inte behöver jäsa. Snabbgjort morotsbröd med grovt och nyttigt grahamsmjöl och näringsrika & saftiga morötter i degen.

Morotshålkaka som inte behöver jäsa

På ca 20 minuter gör du denna supergoda, hälsosamma brödkaka. Perfekt till frukost, mellis eller till en god soppa och sallad. Tips! Grahamsmjölet kan bytas ut mot rågsikt eller fint rågmjöl. Filmjölken kan bytas ut mot naturell yoghurt eller mjölk. ¾ dl blandade frön i degen gör brödet ännu nyttigare och godare! Mjölfritt fröknäcke. Grov filmjölkslimpa. Lättbakad, fantastiskt god filmjölkslimpa som inte behöver jäsa.

Grov filmjölkslimpa

Det tar bara några minuter att röra ihop den kladdiga degen och sedan sköter sig brödet själv i ugnen. Skiva upp limpan i skivor och frys in till veckans frukostar! Tips! Rågmjölet kan bytas ut mot grahamsmjöl. Knaprigt fröknäcke. Det är både nyttigt och gott med fröknäcke – en perfekt kombination!

Knaprigt fröknäcke

Det är väldigt lätt att göra detta knapriga goda knäcke. Degen blandar man ihop på några minuter och sedan kavlas den ut tunt på en plåt. Grötbullar. Ett av de saftigaste och godaste bröden som jag bakat, enligt mina barn!

Grötbullar

De älskar dessa frallor! Gröten i degen gör bullarna oerhört mjuka och härliga. Om du har havregrynsgröt över efter frukosten kan du passa på att röra ner den i bröddegen. Eller följ receptet enligt nedan och gör en enkel havregrynsgröt som blandas med övriga ingredienser. Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola 16–20 st Gröt2 dl havregryn3 ½ dl vatten, kallt50 g smör, rumsvarmt 25 g jäst2 dl mjölk, fingervarm1 ½ tsk salt2 msk ljus sirapca 8 dl vetemjöl Garneringhavregryn 1. 2. 3. Solrosbröd. Här kommer receptet 50 gram smör 5 dl mjölk 50 gram jäst 2 tsk salt 3 msk sirap ca 13-14 dl rågsikt 4 dl solrosfrön Garnering: 1 dl Solrosfrön Ställ ugnen på 200-225 grader, Smält smöret och värm upp det till fingervarmt tillsammans med mjölken, smula ner jästen i en bakbunke.

Solrosbröd

Häll över lite av mjölkblandningen och lös upp jästen innan du häller i resten av vätskan. Rör sedan ner mjölet och resten av ingredienserna i bunken, och arbeta degen väl. Låt bröden svala på galler. Morotslimpa med havre. Limporna får en härlig smak från de nyttiga morötterna och de blir oerhört saftiga.

Morotslimpa med havre

I receptet har jag skrivit 1–2 morötter och det beror på storleken på dem. Har du en stor morot räcker det med en, men är de små kan du ta två. Även mina barn äter morotsbröd med god aptit trots att de ibland kan vara kinkiga om vissa maträtter innehåller grönsaker. Ingen av dem har någonsin klagat över att det är morötter i ett bröd jag bakat så var inte rädd för att barnen inte ska gilla dem! Tekakorna som du bara måste testa! Jag blev väldigt inspirerad av brödet jag testade förra veckan, och nu när vi är hemma i hemmets lugna vrå kan jag experimentera lite i köket.

Tekakorna som du bara måste testa!

Källarfranska. Klassiska källarfranskor är fantastiskt goda!

Källarfranska

De är mjuka, saftiga, enkla att göra och innehåller få ingredienser. De har en rykande åtgång och är ofta barnens favoritbröd. Baka en sats och frys in de som blir över. Ta fram och tina upp så mycket du ska äta för stunden. KALLJÄSNING:På kvällen: Gör degen enligt receptet och använd rumsvarmt vatten i stället för fingervarmt i degen. Snabba fröfrallor som inte behöver jäsa. De här frallorna är underbart goda och går så fort att göra. Perfekta att slänga ihop när man snabbt vill ha nybakat bröd! Det går att byta ut fröna till valfria frön bara den totala mängden blir 1–2 dl. Överraska familjen eller din älskade med nybakat till frukost eller gör snabbt en deg när barnen vill ha mellanmål eller ska på utflykt!

Simit- Kaek - Zeinas Kitchen. Snilleskök - Tekakor med havregryn. Grovt filmjölksbröd. Ni vet när man bakar ett bröd och känner att man aldrig någonsin mer vill baka något annat bröd? Den känslan har jag i kroppen just nu. Detta bröd blev så gott och saftigt. Och det var så enkelt att svänga ihop. Det är perfekt. För både stora och små. Ja, dessa smörgåsar var den godaste frukosten jag ätit på väldigt, väldigt länge. Nu ska ni få receptet så att ni också kan äta lika gott bröd som mig, hihi.. Grovt Filmjölksbröd:6 dl Rågmjöl, grovt 3 dl Havregryn 5 dl Vetemjöl 1.5 dl Rågkross 1 dl Solrosfrön 0.5 dl Sesamfrön 0.5 dl Linfrön 2 tsk Bikarbonat 1 tsk Salt 3 Morötter, fint rivna 1 dl Sirap, mörk 1 l Filmjölk Gör så här:Börja med att sätta ugnen på 180°C och klä två brödformar, 1.5 l. Morotstekakor.