background preloader

Resa

Facebook Twitter

Venedig – 14 heta tips i staden på allas läppar. Bo bra 1.

Venedig – 14 heta tips i staden på allas läppar

Casa Pisani Canal Det kan vara klokt att välja boende en bit från turistmagneten Markusplatsen. Det här lilla hotellet är strategiskt beläget nära två mindre torgpärlor och du kan vakna med underbar kanalutsikt utanför fönstret. Pris: Dubbelrum 1 000-1 500 kronor, priset ­varierar med säsong. Adress: Calle Della Erbe, Canareggio 6105. 2. Lyxigt och traditionsrikt nära Markusplatsen, i ett palats med anor från medeltiden. Pris: Dubbelrum kostar cirka 3 500 kronor och uppåt per natt. Adress: Riva degli Schiavoni 4196. Venedig – pärlorna bortom turiststråken. Resa dit: Direktflyg från Skavsta med Ryanair (till och med 4 november) och Norwegian (till och med 26 oktober).

Venedig – pärlorna bortom turiststråken

Venedig bortom Markusplatsen. Trängseln är som vanligt enorm.

Venedig bortom Markusplatsen

Köerna av amerikanska pensionärer, tyska skolklasser och ryska gruppresenärer ringlar kors och tvärs över torget. De har alla kommit för att bese Venedigs tre största sevärdheter som ligger här sida vid sida: Markuskyrkan, Dogepalatset och Markusplatsen. Så har det alltid varit. Ända sedan två venetianska handelsmän år 828 under ett besök i Alexandria i Egypten stal med sig evangelisten Markus kropp hem. Kring denna respektingivande relik byggdes den första av många Markuskyrkor vid torget intill den folkvalde dogens palats. På de små sandholmarna som på 400-talet bara varit en temporär tillflyktsort undan Attilas hunner växte staden fram. Men de förmågor och förmögenheter som byggts upp under storhetstiden skulle räcka en bra bit in på 1700-talet. Men en sliten skönhet består.

DN Resors utsände har valt ut tre kyrkor, tre palats och tre torg som kan ge en vacker och lärorik vink om Venedigs forna storhet. Men lätt fånget, lätt förgånget. Venedig - Se & Göra. Venedig - 10 Sevärdheter och Saker att Göra i Venedig. Obligatorisk gondoltur Venedigs kanaler är kända över hela världen och få platser är ihopkopplade med romantik som Venedig.

Venedig - 10 Sevärdheter och Saker att Göra i Venedig

När man åker till Venedig måste man åka den obligatoriska gondolturen längs stadens kanaler samtidigt som gondolmannen underhåller och sjunger. En klassiker på bucketlisten. Gå på opera på Musica a Palazzo Gillar man klassisk musik eller opera så bjuder Musica a Palazzo på en oförglömlig upplevelse. Rialto-marknaden Denna marknad är en av världens äldsta marknader som finns kvar idag. Dogepalatset Dogepalatset byggdes redan under 1300-talet och var hem åt dogen, venedigs härskare. Campo di Santa Margherita Ett livligt torg som är bäst att besöka under skymningstimmen. Öarna Lido, Murano och San Michele Stannar du ett par dagar i Venedig så åk ut till öarna Lido, Murano och San Michele. L’Aquasanta En populär restaurang som inte ligger så långt ifrån Rialto-marknaden. Adress: San Polo 561, på Calle de Madonna nära Rialtobron. Peggy Guggenheim-kollektionen. Sevärdheter I Venedig: Gästbloggare Maria Grip. Har du inte bokat vårens weekend?

Sevärdheter I Venedig: Gästbloggare Maria Grip

Här ett rykande hett tips – Venedig! Staden är känd för de flesta, men vad är egentligen sevärt? Vår återkommande gästbloggare och globetrotter Maria Grip har samlat hennes bästa tips för att slippa turistmyllret och få ut det mesta möjliga av semestern. Följ med och utforska Venedigs vackraste platser! Att boka in en weekendresa till Venedig innebär romantik och promenerande, emellanåt i trängsel med andra turister men du kan också välja att strosa i stadsdelar som är lugnare och där drömma dig bort. Som stannar till på flera hållplatser runt staden, dessa är oftast fulla av folk så ska du inte till andra sidan av ön rekommenderas promenad som tar dig över broar och in bland gränder. Reser du till Venedig under sommarmånaderna rekommenderas en dagstur till grannön Lido, packa badkläder och handduk och ta plats på vaporetto linje 14 mot Lido. Fyra sevärdheter i Venedig Rialtobron över Canal Grande är den äldsta av de stora broarna över kanalen. Lite referenser – www.milagro.nu.

Service, Mat och miljö på en ny nivå.

Lite referenser – www.milagro.nu

Thomas och Eva Nu har det gått 2 veckor sedan vi var i vackra Javea, norr om Alicante. Av en ren händelse hamnade vi här efter att ha hittat en annons på Facebook. Istället för Barcelona eller ngn annan storstad föll vi för Javea. Något vi inte ångrat! Resan anordnades av Milagro som hjälpte till med allt, från transporter, mat, nöjen och utflykter. Besöket började med att vi blev hämtade på Alicantes flygplats och körda till det fantastiska hus vi skulle bo i, en resa på ca 1,5 timmar. Det var verkligen en annorlunda semester och vi fick så mkt mer utbyte av denna semester än vad man annars brukar få, då Lasse och Elisabeth har så stor kunskap och kännedom om Spanien och Javea i synnerhet. De satte verkligen oss som gäster i fokus. Stort tack för en underbar helg, vi hoppas vi snart få möjligheten att komma tillbaka.