background preloader

Monilukutaito

Facebook Twitter

Museopedagogiikka oppimista ja opetusta museoissa. JSN. Suomen perustuslaki 731/1999 - Ajantasainen lainsäädäntö. Eduskunnan päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtiopäiväjärjestyksen 67 §:ssä määrätyllä tavalla, säädetään: 1 luku Valtiojärjestyksen perusteet Valtiosääntö Suomi on täysivaltainen tasavalta. Suomen valtiosääntö on vahvistettu tässä perustuslaissa.

Suomi osallistuu kansainväliseen yhteistyöhön rauhan ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi sekä yhteiskunnan kehittämiseksi. Kansanvaltaisuus ja oikeusvaltioperiaate Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Kansanvaltaan sisältyy yksilön oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristönsä kehittämiseen. Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Valtiollisten tehtävien jako ja parlamentarismi Lainsäädäntövaltaa käyttää eduskunta, joka päättää myös valtiontaloudesta. Hallitusvaltaa käyttävät tasavallan presidentti sekä valtioneuvosto, jonka jäsenten tulee nauttia eduskunnan luottamusta. Valtakunnan alue Suomen alue on jakamaton. Suomen kansalaisuus 2 luku Perusoikeudet Yhdenvertaisuus Oikeusturva. Antipiracy - Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry. Kuluttajataitojen opetus vuosiluokittain - Kilpailu- ja kuluttajavirasto.

Siirry sisältöalueeseen, Skip to main content, Hoppa till huvudinnehåll Kuluttajataitojen opetus vuosiluokittain Kestävä kulutus Sisältyy laaja-alaisen osaamisen "osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen" -kokonaisuuteen (OPS2016) Media- ja teknologialukutaito Sisältyy laaja-alaisen osaamisen "monilukutaito-" sekä "tieto- ja viestintäteknologinen osaaminen" -kokonaisuuksiin (OPS2016) Kotitalouden hallinta ja osallisuus Sisältyy kotitalouden oppiaineeseen sekä laaja-alaisen osaamisen"itsestä huolehtiminen ja arjen taidot"-kokonaisuuteen (OPS2016) Kuluttajan oikeudet ja vastuut Sisältyy yhteiskuntaopin ja kotitalouden oppiaineisiin sekä laaja-alaisen osaamisen "itsestä huolehtiminen ja arjen taidot" -kokonaisuuteen (OPS2016) Yksityistalous Markkinointi ja kaupallinen media Sisältyy oppiaineista taito- ja taideaineisiin, äidinkieleen ja kirjallisuuteen sekä laaja-alaiseen osaamisen "monilukutaito" -kokonaisuuteen (OPS2016) Uusimmat aineistot opettajalle Tietoa ja ohjeita.

Tekijänoikeuden ABC | Kopiraitti. Kopiraittilan koulu. SubjectAid.fi. Tervetuloa SubjectAid.fin aineistopankkiin! 1. Valitse aineistot Valitse haluamasi aineistot ja määrät. Lisää tilauskoriin. 2. Tee tilaus Kun olet valinnut haluamasi aineistot napsauta ylhäällä oikealla näkyvää ”Näytä/vahvista tilaus”-painiketta. 3. Vahvistaaksesi tilauksen kirjaudu sivustolle. 4. Vahvista tilaus – lähetys tulee perille muutaman päivän sisällä. Valitse aihealue/teema Valitse opetusaste Valikoimasi (183 kpl) Haluatko että koko valikoima lisätään tilauskoriin? Lisätty Korjattu maksimimäärään {0} Kuvasarja Seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva haeirintae. IHAN LAePAeLLAe VAAN HAeIRINTAeKORTIT. Lapin Letka - Etusivu. Opas 21 verkko. Etusivu & info. KUPLA-AKATEMIA. Kansikuvakone. Sanomalehti opetuksessa - Sanomalehtien Liitto.

Sanomalehtien Liiton ja sen jäsenlehtien Sanomalehti opetuksessa -toiminta kehittää koulujen mediakasvatusta, auttaa opettajia hyödyntämään sanomalehteä opetuksessaan ja kannustaa lapsia ja nuoria lukemaan sanomalehtiä. Toiminnan pyrkimyksenä on tukea lasten ja nuorten medialukutaitoja, heidän kriittisyyttä ja aktiivisuutta lukijoina sekä kannustaa aktiiviseen osallistumiseen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Mediakasvatusmateriaalit sanomalehtiopetuksessa.fi-sivustolla Sanomalehtien Liitto tuottaa mediakasvatuksellisia oppimateriaaleja opettajille, kouluttajille ja nuorisotyöhön. Materiaaleja on tarjolla esikoulusta toiselle asteelle saakka. Oppimateriaalit on koottu sanomalehtiopetuksessa.​fi-si­vus­tol­le. Materiaalit ovat maksuttomia. Voit saada materiaaleja myös oman lähilehtesi kautta. Useat sanomalehdet antavat kouluille ja nuorisotaloille verkkotunnuksia ja printtilehtiä opetuskäyttöön. Sanomalehtiviikko helmikuussa Toiminnalla pitkät perinteet.

Etusivu - Sanomalehtien Liitto. Maailma 2030 – Millaisen maailman sinä haluat? – Maailma 2030 on ulkoasiainministeriön tuottama oppituntimateriaali ja kiertonäyttely yläkouluihin sekä lukioon. Se on toteutettu avuksi opettajille, kertomaan Suomen kehitysyhteistyön 50-vuotisesta historia. Lukufiilis. Risingshadow - Scifi- ja fantasiakirjat. Sivupiiri | Kirjasampo.fi - kirjallisuuden verkkopalvelu. Kaikki kuvaa. 48099 maailmankansalainen ja media. Materiaalit | Opetin.fi. Näytä kaikki Harjoitukset Kestävä kehitys Kesätyö Koulutus & ammatit Monikulttuurisuus Oppisopimus På svenska Talous Tutkimus Työelämä Video Yhteiskunta Yrittäjyys Yritysyhteistyö Työelämätaitokortit Work Smart – älykkäästi töihin hanke on tuottanut ”Työelämätaitokortit” opetuksen tueksi työelämässä tarvittavia taitoja harjoiteltaessa. Harjoitukset Työelämä Yrittäjyyskasvatuksen työkirja Yrittäjyyskasvatuksen työkirja on suunniteltu opettajien, rehtorien ja koulujen työelämän yhteistyökumppanien käyttöön.

Yrittäjyys Työpaikkaohjaaja opiskelijan ohjaajana Julkaisussa käsitellään opiskelijan ohjaamista. Työpaikkaohjaaja opiskelijan arvioijana Julkaisun tavoitteena on antaa sekä tietoa että käytännön vinkkejä työpaikkaohjaajille opiskelijan arvioinnin laadukkaaseen toteuttamiseen. TET-sopimus Materiaalista löytyy sopimuspohjan lisäksi saatekirje TET-harjoittelijan työpaikalle. Ota kesäduuni haltuun -juliste Kesätyö Digitalisaatio muuttaa työelämää Video TET-jaksolle valmistautuminen Finanssialan toimiala-kuvaus. Mediavaikuttamisen opas. OKM11. Collections. Hakupalvelu | Arkistot, kirjastot, museot | Finna.fi. Seitsemanveljesta.net. Mediakasvatus. IDENTITEETISTÄ INFORMAATIOLUKUTAITOON: tavoitteena itsenäinen ja yhteisöllinen oppija. IDENTITEETISTÄ INFORMAATIOLUKUTAITOON: tavoitteena itsenäinen ja yhteisöllinen oppija TamPub JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it. inShare4 Toimitettu teos Julkaisun pysyvä osoite on Kustantajan versio 6.108Mt Lataukset: Avaa tiedosto Näytä kaikki kuvailutiedot Viite kuuluu kokoelmiin: TUP OA Books [147] Selaa kokoelmaa Omat tiedot Ohjeita ja linkkejä.

Lets_invent_more_web. Aistien_ruokamaailmaan_Ohjeet_oppilaille. Aistien_ruokamaailmaan_opas_kerhonohaajalle_web. Muotoiloa. Matkapalvelumuotoiluun. Mediataitojen_oppimispolku_netti. 237016a1-f998-4959-af44-af9862e007d4?name=Fail_puksand_helin teismeliste lugemisoskuste mõjutegurid. Eesti Teadusinfosüsteem. Puksand_tartu_9.12.16. ScriptumOuti.

Anderson and Krathwohl - Bloom's Taxonomy Revised - The Second Principle. Understanding the New Version of Bloom’s Taxonomy ©Leslie Owen Wilson (2016, 2013, 2005, 2001) Contact Leslie A succinct discussion of the revisions to Bloom’s classic cognitive taxonomy by Anderson and Krathwohl and how to use them effectively Background: Who are Anderson and Krathwohl? These gentlemen are the primary authors of the revisions to what had become known as Bloom’s Taxonomy — an ordering of cognitive skills. (A taxonomy is really just a word for a form of classification.) Here in the United States, from the late 1950s into the early 1970s, there were attempts to dissect and classify the varied domains of human learning – cognitive (knowing, or head), affective (emotions, feelings, or heart) and psychomotor (doing, or kinesthetic, tactile, haptic or hand/body).

While all of the taxonomies above have been defined and used for many years, there came about at the beginning of the 21st century in a new version of the cognitive taxonomy, known commonly before as Bloom’s Taxonomy. Multiliteracies  |  New Learning. Expanding the Scope of Literacy Pedagogy The term ‘Multiliteracies’ refers to two major aspects of language use today. The first is the variability of meaning making in different cultural, social or domain-specific contexts. These differences are becoming ever more significant to our communications environment. This means that it is no longer enough for literacy teaching to focus solely on the rules of standard forms of the national language. The second aspect of language use today arises in part from the characteristics of the new information and communications media. This means that we need to extend the range of literacy pedagogy so that it does not unduly privilege alphabetical representations, but brings into the classroom multimodal representations, and particularly those typical of the new, digital media.

Next. Seksiamediassa. Monilukutaito kaikki kaikessa 2015. Tietoa lukemisesta - Lukukeskus. t030. Coding in schools FINAL 2. Ptvk2016. Flyer mediakasvatusseura web. Julkaisut. Ismo Kiesiläisen mediakasvatussivusto. Media on osa arkipäivää. Välillä se ilahduttaa ja rikastuttaa, välillä se turhauttaa ja tuhoaa. Media on tullut myös kouluun ja nuorisotaloihin: ikkunanraoista, internet-piuhoja pitkin ja lasten taskuissa. Media ei aina ole sellainen kuin toivoisimme, mutta se on sellainen, millaiseksi sen teemme. Media ja siihen kietoutunut maailma pitää ottaa haltuun. Jotta voisi olla täysivaltainen kansalainen, ei voi olla vain median kuluttaja – emmehän ole maailmassakaan vain kuluttajia vaan tasavertaisia tallaajia. Olen kerännyt tälle sivulle sellaisia mediakasvatukseen liittyviä materiaaleja ja ajatuksia, joiden synnyttämisessä olen itse ollut mukana.

Jos haluat kysyä tai kommentoida, tai haluat minut kouluttamaan, löydät yhteystietoni kotisivuiltani. Ismo Kiesiläisen mediakasvatussivusto: Kamerakynän pedagogiikka. Videokamera oppimisen välineenä Populaarikulttuuri ja elokuvakasvatuksen perinne tuntevat elokuvan tarinankerronnan taiteena. Vähemmälle huomiolle on jäänyt elokuvateorian vaikutusvaltainen suuntaus, jossa elokuva ymmärretään ajattelun ja sen representoimisen välineenä, kamerakynänä. Tämä historiallinen näkökulma tarjoaa aivan uusia välineitä ymmärtää videokuvaamisen mahdollisuudet oppimisessa. Kamerakynän pedagogiikassa elokuvaa käytetään kognitiivisena ja konstruktiivisena välineenä, jonka avulla oppilas tutkii maailmaa, ajattelee ja ilmaisee ajatteluaan.

Opettajan käsikirja esittelee kamerakynän pedagogiikkaa kattavasti sekä käytännössä että teoriassa. Jos tarvitset käsikirjasta painolaatuisen tiedoston, ota yhteyttä. Miltä kamerakynätyöskentely näyttää? Katso Youtubessa (11 min) << Takaisin mediakasvatusportaaliin Lisää kamerakynämateriaalia Kaikki kuvaa EDU. Kamerakynä-foorumi Facebookissa on tarkoitettu vapaamuotoiseen kokemusten ja ideoiden jakamiseen, kysymiseen ja keskusteluun. Median seksisisallot ja mediakasvatus. Tehtävät ja harjoitukset - Mediataitokoulu. Mediataitokoulu November 17, 2016 451 0 1 0 0 Tehtävä Tavoite Osallisuus, vaikuttaminen ja elämänhallintaTiedonhaku, tulkinta ja kriittisyys Avainsanat Asenteet ja arvotAvailable in EnglishGlobaalikasvatusMediakriittinen ajatteluMedialukutaidotMonilukutaitoOsallistuminenVaikuttaminenVuorovaikutustaidot Populismibingo on kriittisen medialukutaidon edistämiseen suunniteltu pelillinen työkalu.

Populismibingo on yksin tai yhdessä pelattava peli, jossa tarkastellaan poliittista puhetta populismin näkökulmasta. Media Literacy Research Index - Mediataitokoulu. Children and media. Etusivu - Mediataitokoulu. Monimuotoinen mediakasvatus.