ToSee

Facebook Twitter

A Time-Lapse Map of Every Nuclear Explosion Since 1945. Ezért nem tárgyalnak velünk az IMF-hitelről. Döntött, és nyilvánosságra hozta konkrét kifogásait az Európai Bizottság a jegybanktörvény ügyében.

Ezért nem tárgyalnak velünk az IMF-hitelről

Kötelezettségszegési eljárás indul Magyarországgal szemben, ami az IMF-tárgyalásokat is hátráltathatja. Az Európai Bizottság mai ülésén döntést hozott arról, hogy kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen három ügyben, köztük a decemberben elfogadott jegybanktörvény kérdésében. A jogszabály kiemelt fontosságú, hiszen többek között ezen múlik, hogy egyáltalán megkezdődnek-e a hiteltárgyalások az EU-val és az IMF-fel. Az EU határozata szerint a jegybanktörvény és az Alaptörvény a következő pontokon mond ellent az uniós jognak: Bár az EU és az IMF tárgyalódelegációja már decemberben jelezte, hogy az akkor még csak tervezett új szabályozással súlyos problémáik vannak, ezért a benyújtás elhalasztását kérik, a kormány mégis úgy döntött, hogy benyújtja, és az év végéig el is fogadtatja az új törvényt - a delegációk akkor nagyrészt emiatt távoztak az országból.

Az ominózus 1-1,5 pont. Katolikusellenes pártot Magyarországon is! - Slovensko, do toho! Meglepődve vettük észre, hogy Magyarországon kicsapta a biztosítékot Bartus László írása az amerikai Népszavában.

Katolikusellenes pártot Magyarországon is! - Slovensko, do toho!

Tallózta a Mandíner, a Heti Válasz publicistája reflexből zsidózni kezdett és a Konzervatórium szerzőpárosa is csak izomból tolt valamit a monitorunkra. Pedig ha a srácok kicsit megvakarták volna a fejüket az egyház politikai szerepvállalásán elgondolkozva, észrevehették volna, hogy Bartus a katolikus egyházat, annak - kis történelmi kitekintővel - közéleti nyomulását támadja és nem a katolikus hitű embereket.

Ráadásul a jelenség nem egyedülálló Közép-Európában, a hivatalos statisztikák szerint 90 százalékban katolikus többségű Lengyelországban, a jelek szerint, szintén igény van egy katolikusellenes pártra! - Még az új parlament összehívása előtt Ön kérvényt nyújtott be a parlament tárgyalójában 14 éve függő kereszt eltávolításáról. Azonnal hatalmas vita bontakozott ki. . - Vannak olyan vélemények is, hogy a kereszt a lengyel nemzet történetéhez, hagyományaihoz tartozik.

Tudomány - Szárnya miatt hangtalan a gyöngybagoly. Külföld - Szándékos gyilkosság volt a 67-es berlini emberölés. Vélemény - Miért eszik szart a magyar? Butaság lenne kapásból legyinteni az Orbán Viktor által hétfőn bejelentett, a mezőgazdaság felturbózását célzó Darányi Ignác-tervre csak amiatt, mert a miniszterelnök egy füst alatt elárulta, hogy egy ideje már titkos háború folyik a magyar termőföldért és vízbázisért, a Leminősítés Hadművelet.

Vélemény - Miért eszik szart a magyar?

Bár mindannyian tudjuk, igazából ki áll a Zagyva felső folyása mögött, és ki röhög a szakállába, ha egyet tojik a tyúk Vaskeresztesen, a dolgot butaság lenne elviccelni. Orbán Viktor ugyanis kivételesen valódi problémákat kapargat, amikor olyanokat mond, hogy „Ma a falusiak nagyáruházakban vesznek olyan termékeket, amelyeket a kertjükben is termelhetnének. Jól mutatja, hogy mekkora a baj, ha már a falusi ember sem eszik egészséges ételeket”. Ekkerjoz, az ismert, nem orbánista blogger, mikroblogger és nem utolsósorban sikeres mezőgazdasági vállalkozó avagy unortodox paraszt ugyanerről írta, hogy Szóval Orbánnak abban tökéletesen igaza van, hogy a magyarok szart esznek, és ez nincsen jól. Szorongásregény 2011-ből - IrodalmiCentrifugA. Lex barátok és ellenségek. Annak ellenére, hogy a Fidesz gyakorta hangoztatta: véget vet a szocialisták „uram-bátyám” típusú hatalomgyakorlásának, a kormányzó pártszövetség személyzeti politikája, illetve bizonyos, általa elfogadott jogszabályok nem ezt a képet sugallják.

Lex barátok és ellenségek

Összeszedtük azokat, a közbeszédben „lexekként" elhíresült törvényeket, ahol leginkább tetten érhető, hogy a hatalom birtokosai a törvényhozást valaki mellett, vagy épp ellenkezőleg: valaki ellen használják fel. A „lex Gadó" Szatmáry Kristóf módosító javaslata tette lehetővé, hogy a kormány a Gazdasági Versenyhivatal elnöke mellett, egy füst alatt megszabadulhasson az alelnöktől is, akinek mandátuma csak 2015-ben járt volna le. Bár a módosítót Sólyom László visszaküldte az AB-nek, akik kimondták az alkotmányellenességet, a két GVH alelnök mégis lemondott.

A „lex Borkai” Annak érdekében, hogy Borkai Zsolt indulhasson Győr polgármesteri székéért, Lázár János és Kocsis Máté villámgyorsan változtattak saját alkotmánymódosító javaslatukon. A „lex MAL” Miért nem lehet végre lezárni a magyar ügynöksztorit? - Tagok vagyunk. A szerző újságíró, az ittlakunk.hu főszerkesztője, a nyomozó újságírást támogató Soma-díj kuratóriumi elnöke A kétharmad jó lehetett volna néhány dologra.

Miért nem lehet végre lezárni a magyar ügynöksztorit? - Tagok vagyunk

A fiúk megmutathatták volna, hogy kell jól, nyálas és szövevényes kompromisszumok nélkül kormányozni. Nem szükséges a tiszta A vagy B megoldás helyett a kettő életképtelen, gazdaságtalan és logikátlan keverékét előállítani, nem kell odadobni az ellenzéknek a konc harmadát-negyedét, nem kell osztozni Sávoly szégyenén és az MFB-n.

Születhetnek karakteres, jövőbe mutató döntések. Meg lehet nyirbálni a munkavállalók kontraproduktívan túlterjesztett jogait, el lehet bocsátani a közszolgák felét, lehet karcsúsítani, egyszerűsíteni és átláthatóbbá tenni a közigazgatást, a kerületi kiskirályságokból ismét össze lehet gyúrni az egységes Budapestet. Egy dolgot viszont nehezemre esik megérteni. Két német újságíró, Uwe Müller és Grit Hartmann Vorwärts und Vergessen (egy régi munkásmozgalmi dal első sorának ferdítésével: Előre és felejteni!) Belföld - Nem stimmel a kronológia Orbán összeesküvésében. Menjen el szavazni, ne rinyáljon!

Belföld - Nem stimmel a kronológia Orbán összeesküvésében

Szavazzon, és büszkélkedjen vele rajtunk keresztül. Az Index most exkluzív Napirajzzal ajándékoz meg minden büszke demokratát! 2014. április 6. vasárnap 05:22 Ön átmenne az állampolgársági vizsgán? Töltse ki villámkvízünket, ha kíváncsi, méltó-e, hogy részt vegyen a választáson. 2014. április 4. péntek 19:58 Letiltották az MTI-t Orbán szavazásáról A fotós ott volt a helyszínen, de az utolsó pillanatban felhívták, hogy ne fotózzon. 2014. április 6. vasárnap 08:56 Öt ok, amiért a baloldal nem hisz a felméréseknek Mindig kiderül, hogy a Fidesz nem is olyan erős, az ellenzéki szavazók félnek színt vallani, manipulálnak a közvélemény-kutatók, mondják. 2014. április 3. csütörtök 08:26 Ki a legszexibb férfi jelölt idén?

Ha túl szexistának találja a női jelöltek szépségversenyét, nézze meg, kik indulnak a férfiak közül! 2014. április 5. szombat 22:24 Orbán és Gyurcsány is megőrül, ha nem nála van a labda 2014. április 4. péntek 06:05 2014. április 5. szombat 05:54. Varga Mihály és a hiteles kormány - Poldi bácsi megmondója. Gondoltam, megnézem eredetiben a ma reggeli Varga Mihály-magyarázkodást, ha már mindenütt címlaphír volt.

Varga Mihály és a hiteles kormány - Poldi bácsi megmondója

Gyorsan rájöttem, hogy valami nem stimmel. Mi sem egyszerűbb, gugli: "ma reggel varga mihály" Le is jön a lista, ott van első helyen: Varga Mihály az M1 Ma Reggel című műsorában. Jé, hát ez Varga Mihály oldalán van. Ok, klikk, mehet. Nézem, nézem, valami nagyon nem stimmel. Mindjárt az elején mosolyogva kijavítja a műsorvezetőt: tényfeltáró jelentés az, nem "csontvázjelentés".

"Mi az örökségről beszélünk. A műsorvezető felidézi Orbán Viktor kötcsei beszédét, miszerint ezermilliárdokat kell kivonni a gazdaságból. Varga: "Hogy honnan lesz pénz, honnan lehet egyáltalán pénzt a magyar gazdaságba pumpálni? Hozzáteszi: nem elbocsátásokról van szó. Ekkor a riporter nagyon bekeményít, bár ő még ezt nem tudja: Varga Mihály a konkrétan kifogásolt (szerinte a bírálók által legfájóbbnak tartott) bankadóért az előző kormányt hibáztatja a 2008-ban megkötött és teljesíthetetlen IMF-szerződés miatt.

The Brother in Hole - Örülünk, Vincent? Ritkán érez az ember mélységesen együtt Bayer Zsolttal.

The Brother in Hole - Örülünk, Vincent?

Kedvenc mérsékelt hangú demokratikus pacsirtánk, ha nem is felháborodásának, de azért néminemű meglepettségének adott hangot a Heti Válaszban, hogy ugye ő, aki szerteszét zsidózta a pájsliját, három műszakban uszult, nyomorult harmincöt milliót kapott egy filmsorozatra, amikor a Jáksó.... Igen, a Jáksó, aki nem jár Békemenetre, nem épít legóból Alaptörvény asztalát, nem ír dörgedelmes nyílt levelet az aktuális ellenségnek, de ezzel szemben ott ül a Heti Hetes közepén, kap kétmilliárd forintot egy Marslakók című szappanoperára. És nem, nem az történik, hogy megvárják, hogy az első tíz résznek mekkora lesz a nézettsége, és aztán meglátjuk. Nem, megvárjuk mennyi lesz az első négyszáz rész nézettsége és utána meglátjuk, hogy milyen gyorsan adhatunk neki még kétmilliárdot, akkor is, ha kevesebben nézik a Marslakókat mint a nemzeti érzelmű finn lékhorgászokról szóló kétórás dokumentumfilmet az M2-n. Habonyárpi van. Így veszíti el a Fidesz Európát.

A kormány a külföldi politikusokat akarja meggyőzni, az adok-kapokkal azonban csak még tovább a nemzetközi közvélemény fókuszában tartja Magyarországot.

Így veszíti el a Fidesz Európát

És ez baj. (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI) Múlt pénteki cikkünkkel kapcsolatban Varró László hívta fel hozzászólásában egy olyan problémára a figyelmet, mellyel az ország megítélésén javítani akaró kormánykommunikáció látványosan nem foglalkozik. Varró egy jelentős befektetővel való beszélgetésének példáján keresztül emlékeztet arra, hogy egy átlagos külföldi milyen keveset is tud egy olyan ország politikájáról, mint például Magyarország. Így aztán egy részletkérdéseken vitázó kormányzati kommunikáció könnyen pont az ellenkezőjét éri el, mint szándékozná. Ajánlott írásunk: Uniós szégyenlista: rajta vagyunk Ignorálni és felvilágosítani A Fidesz kormányzásának kommunikációjában alapvetően két szakaszt lehet megkülönböztetni.

Csak a politikusok számítanak Jelentsük ki: a kormány felvilágosító, vitatkozó stratégiája nem volt sikertelen. A gazdasági válságtól a politikai válságig: Az Európai Unióval szembeni kihívások 2008 után - Haza és Haladás Blog. Bajnai Gordon írása a Bertelsman Alapítvány felkérésére készült 2011. októberében, és angolul jelent meg egy, a válság társadalmi következményeiről szóló tanulmánykötetben idén februárban.

A gazdasági válságtól a politikai válságig: Az Európai Unióval szembeni kihívások 2008 után - Haza és Haladás Blog

Az Európai Unió 60 éves történelmének legnehezebb kihívásával áll szemben. A nemzetközi pénzügyi válság rámutatott törékenységére, mely az európai integráció félkész természetéből adódik. Létezése óta első alkalommal kényszerül arra az Európai Unió, hogy közvetlenül szembesüljön a politika világát alakító két döntő erővel: a piacokkal és a szavazókkal. A válság egyetlen lehetséges megoldása az integráció magasabb szintre történő emelése.

Ez azonban megkívánná olyan további szuverén kompetenciák átadását, melyek a leglényegesebbek politikai szempontból: költségvetési, társadalmi és gazdasági politikák. A globalizáció bosszúja A jelenlegi válság gyökerei jóval 2008 előtt keresendőek. 1. ábra: Az egységnyi munkaköltségek divergenciája (Forrás: National Statistics, Haver Analytics, GS Global ECS Research) Európa detox - Nem tetszik a rendszer?! Európa lassan olyan lesz, mint az alkohol, nagy célok elérésére ösztönöz de megakadályozza, hogy elérjük azokat – évértékelt Orbán Viktor tegnap. Van abban némi irónia, hogy annak a kormánynak a feje, aminek az egyik első dolga volt, hogy legalizálta az otthoni pálinkafőzést, Európát hasonlítja alkoholhoz. Egy olyan ember szavai ezek, aki a választás utáni mámorból éppen feleszmélni látszik, de annyira nem tetszik neki az a kupleráj, amit maga körül lát, hogy gyorsan ráiszik még pár kupicával, hátha visszamenekülhet a kétharmad öntudatlanságába.

Próbálja eltáncolni azt a táncot, amivel akkor olyan nagy sikert aratott, de már csak részeg hadonászásra és tántorgásra telik tőle. Ez a mámor már csak halovány árnyéka a 2010-es murinak, sajnos egyre közelebb van a kijózanodás és a fájdalmas, másnapos szembenézés. Európa erre a szembenézésre emlékezteti, ezért mutogat rá olyan dühösen. A Facebook lenyomja a rádiót és a buszokat Rendszerellenzékben a fiatalok Kettős beszéd Európa kapcsán. Milyen lett volna a kettes metró az eredeti tervek szerint? Hárommal több megálló, na meg ugye ott a Márkus park... - Urbanista.

Régi filmhíradókat nézni mindig öröm, főleg, ha szórakoztató kommentárok vannak hozzájuk. Ez meg aztán kiváltképp érdekes. Már 4:10-nél is, ahol szovjet és magyar mérnökök egy egészen hajmeresztő metróhálózat-térkép fölé hajolnak értő szemmel, de 4:50-től még inkább. (A videó elvileg beágyazható, nekem nem sikerült. Meg egy screenshotot se lőni róla*, ha valakinek megy, mondja el, hogy kell. És vigyázat, azonnal indul!) Ahogy Szakadáskapcsoló megjegyezte az Index fórumán: - tervezett Kerepesi út állomás a Stadion és a Keleti között- tervezett Rákóczi út állomás a Keleti és a Blaha között- Márkus-park nevű állomás az Astoria helyén - ez utóbbi nemcsak a neve miatt lepett meg, hanem azért is, mert ezek szerint 1953-ban már tervezték a megépítését, amit később elvetettek, aztán mégis megépítették.

És akkor még ott van a Szent István téri megálló (meglepő, hogy ez maradt a neve) a Deák és a Kossuth tér között. Belföld - Kiemelt jelentőségű pereket küldenek vidékre. A FIDESZ és a határon túli politika: újabb halálos ítélet - hacsaknem... Első „igazi” bejegyzésem kapcsán illene megerőltetnem magam, hogy zsigeri reakcióim ne írják felül az érveket, eleganciát, visszafogott távolságtartást, szakmaiságot, amelyeket egyébként alapvető követelményekként támasztok magammal és írásaimmal szemben. Ezért számoltam magamban három napig, megvártam, hogy lecsillapodjanak indulataim a moldvai csángó magyarok hazavágásával kapcsolatos híradások, eszmefuttatások miatt.

Nem mennék bele a részletekbe, már minden valamire való sajtóorgánum, blogger, és gondolkodó lény beszámolt róla. (Pl. ) Persze azokra gondolok, akik egyáltalán tudják, hogy mit jelent a csángó szó, merre van a Kárpát-medence, és ehhez képest hol húzódik Bákó megye, amely ugyan már nem a huzatos tartomány része, de ott is vergődnek megmaradásukért úgynevezett határon túli nemzetrészek.

Na, ők a csángó magyarok. Az én lelkemért se a FIDESZ, se Répás Zsuzsanna, se Tőkés László ne folytasson stratégiai harcokat. Márta köszönetet mondhat Dörnernek - istenveled. Malév-csőd: ennyire jó gazda a magyar állam! A Malév példája jól mutatja, hogy bár lehet jó érveket felhozni a vállalatok állami tulajdonlása mellett, a honi pártfinanszírozás és politika miatt kizárt, hogy ebből bármi jó süljön ki.

(Fotó: MTI) Teljes a káosz a Malév jövője körül. Egyik nap még azt halljuk, hogy stratégiai vállalattá minősítenék, a másikon pedig már azt, hogy csak a február 29-ig érvényes jegyek árát fogják visszatéríteni az esetleges csőd után. Mindeközben a társaság elnöke csak annyi megnyugtatót képes mondani, hogy reméli, a Malév a jövőben is repülni fog. A légitársaság sajnálatos helyzete igazi iskolapéldája annak, hogy a nehéz örökséggel a kormány mennyire nem tud semmit sem kezdeni.

Előző írásunk: A csőd szimbóluma Út a csőd felé A Malév már nagyon régóta vergődik. Közben az idő és a légkiközlekedési piac lassan, de biztosan túllépett a Maléven, és az évtized vége felé azon kapta magát mindenki, hogy teljességgel fenntarthatatlan a vállalat helyzete. Pontosan tudták Ennyire jó gazda a magyar állam.