background preloader

ToSee

Facebook Twitter

A Time-Lapse Map of Every Nuclear Explosion Since 1945. Japanese artist Isao Hashimoto has created a beautiful, undeniably scary time-lapse map of the 2053 nuclear explosions which have taken place between 1945 and 1998, beginning with the Manhattan Project’s “Trinity” test near Los Alamos and concluding with Pakistan’s nuclear tests in May of 1998.

A Time-Lapse Map of Every Nuclear Explosion Since 1945

This leaves out North Korea’s two alleged nuclear tests in this past decade (the legitimacy of both of which is not 100% clear). Each nation gets a blip and a flashing dot on the map whenever they detonate a nuclear weapon, with a running tally kept on the top and bottom bars of the screen. Hashimoto, who began the project in 2003, says that he created it with the goal of showing”the fear and folly of nuclear weapons.” It starts really slow — if you want to see real action, skip ahead to 1962 or so — but the buildup becomes overwhelming.

Credits:aConcernedHumanctbto.org. Ezért nem tárgyalnak velünk az IMF-hitelről. Katolikusellenes pártot Magyarországon is! - Slovensko, do toho! Meglepődve vettük észre, hogy Magyarországon kicsapta a biztosítékot Bartus László írása az amerikai Népszavában.

Katolikusellenes pártot Magyarországon is! - Slovensko, do toho!

Tallózta a Mandíner, a Heti Válasz publicistája reflexből zsidózni kezdett és a Konzervatórium szerzőpárosa is csak izomból tolt valamit a monitorunkra. Pedig ha a srácok kicsit megvakarták volna a fejüket az egyház politikai szerepvállalásán elgondolkozva, észrevehették volna, hogy Bartus a katolikus egyházat, annak - kis történelmi kitekintővel - közéleti nyomulását támadja és nem a katolikus hitű embereket. Ráadásul a jelenség nem egyedülálló Közép-Európában, a hivatalos statisztikák szerint 90 százalékban katolikus többségű Lengyelországban, a jelek szerint, szintén igény van egy katolikusellenes pártra! Tudomány - Szárnya miatt hangtalan a gyöngybagoly. Külföld - Szándékos gyilkosság volt a 67-es berlini emberölés. Vélemény - Miért eszik szart a magyar? Butaság lenne kapásból legyinteni az Orbán Viktor által hétfőn bejelentett, a mezőgazdaság felturbózását célzó Darányi Ignác-tervre csak amiatt, mert a miniszterelnök egy füst alatt elárulta, hogy egy ideje már titkos háború folyik a magyar termőföldért és vízbázisért, a Leminősítés Hadművelet.

Vélemény - Miért eszik szart a magyar?

Szorongásregény 2011-ből - IrodalmiCentrifugA. Lex barátok és ellenségek. Annak ellenére, hogy a Fidesz gyakorta hangoztatta: véget vet a szocialisták „uram-bátyám” típusú hatalomgyakorlásának, a kormányzó pártszövetség személyzeti politikája, illetve bizonyos, általa elfogadott jogszabályok nem ezt a képet sugallják.

Lex barátok és ellenségek

Összeszedtük azokat, a közbeszédben „lexekként" elhíresült törvényeket, ahol leginkább tetten érhető, hogy a hatalom birtokosai a törvényhozást valaki mellett, vagy épp ellenkezőleg: valaki ellen használják fel. A „lex Gadó" Miért nem lehet végre lezárni a magyar ügynöksztorit? - Tagok vagyunk. Belföld - Nem stimmel a kronológia Orbán összeesküvésében. Menjen el szavazni, ne rinyáljon!

Belföld - Nem stimmel a kronológia Orbán összeesküvésében

Szavazzon, és büszkélkedjen vele rajtunk keresztül. Az Index most exkluzív Napirajzzal ajándékoz meg minden büszke demokratát! 2014. április 6. vasárnap 05:22 Ön átmenne az állampolgársági vizsgán? Varga Mihály és a hiteles kormány - Poldi bácsi megmondója. Gondoltam, megnézem eredetiben a ma reggeli Varga Mihály-magyarázkodást, ha már mindenütt címlaphír volt.

Varga Mihály és a hiteles kormány - Poldi bácsi megmondója

Gyorsan rájöttem, hogy valami nem stimmel. Mi sem egyszerűbb, gugli: "ma reggel varga mihály" Le is jön a lista, ott van első helyen: Varga Mihály az M1 Ma Reggel című műsorában. Jé, hát ez Varga Mihály oldalán van. Ok, klikk, mehet. The Brother in Hole - Örülünk, Vincent? Ritkán érez az ember mélységesen együtt Bayer Zsolttal.

The Brother in Hole - Örülünk, Vincent?

Kedvenc mérsékelt hangú demokratikus pacsirtánk, ha nem is felháborodásának, de azért néminemű meglepettségének adott hangot a Heti Válaszban, hogy ugye ő, aki szerteszét zsidózta a pájsliját, három műszakban uszult, nyomorult harmincöt milliót kapott egy filmsorozatra, amikor a Jáksó.... Igen, a Jáksó, aki nem jár Békemenetre, nem épít legóból Alaptörvény asztalát, nem ír dörgedelmes nyílt levelet az aktuális ellenségnek, de ezzel szemben ott ül a Heti Hetes közepén, kap kétmilliárd forintot egy Marslakók című szappanoperára. És nem, nem az történik, hogy megvárják, hogy az első tíz résznek mekkora lesz a nézettsége, és aztán meglátjuk. Így veszíti el a Fidesz Európát. A kormány a külföldi politikusokat akarja meggyőzni, az adok-kapokkal azonban csak még tovább a nemzetközi közvélemény fókuszában tartja Magyarországot.

Így veszíti el a Fidesz Európát

A gazdasági válságtól a politikai válságig: Az Európai Unióval szembeni kihívások 2008 után - Haza és Haladás Blog. Bajnai Gordon írása a Bertelsman Alapítvány felkérésére készült 2011. októberében, és angolul jelent meg egy, a válság társadalmi következményeiről szóló tanulmánykötetben idén februárban.

A gazdasági válságtól a politikai válságig: Az Európai Unióval szembeni kihívások 2008 után - Haza és Haladás Blog

Az Európai Unió 60 éves történelmének legnehezebb kihívásával áll szemben. A nemzetközi pénzügyi válság rámutatott törékenységére, mely az európai integráció félkész természetéből adódik. Létezése óta első alkalommal kényszerül arra az Európai Unió, hogy közvetlenül szembesüljön a politika világát alakító két döntő erővel: a piacokkal és a szavazókkal. A válság egyetlen lehetséges megoldása az integráció magasabb szintre történő emelése. Európa detox - Nem tetszik a rendszer?! Milyen lett volna a kettes metró az eredeti tervek szerint? Hárommal több megálló, na meg ugye ott a Márkus park... - Urbanista. Régi filmhíradókat nézni mindig öröm, főleg, ha szórakoztató kommentárok vannak hozzájuk.

Milyen lett volna a kettes metró az eredeti tervek szerint? Hárommal több megálló, na meg ugye ott a Márkus park... - Urbanista

Ez meg aztán kiváltképp érdekes. Belföld - Kiemelt jelentőségű pereket küldenek vidékre. A FIDESZ és a határon túli politika: újabb halálos ítélet - hacsaknem... Első „igazi” bejegyzésem kapcsán illene megerőltetnem magam, hogy zsigeri reakcióim ne írják felül az érveket, eleganciát, visszafogott távolságtartást, szakmaiságot, amelyeket egyébként alapvető követelményekként támasztok magammal és írásaimmal szemben. Ezért számoltam magamban három napig, megvártam, hogy lecsillapodjanak indulataim a moldvai csángó magyarok hazavágásával kapcsolatos híradások, eszmefuttatások miatt. Nem mennék bele a részletekbe, már minden valamire való sajtóorgánum, blogger, és gondolkodó lény beszámolt róla. (Pl. ) Persze azokra gondolok, akik egyáltalán tudják, hogy mit jelent a csángó szó, merre van a Kárpát-medence, és ehhez képest hol húzódik Bákó megye, amely ugyan már nem a huzatos tartomány része, de ott is vergődnek megmaradásukért úgynevezett határon túli nemzetrészek.

Na, ők a csángó magyarok. Az én lelkemért se a FIDESZ, se Répás Zsuzsanna, se Tőkés László ne folytasson stratégiai harcokat. Márta köszönetet mondhat Dörnernek - istenveled. Malév-csőd: ennyire jó gazda a magyar állam!