ToSee

Facebook Twitter

A Time-Lapse Map of Every Nuclear Explosion Since 1945. Ezért nem tárgyalnak velünk az IMF-hitelről. Döntött, és nyilvánosságra hozta konkrét kifogásait az Európai Bizottság a jegybanktörvény ügyében.

Ezért nem tárgyalnak velünk az IMF-hitelről

Kötelezettségszegési eljárás indul Magyarországgal szemben, ami az IMF-tárgyalásokat is hátráltathatja. Az Európai Bizottság mai ülésén döntést hozott arról, hogy kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen három ügyben, köztük a decemberben elfogadott jegybanktörvény kérdésében. A jogszabály kiemelt fontosságú, hiszen többek között ezen múlik, hogy egyáltalán megkezdődnek-e a hiteltárgyalások az EU-val és az IMF-fel. Katolikusellenes pártot Magyarországon is! - Slovensko, do toho! Meglepődve vettük észre, hogy Magyarországon kicsapta a biztosítékot Bartus László írása az amerikai Népszavában.

Katolikusellenes pártot Magyarországon is! - Slovensko, do toho!

Tallózta a Mandíner, a Heti Válasz publicistája reflexből zsidózni kezdett és a Konzervatórium szerzőpárosa is csak izomból tolt valamit a monitorunkra. Pedig ha a srácok kicsit megvakarták volna a fejüket az egyház politikai szerepvállalásán elgondolkozva, észrevehették volna, hogy Bartus a katolikus egyházat, annak - kis történelmi kitekintővel - közéleti nyomulását támadja és nem a katolikus hitű embereket. Ráadásul a jelenség nem egyedülálló Közép-Európában, a hivatalos statisztikák szerint 90 százalékban katolikus többségű Lengyelországban, a jelek szerint, szintén igény van egy katolikusellenes pártra!

Tudomány - Szárnya miatt hangtalan a gyöngybagoly. Külföld - Szándékos gyilkosság volt a 67-es berlini emberölés. Vélemény - Miért eszik szart a magyar? Butaság lenne kapásból legyinteni az Orbán Viktor által hétfőn bejelentett, a mezőgazdaság felturbózását célzó Darányi Ignác-tervre csak amiatt, mert a miniszterelnök egy füst alatt elárulta, hogy egy ideje már titkos háború folyik a magyar termőföldért és vízbázisért, a Leminősítés Hadművelet.

Vélemény - Miért eszik szart a magyar?

Bár mindannyian tudjuk, igazából ki áll a Zagyva felső folyása mögött, és ki röhög a szakállába, ha egyet tojik a tyúk Vaskeresztesen, a dolgot butaság lenne elviccelni. Orbán Viktor ugyanis kivételesen valódi problémákat kapargat, amikor olyanokat mond, hogy „Ma a falusiak nagyáruházakban vesznek olyan termékeket, amelyeket a kertjükben is termelhetnének. Jól mutatja, hogy mekkora a baj, ha már a falusi ember sem eszik egészséges ételeket”. Ekkerjoz, az ismert, nem orbánista blogger, mikroblogger és nem utolsósorban sikeres mezőgazdasági vállalkozó avagy unortodox paraszt ugyanerről írta, hogy.

Szorongásregény 2011-ből - IrodalmiCentrifugA. Lex barátok és ellenségek. Annak ellenére, hogy a Fidesz gyakorta hangoztatta: véget vet a szocialisták „uram-bátyám” típusú hatalomgyakorlásának, a kormányzó pártszövetség személyzeti politikája, illetve bizonyos, általa elfogadott jogszabályok nem ezt a képet sugallják.

Lex barátok és ellenségek

Összeszedtük azokat, a közbeszédben „lexekként" elhíresült törvényeket, ahol leginkább tetten érhető, hogy a hatalom birtokosai a törvényhozást valaki mellett, vagy épp ellenkezőleg: valaki ellen használják fel. A „lex Gadó" Szatmáry Kristóf módosító javaslata tette lehetővé, hogy a kormány a Gazdasági Versenyhivatal elnöke mellett, egy füst alatt megszabadulhasson az alelnöktől is, akinek mandátuma csak 2015-ben járt volna le. Miért nem lehet végre lezárni a magyar ügynöksztorit? - Tagok vagyunk. A szerző újságíró, az ittlakunk.hu főszerkesztője, a nyomozó újságírást támogató Soma-díj kuratóriumi elnöke A kétharmad jó lehetett volna néhány dologra.

Miért nem lehet végre lezárni a magyar ügynöksztorit? - Tagok vagyunk

A fiúk megmutathatták volna, hogy kell jól, nyálas és szövevényes kompromisszumok nélkül kormányozni. Nem szükséges a tiszta A vagy B megoldás helyett a kettő életképtelen, gazdaságtalan és logikátlan keverékét előállítani, nem kell odadobni az ellenzéknek a konc harmadát-negyedét, nem kell osztozni Sávoly szégyenén és az MFB-n. Születhetnek karakteres, jövőbe mutató döntések. Belföld - Nem stimmel a kronológia Orbán összeesküvésében. Menjen el szavazni, ne rinyáljon!

Belföld - Nem stimmel a kronológia Orbán összeesküvésében

Szavazzon, és büszkélkedjen vele rajtunk keresztül. Az Index most exkluzív Napirajzzal ajándékoz meg minden büszke demokratát! 2014. április 6. vasárnap 05:22 Ön átmenne az állampolgársági vizsgán? Varga Mihály és a hiteles kormány - Poldi bácsi megmondója. Gondoltam, megnézem eredetiben a ma reggeli Varga Mihály-magyarázkodást, ha már mindenütt címlaphír volt.

Varga Mihály és a hiteles kormány - Poldi bácsi megmondója

Gyorsan rájöttem, hogy valami nem stimmel. Mi sem egyszerűbb, gugli: "ma reggel varga mihály" Le is jön a lista, ott van első helyen: Varga Mihály az M1 Ma Reggel című műsorában. Jé, hát ez Varga Mihály oldalán van. The Brother in Hole - Örülünk, Vincent? Ritkán érez az ember mélységesen együtt Bayer Zsolttal.

The Brother in Hole - Örülünk, Vincent?

Kedvenc mérsékelt hangú demokratikus pacsirtánk, ha nem is felháborodásának, de azért néminemű meglepettségének adott hangot a Heti Válaszban, hogy ugye ő, aki szerteszét zsidózta a pájsliját, három műszakban uszult, nyomorult harmincöt milliót kapott egy filmsorozatra, amikor a Jáksó.... Igen, a Jáksó, aki nem jár Békemenetre, nem épít legóból Alaptörvény asztalát, nem ír dörgedelmes nyílt levelet az aktuális ellenségnek, de ezzel szemben ott ül a Heti Hetes közepén, kap kétmilliárd forintot egy Marslakók című szappanoperára. És nem, nem az történik, hogy megvárják, hogy az első tíz résznek mekkora lesz a nézettsége, és aztán meglátjuk.

Nem, megvárjuk mennyi lesz az első négyszáz rész nézettsége és utána meglátjuk, hogy milyen gyorsan adhatunk neki még kétmilliárdot, akkor is, ha kevesebben nézik a Marslakókat mint a nemzeti érzelmű finn lékhorgászokról szóló kétórás dokumentumfilmet az M2-n. Így veszíti el a Fidesz Európát. A kormány a külföldi politikusokat akarja meggyőzni, az adok-kapokkal azonban csak még tovább a nemzetközi közvélemény fókuszában tartja Magyarországot.

Így veszíti el a Fidesz Európát

És ez baj. (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI) Múlt pénteki cikkünkkel kapcsolatban Varró László hívta fel hozzászólásában egy olyan problémára a figyelmet, mellyel az ország megítélésén javítani akaró kormánykommunikáció látványosan nem foglalkozik. A gazdasági válságtól a politikai válságig: Az Európai Unióval szembeni kihívások 2008 után - Haza és Haladás Blog. Bajnai Gordon írása a Bertelsman Alapítvány felkérésére készült 2011. októberében, és angolul jelent meg egy, a válság társadalmi következményeiről szóló tanulmánykötetben idén februárban.

A gazdasági válságtól a politikai válságig: Az Európai Unióval szembeni kihívások 2008 után - Haza és Haladás Blog

Az Európai Unió 60 éves történelmének legnehezebb kihívásával áll szemben. A nemzetközi pénzügyi válság rámutatott törékenységére, mely az európai integráció félkész természetéből adódik. Létezése óta első alkalommal kényszerül arra az Európai Unió, hogy közvetlenül szembesüljön a politika világát alakító két döntő erővel: a piacokkal és a szavazókkal. Európa detox - Nem tetszik a rendszer?! Európa lassan olyan lesz, mint az alkohol, nagy célok elérésére ösztönöz de megakadályozza, hogy elérjük azokat – évértékelt Orbán Viktor tegnap. Van abban némi irónia, hogy annak a kormánynak a feje, aminek az egyik első dolga volt, hogy legalizálta az otthoni pálinkafőzést, Európát hasonlítja alkoholhoz.

Egy olyan ember szavai ezek, aki a választás utáni mámorból éppen feleszmélni látszik, de annyira nem tetszik neki az a kupleráj, amit maga körül lát, hogy gyorsan ráiszik még pár kupicával, hátha visszamenekülhet a kétharmad öntudatlanságába. Próbálja eltáncolni azt a táncot, amivel akkor olyan nagy sikert aratott, de már csak részeg hadonászásra és tántorgásra telik tőle. Ez a mámor már csak halovány árnyéka a 2010-es murinak, sajnos egyre közelebb van a kijózanodás és a fájdalmas, másnapos szembenézés. Európa erre a szembenézésre emlékezteti, ezért mutogat rá olyan dühösen. Milyen lett volna a kettes metró az eredeti tervek szerint? Hárommal több megálló, na meg ugye ott a Márkus park... - Urbanista.

Régi filmhíradókat nézni mindig öröm, főleg, ha szórakoztató kommentárok vannak hozzájuk. Ez meg aztán kiváltképp érdekes. Már 4:10-nél is, ahol szovjet és magyar mérnökök egy egészen hajmeresztő metróhálózat-térkép fölé hajolnak értő szemmel, de 4:50-től még inkább. (A videó elvileg beágyazható, nekem nem sikerült. Meg egy screenshotot se lőni róla*, ha valakinek megy, mondja el, hogy kell. Belföld - Kiemelt jelentőségű pereket küldenek vidékre. A FIDESZ és a határon túli politika: újabb halálos ítélet - hacsaknem... Első „igazi” bejegyzésem kapcsán illene megerőltetnem magam, hogy zsigeri reakcióim ne írják felül az érveket, eleganciát, visszafogott távolságtartást, szakmaiságot, amelyeket egyébként alapvető követelményekként támasztok magammal és írásaimmal szemben. Ezért számoltam magamban három napig, megvártam, hogy lecsillapodjanak indulataim a moldvai csángó magyarok hazavágásával kapcsolatos híradások, eszmefuttatások miatt.

Nem mennék bele a részletekbe, már minden valamire való sajtóorgánum, blogger, és gondolkodó lény beszámolt róla. (Pl. ) Persze azokra gondolok, akik egyáltalán tudják, hogy mit jelent a csángó szó, merre van a Kárpát-medence, és ehhez képest hol húzódik Bákó megye, amely ugyan már nem a huzatos tartomány része, de ott is vergődnek megmaradásukért úgynevezett határon túli nemzetrészek. Márta köszönetet mondhat Dörnernek - istenveled. Malév-csőd: ennyire jó gazda a magyar állam!

A Malév példája jól mutatja, hogy bár lehet jó érveket felhozni a vállalatok állami tulajdonlása mellett, a honi pártfinanszírozás és politika miatt kizárt, hogy ebből bármi jó süljön ki. (Fotó: MTI) Teljes a káosz a Malév jövője körül. Egyik nap még azt halljuk, hogy stratégiai vállalattá minősítenék, a másikon pedig már azt, hogy csak a február 29-ig érvényes jegyek árát fogják visszatéríteni az esetleges csőd után.

Mindeközben a társaság elnöke csak annyi megnyugtatót képes mondani, hogy reméli, a Malév a jövőben is repülni fog.