background preloader

Organisatie en management

Facebook Twitter

Danielle Braun: ‘Verandering vindt plaats in het ondertussen’. De corporate tribe. Geluk, de nieuwe motor. Angstcultuur - nieuworganiseren.nunieuworganiseren.nu. Regelmatig klagen mensen dat zij zich in hun organisatie niet veilig voelen en dat er een Angstcultuur heerst.

Angstcultuur - nieuworganiseren.nunieuworganiseren.nu

De organisatie functioneert daardoor niet goed en kan geen optimale resultaten leveren. Maar wat er nu precies aan de hand is, blijft meestal vaag en onduidelijk, zowel voor managers als medewerkers. Peter Fijbes brengt daar verandering in zijn boek ‘Angstcultuur’. Hoe om te gaan met rusteloosheid - nieuworganiseren.nunieuworganiseren.nu. Er verschenen deze week twee schijnbaar tegenstrijdige boeken over burn-out, rust en rusteloosheid.

Hoe om te gaan met rusteloosheid - nieuworganiseren.nunieuworganiseren.nu

Why Leadership = Storytelling – The Mission. Leadfully (a service of SYPartners) recently published this Q&A about my work helping CEOs and leadership teams achieve better results through strategic storytelling.

Why Leadership = Storytelling – The Mission

I’m reposting it here with their permission. LEADFULLY: Why is storytelling a must-have leadership skill? De ideale werknemer van nu is een kunstenaar, meent deze socioloog. Wat maakt werk zinvol? De vijf kwaliteiten die zinvol werk bepalen. Start with whynieuworganiseren.nu. Het is een grote hit: het boek Start with why en het concept van de golden circle van de Britse managementgoeroe Simon Sinek.

Start with whynieuworganiseren.nu

Wat is de vraag? - nieuworganiseren.nunieuworganiseren.nu. De How als Why - nieuworganiseren.nunieuworganiseren.nu. Waarom vallen “het waarom” van een organisatie en van de mensen die er werken niet altijd samen?

De How als Why - nieuworganiseren.nunieuworganiseren.nu

Verdraaide organisatiesnieuworganiseren.nu. Maakbaarheid en planning voeren nog altijd de boventoon in management- en organisatieland.

Verdraaide organisatiesnieuworganiseren.nu

Tijd voor een omwenteling. In Verdraaide organisaties biedt Wouter Hart daar een handreiking voor. Frederic Laloux over het nieuwe managementdenken en gezonde organisaties. De Belgische consultant Frederic Laloux is een fenomeen geworden, tot zijn eigen verbazing.

Frederic Laloux over het nieuwe managementdenken en gezonde organisaties

Zijn boek Reinventing organizations werd een moderne managementklassieker waarvan meer dan vijftigduizend exemplaren zijn verkocht. Inmiddels is het boek ook in het Nederlands vertaald en in het najaar van 2015 verschenen onder dezelfde - Engelstalige - titel Reinventing organizations. Moderne organisaties zitten volgens hem vast in een verouderd stelsel. Werknemers raken gedemotiveerd, ondernemers zoeken naar een ander soort management, vertrouwde modellen schieten tekort. Why One Company Got Rid Of Emails, Meetings And Managers For Good. Our company just turned 8 years old, has a presence in all of Latin America, and currently has 36 members on its team.

Why One Company Got Rid Of Emails, Meetings And Managers For Good

Our biggest obsession? Waarom er meer managers zijn dan ooit (ondanks alle PowerPoints die het tegendeel beweren) De trendwatchers zijn het erover eens, voor journalisten is het al een cliché en de bedrijven die het nog niet doorhebben, zijn ten dode opgeschreven: Het einde van de manager is in zicht.

Waarom er meer managers zijn dan ooit (ondanks alle PowerPoints die het tegendeel beweren)

Er zijn weinig dingen die we zo zeker weten. 8 lessen & online tools voor meer creativiteit in je organisatie. Creativiteit zit in iedereen.

8 lessen & online tools voor meer creativiteit in je organisatie

Het heeft dan ook niets te maken met hoe goed iemand kan knutselen. Creativiteit zit in een nieuwsgierige en onderzoekende houding, waarbij oplossingen worden gezocht en gevonden door een andere bril op te zetten. De meeste mensen kunnen dit, maar zijn het vergeten of hebben het gedurende hun schooltijd afgeleerd. Creatieve input van medewerkers is hard nodig.

Communicatie is leiderschap: zo overtuig je jouw collega's [stappenplan] Veel organisaties krimpen, de ene reorganisatie volgt na de andere, mensen moeten ‘slimmer werken’, ‘meer met minder’, en flexibiliteit is een sleutelbegrip. Het bestuur neemt een besluit en het is jouw taak als communicatieprofessional om er voor te zorgen dat hierover gecommuniceerd wordt met medewerkers, klanten en alle andere stakeholders, zodat iedereen begrip heeft voor de situatie. Stel jezelf de vraag: heeft mijn werk eigenlijk wel zin? Er zijn dingen waar zelfs Emile Roemer (SP) en Halbe Zijlstra (VVD) het over eens zijn. Dan heb ik het niet over de muzikale schoonheid van heavy metal, Zijlstra en Roemer zijn allebei fan van de band Metallica. maar over de ramp die werkloosheid heet. Als er meer mensen aan de bak komen, hoor je niemand in Den Haag roepen dat het een schande is.

Zo eenvoudig kan management zijn! Uit recentelijk onderzoek van de zeer gerenommeerde managementgoeroe Professor Willem F. Bontekaas blijkt dat de medewerkers van een bedrijf in te delen zijn in twee hoofdcategorieën: zij die werken en zij die praten over werken. De Professor heeft deze twee groepen de Klussers en de Kletsers genoemd. Wat kan er nu mis zijn met 'efficiëntie'? Heel veel! Functioneringsgesprek en beoordelingsgesprek zijn achterhaald. Een filosofische kijk op nieuw organiseren. Door Katja op 6 jul, 2015 in Wiki Sociale psychologie speelt een grote rol bij nieuw organiseren. Maak kennis met het sociaal-constructivisme van Karl Weick. Ambtenaar 2.0: adaptief, creatief, online en sociaal vaardig.

De oplossing voor (bijna) alles: minder werken. Als je de grootste econoom van de vorige eeuw had gevraagd wat de grootste uitdaging van deze eeuw zou worden, dan had hij niet lang getwijfeld. Vrije tijd. In de zomer van 1930, aan het begin van de Grote Depressie, gaf John Maynard Keynes John Maynard Keynes was een Britse econoom. Hij is de grondlegger van het keynesianisme: de theorie dat de overheid extra geld moet uitgeven in tijden van crisis, om de vraaguitval bij burgers en bedrijven te compenseren. Keynes brak met het vrije marktdenken van zijn tijd, waarin de overheid een minimale rol kreeg toebedeeld. een lezing in Madrid. Vloeibaar organiseren: onontkoombaar! Evolution of The Manager- Jacob Morgan. This concept and the visual was taken from my new book, The Future of Work: Attract New Talent, Build Better Leaders, and Create a Competitive Organization. A few months ago I introduced the concept of the 7 Principles of the Future Employee which was followed by The Evolution of the Employee.

I’m taking this same approach (principles and evolution) and applying it to managers as well. Last week I shared the 10 Principles of the Future Manager so it’s only fitting that we now get to the evolution of the manager as seen below. Based on the above these are the key things to pay attention to. Managers must be leaders There’s a constant debate around whether we need more managers or more leaders.

Managers must understand the trends shaping the future of work These five trends were explored in a previous article called, The Five Trends Shaping the Future of Work but to recap them here they are: mobility, globalization, new behaviors, millennials (demographics), and technology.