background preloader

Organisatie en management

Facebook Twitter

Why One Company Got Rid Of Emails, Meetings And Managers For Good. Our company just turned 8 years old, has a presence in all of Latin America, and currently has 36 members on its team.

Why One Company Got Rid Of Emails, Meetings And Managers For Good

Our biggest obsession? Productivity. Since 2007, we have analyzed each one of our tasks in order to exponentially increase our earnings. Waarom er meer managers zijn dan ooit (ondanks alle PowerPoints die het tegendeel beweren) De trendwatchers zijn het erover eens, voor journalisten is het al een cliché en de bedrijven die het nog niet doorhebben, zijn ten dode opgeschreven: Het einde van de manager is in zicht.

Waarom er meer managers zijn dan ooit (ondanks alle PowerPoints die het tegendeel beweren)

8 lessen & online tools voor meer creativiteit in je organisatie. Creativiteit zit in iedereen.

8 lessen & online tools voor meer creativiteit in je organisatie

Het heeft dan ook niets te maken met hoe goed iemand kan knutselen. Creativiteit zit in een nieuwsgierige en onderzoekende houding, waarbij oplossingen worden gezocht en gevonden door een andere bril op te zetten. De meeste mensen kunnen dit, maar zijn het vergeten of hebben het gedurende hun schooltijd afgeleerd. Creatieve input van medewerkers is hard nodig. Communicatie is leiderschap: zo overtuig je jouw collega's [stappenplan]

Veel organisaties krimpen, de ene reorganisatie volgt na de andere, mensen moeten ‘slimmer werken’, ‘meer met minder’, en flexibiliteit is een sleutelbegrip.

Communicatie is leiderschap: zo overtuig je jouw collega's [stappenplan]

De gevaren van het ‘nieuwe delen’ Stel jezelf de vraag: heeft mijn werk eigenlijk wel zin? Er zijn dingen waar zelfs Emile Roemer (SP) en Halbe Zijlstra (VVD) het over eens zijn.

Stel jezelf de vraag: heeft mijn werk eigenlijk wel zin?

Dan heb ik het niet over de muzikale schoonheid van heavy metal, Zijlstra en Roemer zijn allebei fan van de band Metallica. maar over de ramp die werkloosheid heet. Zo eenvoudig kan management zijn! Uit recentelijk onderzoek van de zeer gerenommeerde managementgoeroe Professor Willem F.

Zo eenvoudig kan management zijn!

Bontekaas blijkt dat de medewerkers van een bedrijf in te delen zijn in twee hoofdcategorieën: zij die werken en zij die praten over werken. De Professor heeft deze twee groepen de Klussers en de Kletsers genoemd. Onder deze hoofdverdeling is een aantal subcategorieën te herkennen: de Kletsende Kletser, de Kletsende Klusser, de Klussende Kletser en de Klussende Klusser. Wat kan er nu mis zijn met 'efficiëntie'? Heel veel! Efficiëntie is net als het moederschap, schrijft Henry Mintzberg.

Wat kan er nu mis zijn met 'efficiëntie'? Heel veel!

Hij bedoelt daarmee: de beste waar voor je geld krijgen. Mintzberg(1939) is een Canadese managementwetenschapper en geldt als een autoriteit op het gebied van organisatiestructuren. Hij speelt een actieve rol in discussies over de opzet van het managementonderwijs en de managementtheorie. Functioneringsgesprek en beoordelingsgesprek zijn achterhaald.

De ondergang van de kantoortuin is nabij. Een filosofische kijk op nieuw organiseren. Door Katja op 6 jul, 2015 in Wiki Sociale psychologie speelt een grote rol bij nieuw organiseren.

Een filosofische kijk op nieuw organiseren

Maak kennis met het sociaal-constructivisme van Karl Weick. Betekenisvol organiseren. Steeds vaker valt het me op dat goede initiatieven sneuvelen in allerlei organisatiebelangen.

Betekenisvol organiseren

De organisatie of het systeem staat dan centraal, in plaats van het effectief organiseren. Voorbeelden hiervan zijn die mooie start-ups, die maar geen financiering krijgen omdat het business model of de markt nog gevonden moet worden (dit ontdek je juist gaande weg…). Of die disruptieve innovatie, die wordt tegengehouden omdat hij concurreert met de bestaande business van de moeder-organisatie (kennen jullie Free Record Shop, Kodak, Nokia, Oad nog?). Of het per se moeten betrekken van bepaalde afdelingen in organisaties, in plaats van het even slim zelf te organiseren (beleid van al die grote organisaties). Of al die mensen met goede ideeën die geremd worden om te gaan ondernemen door de belastingdienst, uitkeringsinstituten of hypotheekverstrekkers… (basissalaris yeah!) Internetrevolutie 3.0. Ambtenaar 2.0: adaptief, creatief, online en sociaal vaardig. Het beeld van de ambtenaar is vaak een kantoorklerk die achter zijn bureau zit en in het slechtste geval uit het raam staart.

Ambtenaar 2.0: adaptief, creatief, online en sociaal vaardig

Dat beeld van de ambtenaar als bureaucraat, opgeborgen in ministerie of stadhuis, kan echt in de prullenmand. De ambtenaar-van-morgen, de ambtenaar 2.0 zogezegd, 3.0 of zelfs 4.0, staat midden in de samenleving. De oplossing voor (bijna) alles: minder werken. Als je de grootste econoom van de vorige eeuw had gevraagd wat de grootste uitdaging van deze eeuw zou worden, dan had hij niet lang getwijfeld. Vrije tijd. In de zomer van 1930, aan het begin van de Grote Depressie, gaf John Maynard Keynes John Maynard Keynes was een Britse econoom. Hij is de grondlegger van het keynesianisme: de theorie dat de overheid extra geld moet uitgeven in tijden van crisis, om de vraaguitval bij burgers en bedrijven te compenseren.

Keynes brak met het vrije marktdenken van zijn tijd, waarin de overheid een minimale rol kreeg toebedeeld. een lezing in Madrid. Hij had zijn ideeën al een paar keer uitgeprobeerd op zijn studenten in Cambridge en besloot ze nu samen te vatten in een betoog Het beroemde essay kun je hier vinden. van zeven kantjes. Mijn generatie dus. Vloeibaar organiseren: onontkoombaar! Op het ZiPconomy Seminar Anders Werken, Anders Organiseren wees trendwatcher Farid Tabarki in zijn inleiding op de noodzaak en onafwendbaarheid van andere organisatievormen. Harde, vaste structuren maken plaats voor vloeibare verhoudingen. Dit inzicht – dat toch al door velen is aangekondigd – lijkt bij organisaties nog maar lastig te landen. Stop met het organiseren van onzin. Ieder weldenkend mens weet het: wanneer je binnen organisaties een controle aankondigt, zal het onderwerp van de controle in negen van de tien gevallen op orde zijn.

En daarna? Ontmanagen. De manager ligt onder vuur, constateert de lijnmanager. Gelukkig weet de echte Manager wat hem te doen staat: ont-managen! De HR-trends voor 2015: Terug naar de toekomst. Evolution of The Manager- Jacob Morgan. This concept and the visual was taken from my new book, The Future of Work: Attract New Talent, Build Better Leaders, and Create a Competitive Organization. A few months ago I introduced the concept of the 7 Principles of the Future Employee which was followed by The Evolution of the Employee. I’m taking this same approach (principles and evolution) and applying it to managers as well. Last week I shared the 10 Principles of the Future Manager so it’s only fitting that we now get to the evolution of the manager as seen below. Based on the above these are the key things to pay attention to. Managers must be leaders There’s a constant debate around whether we need more managers or more leaders. Managers must understand the trends shaping the future of work.