background preloader

Communicatie

Facebook Twitter

Create a Conversation, Not a Presentation. Nicholas Blechman for HBR When I worked as a consultant, I was perennially guilty of “the great unveil” in presentations—that tendency to want to save key findings for the last moment and then reveal them, expecting a satisfying moment of awe.

Create a Conversation, Not a Presentation

My team and I would work tirelessly to drive to the right answer to an organization’s problem. We’d craft an intricate presentation, perfecting it right up until minutes or hours before a client meeting, and then we’d triumphantly enter the room with a thick stack of hard copy PowerPoint slides, often still warm from the printer. But no matter how perfect our presentation looked on the surface, we regularly came across major issues when we were in the room. These one-sided expositions frequently led to anemic conversations. The last-minute nature of the unveiling meant that our clients (or internal teammates to whom we were presenting) did not have time to fully understand the information and were not prepared to participate in discussion.

Campagnemanagement: zo groei je naar resultaatgerichte communicatie. Organisaties willen voortdurend meer resultaat halen uit hun communicatie en campagnes.

Campagnemanagement: zo groei je naar resultaatgerichte communicatie

Door de uitvoering zo efficiënt mogelijk te organiseren en door – op basis van klantinzichten – relevant te communiceren. Om dit goed te doen, moeten efficiëntie en effectiviteit samen worden gebracht. Op het eerste gezicht lijken dit misschien twee zaken die niet goed samengaan, maar goed gecombineerd, bieden ze garantie voor resultaatgerichte communicatie. Mooie campagnes vs. succesvolle campagnes Wellicht herken je deze situatie: je collega van marketing laat vol trots een nieuwe direct-marketingcampagne zien.

Ik kom dergelijke situaties regelmatig tegen. Communicatie is leiderschap: zo overtuig je jouw collega's [stappenplan] Veel organisaties krimpen, de ene reorganisatie volgt na de andere, mensen moeten ‘slimmer werken’, ‘meer met minder’, en flexibiliteit is een sleutelbegrip.

Communicatie is leiderschap: zo overtuig je jouw collega's [stappenplan]

Het bestuur neemt een besluit en het is jouw taak als communicatieprofessional om er voor te zorgen dat hierover gecommuniceerd wordt met medewerkers, klanten en alle andere stakeholders, zodat iedereen begrip heeft voor de situatie. Maar het is niet zo makkelijk als het bestuur denkt: er wringt iets. Aan jou de taak om dit op te lossen. Verschil maken met communicatie. Overheidscommunicatie: 'het mag allemaal best wat losser'

Digitaal is de overheid zeker, maar hoe blijven we ook menselijk?

Overheidscommunicatie: 'het mag allemaal best wat losser'

Dat we nog lang niet uitgepraat zijn over de communicatie en digitalisering van de overheid bleek maar weer tijdens het Jaarcongres Communicatie Overheid. Ruim 200 man (oké, vrouw) in de zaal, een MeerKat stream on the side en trending topic op Twitter. Pathos logos ethos Alex Brenninkmeijer was ombudsman van Nederland en is lid van de Europese Rekenkamer. Pinkers regels. What it’s like to write speeches for a rude, rambling and disgraced politician. South Carolina Gov.

What it’s like to write speeches for a rude, rambling and disgraced politician

Voorlichters schaden politiek als open ideeënstrijd. Illustratie Ruben L.

Voorlichters schaden politiek als open ideeënstrijd

Oppenheimer Helder en onwaarachtig gaan door Haagse ‘message control’ hand in hand. Dat maakt van interviews advertenties, ziet politiek redacteur Tom-Jan Meeus. Drie jaar geleden kwam ik na een correspondentschap in de VS terug op het Binnenhof. Als ik me afvraag wat de voornaamste ontwikkeling is die ik in Den Haag zag, is het dat de politiek steeds meer trekken vertoont van reclame. Net als de reclame draait politiek tegenwoordig primair om message control. Minister tikt journalisten met vakantietweetjes op vingers en regelt gelijk een interview. Stop met te veel zenden, zorg dat mensen luisteren » Door: Samira Salman - /via @42bis. Communicatieprofessionals opgelet: dit zijn de trends van 2015 [onderzoek] De 7 eigenschappen van de effectieve communicatieprofessional.

Betteke van Ruler, auteur | 13 november 2014, 10:07 Welke kenmerken zijn nodig om onmisbaar te zijn?

De 7 eigenschappen van de effectieve communicatieprofessional

Een effectieve communicatieprofessional is een professional die in staat is om op maat met een opdrachtgever te bespreken wat de beste actie zou kunnen zijn in een bepaalde situatie. Die echt het verschil weet te maken. Dan ben je niet meer ‘leuk voor erbij’ maar onmisbaar. Zo iemand heeft zeven eigenschappen. Hoe krijg je als communicatieadviseur grip op 'online'? Veel communicatieadviseurs vinden het moeilijk om een leidende rol te pakken in online communicatie.

Hoe krijg je als communicatieadviseur grip op 'online'?

Offline is dat geen probleem. Maar online vormt voor hen een gebied met onbekende, complexe regels en werkwijzen, vastgelegd door webredacties, contentmanagers en sitebeheerders. De communicatieafdeling als merk: hoe keer je het tij? Denk je aan Nike, denk je aan ambitie.

De communicatieafdeling als merk: hoe keer je het tij?

Denk je aan Interpolis, denk je aan helderheid. Denk je aan de afdeling communicatie, denk je aan het interne communicatie-adviesbureau: denk je aan een communicatie-adviseur denk je aan een beïnvloedingsexpert. Het zijn gouden tijden voor het communicatievak. Een update over de stand van het communicatievak in 6 sprekers en 1 middag.

Het zijn gouden tijden voor het communicatievak

Op 16 april verzamelden zich zo'n 100 communicatieprofessionals op een wel heel coole plek: Het Oude Magazijn, op een oud industriegebied(je) aan de rand van een woonwijk in Amersfoort. Reden: de lancering en het bespreken van de tweede editie van CommunicatieNU, het grootboek van het communicatievak, onder redactie van Betteke van Ruler. Gouden tijden. De toekomst van Communicatie heet 'netwerken' De komende jaren zijn er vier dominante communicatietrends. Eén daarvan is ‘de netwerksamenleving’. Geen nieuws, maar het betekent wel een aardverschuiving in het vak - bleek maar weer eens uit de sessie die ik daarover volgde. Op #cday15, het jaarlijkse congres van Logeion, kwamen vijfhonderd communicatieprofessionals bijeen om de vier communicatietrends te presenteren.

Het meest geïnspireerd raakte ik door het verhaal van dr. Mark van Vuuren van de Universiteit Twente over communiceren in netwerken. Er is een verschil tussen dialoog en dialoog. Communicatieadviseur van de toekomst: Architect en Community Manager » Door: Annemarie van Campen - /via @42bis. Communicatieprofessional steeds meer allround adviseur - Logeion. Door Britt de Rooij donderdag 27 maart 2014 13:47 Communicatieprofessionals worden steeds meer allround adviseurs. De communicatieafdeling als merk: hoe keer je het tij? Het gaat uitstekend met het communicatievak! Wat zijn de trends & ontwikkelingen in de communicatiesector?

In hoeverre is big data al doorgedrongen in het vakgebied van communicatie? Hoe staat het met de crisis in deze sector? En wat doen communicatieprofessionals wel en niet met social media? Jaarlijks steekt het CommunicatiePanel van beroepsorganisatie Logeion en Direct Research de thermometer in de sector en onderzoekt de trends en ontwikkelingen binnen het vak. Dit zijn de uitkomsten. De uitkomsten in het rapport (pdf) laten onder meer zien dat we de inzet van social media steeds professioneler aanpakken en dat communicatieprofessionals dagelijks te maken hebben met de verregaande transparantie van de maatschappij.