background preloader

Hur gör jag?

Facebook Twitter

Greenscreen, ljudupptagning och klippning med iMovie. Pokémon GO – JL Skolutveckling. Pokémon GO kombinerar känslan av skattjakt med klassiska gamificationelement som att levla upp, att försöka få sin samling (Pokémons) komplett (habegäret när man kan få en unik Pokémon…) och att hela tiden få belöningar för olika delmål.

Pokémon GO – JL Skolutveckling

Spelet kommer garanterat att få en väldigt stor del av de ungdomar som suttit stilla och spelat dataspel att ge sig ut och röra på sig, vilket är precis vad de vuxna önskat, men oftast inte lyckats med. I lördags (16 juni) släpptes spelet till den svenska marknaden (tillsammans med ca 25 andra länder). Tyvärr innebar det överbelastning för servrarna och spelet låg nere ett antal timmar under eftermiddagen i går.

Jag kommer att dela upp texten i 3 delar, del 1 för föräldrar, lärare och andra som vill få en kort inblick i vad Pokémon GO är (och det kommer de flesta föräldrar och lärare att behöva veta!) Del Pokémon GO är en app till mobiltelefon (finns både för iPhone och Androidtelefoner) som har blivit en dundersuccé i de länder där den släppts. Del. Adafruit Industries. Tutorials. New!

Tutorials

Getting Started with LTspice LTspice is a high performance SPICE simulator, schematic capture and waveform viewer with an impressive library of passive devices. Over 1000 models are included in the download but you can also add third party models. RFID Basics An overview of Radio Frequency Identification (RFID) technology. LIS3DH Hookup Guide A guide to connecting the LIS3DH to a microcontroller and using the Arduino library. IKT och digitalt lärande i Örnsköldsvik. Ordmoln på en ännu högre nivå – Tagxedo!

IKT och digitalt lärande i Örnsköldsvik

Imorse hade Domsjö Skolområde träff för sin lokala grupp för IKT och digitalt lärande. Bland mycket som då togs upp vill jag sprida tipset om ett mer avancerat sätt att skapa ordmoln. Tidigare har vi berört wordle.net där snygga, kreativa och iögonfallande ordmoln kan skapas på ett kick. Idag tipsade en av deltagarna, Susanne Granberg (Sundskolan), om en annan site på nätet där man gör ordmoln på en lite högre nivå, Tagxedo [tag-SEE-doh]. Har nu hunnit testa den i några minuter och är verkligen kul! Ser ni att formen är av den hatt som ofta används av de som klär ut sig i samband med Halloween? Man kan inte bara nyttja så kallade standardformer för sina ordmoln på Tagxedo utan även ladda upp foton som mallar. För Örnsköldsvik skulle kanske en marknadsföringsidé kunna vara att skapa ett ordmoln utifrån formen av en örn och där kasta in information om vår stad. Ja, som sagt. Tack för tipset, Susanne! //Magdalena Om magdalenaastrand. Updating Our Terms and Policies: Helping You Understand How Facebook Works and How to Control Your Information.

My 5 Favorite Evernote Features. Hitta bilder som du får använda. Hur gör jag en podcast – liknande #värmeradio. Är du också sugen på att dra igång en egen podcast, men inte riktigt vet hur?

Hur gör jag en podcast – liknande #värmeradio

Här tänkte jag försöka gå igenom allt hur du gör. Det är en del att tänka på och det krävs lite fix för att få igång allt, men när du väl är igång är det inte svårare än att publicera ett blogginlägg. Det fina i kråksvängen är att allt går att göra rätt så gratis. När vi är klara kommer du att ha en podcast som kommer vara publicerad på iTunes och dessutom prenumererbar via andra enheter, som Android mm med statistik över prenumeranter och lyssnade avsnitt. Dessutom kommer du ha en webbsajt för din podcast. Index Vad du behöver *Skapa bildlogga/omslag samt säljtext *WordPress och Powerpress *Sätta upp konto på podtrac.comPublicera podcast på iTunes *Fixa till och konvertera ditt podcastavsnitt med iTunesPublicera ett avsnitt *Sammanfattning * = obligatorisk (övriga kan hoppas över, men läs igenom avsnitten ändå) 1. Dator – i mitt fall använder jag en Mac, men det är inget måste. 2. 3. Så… nu drar vi igång… Ex.