background preloader

Bericht 76 t/m 90

Facebook Twitter

90. Veengle: maak een film van fragmenten uit andere films. 89. Maak een online quiz met Jeopardylabs. 88. Jotform: maak je eigen internetformulieren voor het opvragen van informatie. 87. Jog the Web Surfen op geselecteerde webpagina's. 86. Filedropper: Thuis en op school werken aan hetzelfde bestand. 85. Smartphones tijdens de les inzetten als stemkastjes. Attendeerde mij op Mentimeter.Mentimeter maakt het mogelijk om smartphones tijdens de les op uiterst eenvoudige wijze in te zetten als stemkastjes.

85. Smartphones tijdens de les inzetten als stemkastjes.

De docent voert een vraag of stelling en een zelf te bepalen aantal antwoordmogelijkheden in. De leerlingen surfen op hun smartphone naar een internetadres dat de docent hen heeft gegeven. Zij krijgen de vraag of stelling en de antwoordmogelijkheden in beeld en brengen hun stem uit. Per computer kan per vraag slechts één stem worden uitgebracht.

De uitslag van de stemming verschijnt in grafiekvorm op het digibord. Het gebruik van Mentimeter is gratis en registratie is niet nodig. - Surf naar - Voer in het invoerveld vóór de tekst "Create question" de vraag of stelling in en klik daarna op de knop "Create question". - Voer bij"Choises" achter de tekst "Enter the alternatives" een eerste antwoordmogelijkheid in en druk daarna op enter. - Voer op de nieuwe regel een tweede antwoordmogelijkheid in en druk daarna op enter. 84. Mindmaps maken met Mindomo. Wikipedia geeft de volgende omschrijving van een mindmap.

84. Mindmaps maken met Mindomo.

Een mindmap is een diagram dat is opgebouwd uit begrippen, teksten, relaties en/of plaatjes, die zijn geordend in de vorm van een boomstructuur rond een centraal thema. Dit centrale thema wordt in het midden van het diagram weergegeven. Vervolgens bedenkt en noteert men hieromheen de onderwerpen die een relatie met dit thema hebben. Aan elk onderwerp kunnen op dezelfde manier subonderwerpen worden gekoppeld, en zo door.

Om het overzicht te behouden dienen de (sub)onderwerpen met trefwoorden of pictogrammen te worden aangegeven en niet met hele teksten. Met een mindmap kun je informatie die in je hoofd is opgeslagen eenvoudig vertalen naar een overzichtelijk schema. 83. Maak eigen flashcards als leerhulp. Flashcards zijn kaartje die wel gebruikt worden als leerhulp.

83. Maak eigen flashcards als leerhulp.

Op de voorkant van de kaartjes wordt steeds een vraag genoteerd en op de achterkant het antwoord. Zonder op de achterkant te kijken wordt geprobeerd het juiste antwoord te geven. Is de vraag beantwoord dan wordt het kaartje ter controle omgedraaid. Flashcards zijn bijvoorbeeld zeer geschikt bij het leren van woorden in vreemde talen, het leren van de betekenis van woorden, geschiedkundige datums, formules, hoofdsteden, tafels enz. enz.. 82. Ontwerp online slideshows voor pc, iphone en ipad. 81. Tiki-Toki: Maak je eigen interactieve tijdbalk.

Tiki-Toki is een programma waarmee op eenvoudige wijze interactieve tijdlijnen oftewel tijdbalken gemaakt kunnen worden.

81. Tiki-Toki: Maak je eigen interactieve tijdbalk.

Tijdbalken zijn een fantastisch middel om de volgorde van gebeurtenissen te visualiseren en derhalve van groot belang bij het ontwikkelen van een goed tijdsbesef. Bij een vak als geschiedenis spelen tijdbalken dan ook een belangrijke rol. Maar ook bij het beschrijven van eigen levensloop, de levensloop van bekende personen, of bij bijvoorbeeld het in beeld brengen van dataroosters kunnen tijdbalken uitstekende diensten bewijzen. Tiki-Toki biedt de mogelijkheid om tijdbalken qua design en inhoud naar eigen hand te zetten en zo een persoonlijk karakter te geven. Op de tijdbalken kunnen markers geplaatst worden met daarop korte tekstberichten en illustraties. 80. Tildee: Maak je eigen handleiding.

79. Spelling oefenen met eigen woordenlijsten. 78. Maak interactieve bladerboekjes met inhoud naar wens. 77. Maak je eigen landkaart met toegevoegde informatie. 76. Maak je eigen (educatieve) bingokaarten. Bingo Baker maakt het mogelijk om uw eigen bingokaarten te maken.

76. Maak je eigen (educatieve) bingokaarten.

Dat kunnen zijn de reguliere kaarten met de nummers 1 t/m 90. Maar bij Bingo Baker is het ook mogelijk om kaarten te genereren met eigen teksten. Zo kunt u kaarten maken met bijvoorbeeld de namen van hoofsteden, de tafels, jaartallen, vertalingen van woorden enz. enz.. Bingo wordt hierdoor meer dan alleen maar een gezelschapsspel; met enige creaticviteit is het uitstekend inzetbaar als leermiddel. De werkwijze van Bingo Baker is eenvoudig en gaat als volgt: - Surf naar - Selecteer de tekst "Untitled Bingo" en vervang die door eigen tekst. - Wijzig desgewenst het woord "Bingo" bovenaan de kaart. Voorbeeld: 36 bingokaarten, gemaakt met Bingo Baker, voor het oefenen van de tafels van 1 t/m 10. of.