background preloader

TE2

Facebook Twitter

Joustava Mieli: Psykologisen joustavuuden kehittäminen nelikentän avulla. Baby Box - The Huffington Post. ASMR Ohjattu rentoutuminen: Hengitä Stressi Pois Sinusta. Oiva - Harjoitukset. Univaikeuksista voi joskus syntyä kierre, jota pahentaa huoli ja ahdistus siitä, ettei saa nukuttua tarpeeksi.

Oiva - Harjoitukset

Näillä harjoituksilla voit ryhtyä helpottamaan kehollista jännittyneisyyttä, vähentämään murehtimista ja keskittymään päivän aikana asioihin, joilla on sinulle todella merkitystä. Pitkä rentoutus Pitkä rentoutus auttaa kehoasi ja mieltäsi rentoutumaan kokonaisvaltaisesti. Se on omiaan esimerkiksi silloin, kun uni ei ota tullakseen. Kesto: 10-15 min. Lehdet virrassa Harjoitus auttaa huomaamaan, miten ajatuksia tulee ja menee.

Köydenveto Vertauskuva voi antaa uutta näkökulmaa siihen kamppailuun, mitä olet ehkä käynyt univaikeuksiesi kanssa. Hengityksen seuranta Tätä yksinkertaista tietoisuusharjoitusta on hyvä tehdä useamman kerran päivässä, niin kehosi ja mielesi pääsevät rauhoittumaan säännöllisesti. Tärkeintä elämässä Mitä pidät elämässäsi tärkeänä? Harjoitukset. Harjoittelemalla voit vahvistaa itseäsi.

Harjoitukset

Mielenterveys-osion teemoihin liittyvät harjoitukset auttavat oman elämän pohdinnassa ja muutosten toteuttamisessa. Mindfulness Kehon kuuntelu iltaisin (12:48 min)Tämä kehon kuuntelu harjoitus voi auttaa unen saamisessa. Ankkurointi harjoitus (4:32 min)Tämä kehoon ankkurointi auttaa rauhoittamaan ja tuomaan tietoisuuden nykyhetkeen vaativissakin tilanteissa. Ajatusten seuraaminen (4:24 min)Tämä harjoitus auttaa seuraamaan mielen liikennettä sivusta katsojan ominaisuudessa. Rentouttava kehon kuuntelu (15:28 min)Tämä harjoitus auttaa tutkimaan ja rentouttamaan kehoa hengityksen avulla.

Kondomiajokortti_0. Joogaa kohti lepoa - osa 1 - Hidasta Elämää. Kesällä meillä pohjoisessa riittää valoa.

Joogaa kohti lepoa - osa 1 - Hidasta Elämää

Auringon paiste lisää kehon yang-energiaa, eli kuumentaa ja saattaa häiritä unen saamista. Vapauta kehosi jännitykset ja rentouta mielesi kehoa viilentävällä ja rauhoittavalla joogaharjoituksella ennen yöunta. Joogaliikkeet avaavat ja venyttävät kehoa aktiivisen päivän päätteeksi. Muista myös tutut vinkit: viilennä ja pimennä makuuhuone, sekä vältä iltasyöpöttelyä ja juo kamomilla- tai tulsiteetä. Laita kännykän hälytysäänet pois hyvissä ajoin ennen lepoa. Jokaisen joogaharjoituksen avain on hengitys. 1. Aseta rullattu matto tai kaksin taitettu tyyny sydämen alle selän puolelle ja laskeudu hitaasti sen päälle. 2. Aloita selinmakuulla polvet koukussa jalkapohjat lattiassa. Lopuksi pyöristä selkä. Sarja jatkuu ensi viikolla! "Maailman paras syy" Me (Sanni-cover) Nämä neuvot nuori minä olisi halunnut kuulla. HelsinkiReal: Tiia Willman – Fitnesstähti. Väärän näköinen urheilijaksi. Minä painan 70,3kg.

Väärän näköinen urheilijaksi

Se on lähes kymmenen kiloa enemmän, mitä normaalisti painan. Olen painanut yli 70kg jo useamman kuukauden. En ole tätä vuotta aikaisemmin painanut koskaan yli 65kg. En koko elämäni aikana. Olin melkein vuoden treeneistä sivussa ja lähes 5 kuukautta kokonaan treenaamatta. Olen esittänyt eriskummallisia kysymyksiä läheisimmille ystävilleni sekä sisaruksilleni. Söin eilen puoli pussia sipsiä. Urheilijat ovat kauniita, nuoria, uskomattoman timmejä, heillä näkyy aina sixpäkki eikä heillä ole koskaan selluliittia. Reilu vuosi sitten olin melkein urheilijan näköinen. Stressaa ja ahdistaa. Meillä on menossa peruskuntokausi.

Olen yleensä ruuan ja ulkonäön suhteen melko järkevä. Kuinka moni tietää Marion Bartolin tarinan? En ole tällä hetkellä sinut kroppani kanssa. Aina voi näyttää paremmalta, aina voi olla timmimpi, rasvattomampi, enemmän ”urheilijan näköinen”. Minä näytän tällä hetkellä tältä. Hyvä mieli hormoneilla - Mikä vikana? - Hyvä Terveys. Hyvällä mielellä ei voi olla ilman mielihyvähormoneita.

Hyvä mieli hormoneilla - Mikä vikana? - Hyvä Terveys

Mutta niitä saa aina lisää, vaikka kosketuksesta, saunasta tai pururadalta. Kokeile, vaikutus voi muuttaa mielesi! Mielihyvä on kemiaa. Mielihyvähormonit puuttuvat peliin aina kun meistä tuntuu mukavalta, jännittävältä tai taivaalliselta. Mutta jos pelkkä mielihyvä riittäisi tekemään meidät onnellisiksi, voisimme vain ottaa tupakan, panna palamaan ja olla onnellisia. Mutta eivät mielihyvähormonitkaan tarjoa vain hetken viihdykettä, sillä pohjimmiltaan ne koettavat näyttää meille, mistä onnellisuus on tehty.

Nautintoa ja merkitystä Aina kun teemme jotakin nautinnollista tai mieltä kiihottavaa, dopamiinihormoni on jollakin tavalla mukana. Viime vuosina on kuitenkin opittu, että dopamiini on paljon muutakin kuin mielihyvän tuottaja. Dopamiinin mielihyvää tuottava vaikutus ulottuu syvälle: koemme ensimmäisen dopamiinimyrskymme, kun katsomme vauvana äitimme hymyileviä kasvoja ja painaudumme vasten hänen lämmintä syliään. Syö jotain hyvää. Suomalaiset ravitsemussuositukset. Suomalaisissa ravitsemussuosituksissa esitetyt luvut kuvaavat tärkeimpien ravintoaineiden kuten rasvojen, proteiinien, vitamiinien ja kivennäisaineiden suositeltavaa saantia.

Suomalaiset ravitsemussuositukset

Koska ravintoaineiden yksilöllinen vaihtelu voi olla huomattava, on suositusluvut laskettu keskimääräisen tarpeen ja sen hajonnan perusteella niin suureksi, että se vastaa koko terveen, kohtalaisesti liikkuvan väestön tarvetta. Ravintoainesuositukset edustavat suositeltavaa saantia pitkähköllä aikavälillä, esimerkiksi kuukauden aikana. Suositukset soveltuvat kuitenkin myös sellaisenaan tyypin 2 diabetesta sairastaville tai henkilöille, joilla verenpaine tai veren rasva-arvot ovat koholla.

Suositukset on tarkoitettu käytettäviksi joukkoruokailun suunnitteluun sekä ravitsemusopetuksen ja -kasvatuksen perusaineistona. Niitä voi käyttää myös ohjeellisesti arvioitaessa esimerkiksi tutkimuksissa tai joukkoruokailussa ryhmien ja joukkojen ruoankäyttöä ja ravintoaineiden saantia. Ravitsemussuosituksia eri vuosilta. Suomalaiset ravitsemussuositukset (2014) Pienikin suolank yt n v hent minen pienent syd n- ja verisuonisairauksien riski - Suomen L k rilehti - Finlands L kartidning.

Etusivu » Lääkärilehden uutisia Pienikin suolankäytön vähentäminen pienentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiäJulkaistu 21.01.2010 14.12 Kolmen gramman (1 200 mg natriumia) päivittäinen suolankäytön vähentäminen henkilöä kohti on väestötasolla yhtä tehokas keino pienentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä kuin tupakoinnin vähentäminen, laihduttaminen ja kolesterolin lasku, todetaan NEJM:issä julkaistussa tutkimuksessa.

Pienikin suolank yt n v hent minen pienent syd n- ja verisuonisairauksien riski - Suomen L k rilehti - Finlands L kartidning

Jos jokainen amerikkalainen vähentäisi päivittäistä suolankäyttöään puolen teelusikallisen verran, Yhdysvalloissa säästyttäisiin vuosittain 44 000–92 000 kuolemalta. Sydän- ja verisuonitauteja puhkeaisi 60 000–120 000 tapausta vähemmän, aivohalvauksia ilmaantuisi 32 000–66 000 ja sydäninfarkteja 54 000–99 000 vähemmän nykyiseen verrattuna. Hyöty koskettaisi kaikkia väestöryhmiä ja säästäisi terveydenhuoltomenoja 10–24 miljardia dollaria (n. 7–17 miljardia euroa) vuodessa. Sirpa Kulonen Kuva: Pixmac Kerro kollegalle Lähetä uutinen sähköpostilla Uusimmat uutiset.