background preloader

Heidikoo

Facebook Twitter

Heidi

Luokanopettaja, joka tallentaa hyviä linkkejä liittyen opetukseen peruskoulussa.

Slush Smackdown App. Unkarilaisvaikutteinen matematiikan opetus (2. luokka) Seuraten Tamás Varga - Eszter Neményi -menetelmää ovat kurssin kehittäneet Márta Oravecs ja Ágnes Kivovics.

Unkarilaisvaikutteinen matematiikan opetus (2. luokka)

Skillikortit - Skillilataamo. Matikkamaan MATTOTELINE - Toiminnallinen ratkaisu. Digiopen käsikirjanen 2015 by Kanta-Hämeen Digiope. Free Puzzlemaker. 48936ce1ef047077151fb5dbed1eac5a.jpg (JPEG Image, 1040 × 720 pixels) - Scaled (98%) Hahmottamisen kuntoutus. 5 TED-Ed Lessons on How the Human Body Works. Tunnelmavalaistus parvekkeelle - asennusohjeet - Oma Koti Valkoinen - CASA Blogit. Monta vuotta haaveilin tunnelmavalaistusta parvekkeesta ja kaiholla katselin läheisen omakotitaloalueen kauniisti valaistuja terasseja.

Tunnelmavalaistus parvekkeelle - asennusohjeet - Oma Koti Valkoinen - CASA Blogit

Selvittelin aikoinani vaihtoehtoja valaistuksen lisäämiseen ja ehdoton kielto oli että parvekkeen betonielementtiin ei saa kajota porakoneella. Pyysin myös tarjousta mittojen mukaan lattialle teetetystä puulaudoituksesta upottetuine spotteineen, mutta hinta liikkui työn kanssa yli parissa tontussa ja pidin sitä liian kalliina investointina. Keksin kuitenkin edullisen ja toimivan keinon parvekevalaistuksen toteuttamiseen ilman porailua ja naulaamista. Koulupesisopas.pdf. Ulkoleikit, Vanhempainnetti. Ulkoleikit kehittävät kehon hallintaa ja sosiaalista kanssakäymistä - mikä parasta, raittiissa ulkoilmassa.

Ulkoleikit, Vanhempainnetti

Sääntöleikit kuuluvat olennaisesti ulkoleikkeihin. Niissä lapsi oppii toimimaan yhteisten sopimusten mukaan ja kunnioittamaan niitä. Ulkoleikkeihin tarvitaan tilaa. Esimerkiksi välitunnit sopivat mainiosti ulkoleikkien leikkimiseen. RappuhippaHippa hyppii rapulta toiselle ja yrittää päästä samalle rapulle jonkun toisen kanssa. HalaushippaTässä hippaleikissä turvana on halaus. KetjuhippaYksi leikkijöistä valitaan hipaksi. KyykkyhippaLeikkijät valitsevat keskuudestaan hipan, jonka jälkeen päätetään, montako kyykkyä leikkijöillä on, esim. kolme. NenähippaYksi leikkijöistä valitaan hipaksi. Kiinalainen hippaLeikitään kuten tavallista hippaa. OuLUMA - Pohjois-Suomen LUMA-toiminnan foorumi. Matikkalinkkejä. Stratego: Pelin valmistelut. Wiki. Opinsys Oy. Scratch-ohjelmointikerhomateriaali_0.pdf. MAPPA materiaalipankki. Hs. Alakoulun oppilaiden omat asenteet koulunkäyntiin vaikuttavat paljon oppimiserojen syntyyn, selviää Helsingin yliopistossa marraskuussa tarkastettavasta väitöstutkimuksesta.

hs

Esimerkiksi kuudennella luokalla tytöt suoriutuivat oppimisvalmistehtävissä yleisesti poikia paremmin, mutta ero selittyi tutkimuksen mukaan täysin tyttöjen myönteisemmillä asenteilla ja yrittämisellä. Asennetta ja yrittämistä mitattiin tehtävätilanteessa käytetyn ajan perusteella. Kiinnostuksen määrä tehtäviä kohtaan ennusti myöhempää suoritusta, mutta sen sijaan yleisempi oppimista koskevat asenteet eivät olleet tutkimuksen mukaan suoraan yhteydessä tehtävästä suoriutumiseen. "Asenteiden ja kiinnostuksen muutos oli osin luokka- ja kaveriryhmätason ilmiö. 8 teesiä koodauksesta koulussa. Tieto- ja viestintätekniikka (TVT, ICT) ja koodaus tulevat suomalaisiin peruskouluihin.

8 teesiä koodauksesta koulussa

Aiheesta on jo julkaistu fiksuja kirjoituksia, joten tiivistän omat ajatukseni kahdeksaan teesiin. Lopussa kolme vinkkiä, joilla opettaja kuin opettaja pääsee kärryille. Koulussa ei koodata poliisille uutta tietojärjestelmää, vaan luultavasti jotain tällaista. Kuva: Митчел Резник, Wikimedia Commons, CC BY-SA TVT ja koodaus ovat kaksi eri asiaa. Kuluttajaksi kasvattaminen ei riitä.

Red Ted Art. Red Ted Art. 165207_laajaalainen_osaaminen_juliste.pdf. Scratch-ohjelmointikerhomateriaali_0.pdf. Avoin tarina. Customized Teaching and Testing. ARCturus - Tähdistö. Tähdistö Tähdet eivät ole jakautuneet tasaisesti taivaalla.

ARCturus - Tähdistö

Öiselle taivaalle katsellessaan ihmiset ovat havainneet tai mieltäneet niistä muodostuvan erilaisia kuvioita tai ryhmittymiä. Nämä muodot ovat innostaneet heidän mielikuvitustaan luomaan mitä mystisimpiä tarinoita ja jopa elollisia hahmoja niiden ympärille. Todellisuudessa samaan kuvioon kuuluvat tähdet voivat fyysisesti sijaita hyvinkin kaukana toisistaan. Näemme ne yhdessä vain katselusuunnassa. Tavoite: Oppia tunnistamaan tavallisimpia tähdistöjä ja niiden kirkkaimpia edustajia. Tutkimuksia: Päiväntasaajan pohjoispuolella asuvat ihmiset näkevät ja tunnistavat parhaiten pohjoisnavan ympäristön tähdistöt päiväntasaajalle ja hieman sen eteläpuoliselle alueelle asti. 1) Tähdistöihin tutustuminen on hyvä aloittaa luonnossa havainnoimalla, tähtikarttaa käyttäen tai opettajan opastuksella.

Etsitään tähtikartan avulla kaikki näkyvissä olevat sirkumpolaariset eli pohjoisnavan lähiympäristön aina näkyvissä olevat tähdistöt. 26 Pictures Will Make You Re-Evaluate Your Entire Existence. Käänteinen opetus - Flipped Classroom by Sami Heino on Prezi. Opeverkostot - Blogit. Opas sosiaaliseen tiedonhakuun ja kuratointiin. Yksinkertaisimmillaan kuratointi tarkoittaa tätä: kuraattori (asiantuntija / intohimoinen asianharrastaja) arvioi useita artikkeleita (tai kuvia, videoita), valikoi niistä parhaimmat ja jakaa ne yleisönsä kanssa.

Opas sosiaaliseen tiedonhakuun ja kuratointiin

Tämä säästää lukijoiden aikaa ja vaivaa, kun heidän ei tarvitse kahlata läpi heikkotasoisia, epäoleellisia tai samoja sisältöjä toistavia artikkeleita. Kuratointia on pidetty varteenotettavana ratkaisuna internetin tietotulvan hallintaan. En ole vielä tavannut ketään, jonka mielestä idea ei olisi hyvä – kuka ei haluaisi löytää helposti laadukasta sisältöä mielenkiinnon kohteistaan? Silti keskimääräinen internetin käyttäjä ei ole vielä kuullutkaan kuratoinnista. Etusivu - KenGuru. Koulun tavoitteet Koulun tavoitteilla tarkoitetaan sitä kokonaisuutta, joka koostuu koulun visiosta ja sen eri osa-alueista.

Etusivu - KenGuru

Tässä osiossa tutustutaan koulun toiminnan eri tavoitteisiin, tieto- ja viestintätekniikan käytön visioon sekä koulun kehittämishalukkuuteen. Siirry osioon >> Pedagogiset käytännöt Tämän päivän koulussa oppilaat hyödyntävät monipuolisesti erilaisia tietolähteitä ja nykyteknologiaa työskennellessään yhdessä todenmukaisten tehtävien ja ongelmien parissa. Creative Commons Suomi – Tietoa avoimista lisensseistä ja sisällöistä suomeksi. Matleenan blogi. Oppimateriaalia verkosta! Ikärajat.fi. Facebook Twitter Google+ YouTube Ikärajapäätökset Tervetuloa uudistuneeseen Ikärajat.fi-palveluun.

Ikärajat.fi

Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus ja Kansallinen audiovisuaalinen arkisto yhdistyivät 1.1.2014 Kansalliseksi audiovisuaaliseksi instituutiksi. Mediataitokoulu. Valmiit tuntisuunnitelmat. Nämä alakoulujen opetukseen sopivat valmiit aikakauslehtiaiheiset tuntisuunnitelmat tekevät mediakasvatuksesta helpompaa kuin koskaan.

Valmiit tuntisuunnitelmat

Äidinkielen ja kuvaamataidon oppitunneille sopivat kokonaisuudet käsittelevät esimerkiksi kuvien vaikuttavuutta, mainoksia, mediasisältöjen kohderyhmiä sekä erilaisten lehtijuttujen objektiivisuutta. Kerro, kerro kuva Kahden oppitunnin (2 x 45 min) mittainen kokonaisuus tutustuttaa oppilaat kuvaan tarinan kertomisen välineenä.

Harjoitusten avulla pohditaan myös, miten kuva vaikuttaa lehtijutun tulkintaan. Internetix - Lukion ja peruskoulun kursseja. Digitaaliset oppimateriaalit Koulutus Kajaanissa 9.4.2015. Senja opettaa sinulle ruotsia. Oppimispelit. So ein Zufall 1. Oppiminen. Pelit_ja_oppiminen_2013.pdf. Päivitä tulevaisuutesi! Oppikirjoja avoimella lähdekoodilla! SAXAPHONE. YleArkisto. Yle Elävä arkisto tarjoaa äänitehosteita kaikkien käyttöön Yleisradio haluaa jakaa äänitehosteitaan verkossa niistä kiinnostuneille. Arkistossa on kymmeniä tuhansia äänitehosteita viimeisen 70 vuoden ajalta, niitä avataan vähitellen.

Äänitykset on tehty erilaisilla laitteilla aikakaudesta riippuen. Tarkkoja tietoja käytetyistä laitteistoista ei ole tallennettu. Royalty free music downloads - Licensing. Free Sound Effects. PacDV has been producing royalty free sounds for filmmakers, sound designers, music producers, film students, and multimedia developers since 2001, and our sounds have been featured in a variety of independent films and videos, television programs, documentaries, commercials, games, radio shows, and new media projects. On this web site you find sound clips that we have decided to make available free for you to download. K-12 Resources For Music Educators. Back to top of this page Questions or comments about this site can be sent to Cynthia Mazurkiewicz Shirk.

GarageBand. BETT2012-messut Lontoossa – osa 2 – GarageBand. MUSIIKKIA iPADILLA Makemoremusic Ensin varoituksen sana. Itse en ole musiikki-ihmisiä, joten termit eivät ole välttämättä ihan tarkkoja tekstissäni, mutta musaihmiset varmasti ymmärtävät videoista ja linkeistä, mistä on kyse. Varmaan yksi tunnetuimmista appseista iPadille on GarageBand. Se on hämmästyttävän monipuolinen ohjelma, jolla voi soittaa monenlaisia soittimia, tehdä omia sävellyksiä ja äänityksiä.

Mikael Agricola. Vuonna 2007 vietettiin Mikael Agricolan juhlavuotta. Näille sivuille on koottu juhlavuoden yhteydessä tuotettua ja koottua materiaalia, jota voi jatkossakin hyödyntää oppitunneilla ja päivänavauksissa. Agricola -sivusto (YLE) Seitsemanveljesta.net. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. SKS:n oppimisaineistot on tarkoitettu koululaisille ja opiskelijoille oppimisen tueksi. Voit hyödyntää oppimistehtäviä vapaasti opetuksessa. Opetuspakettimme ovat opetusalan ammattilaisten tekemiä ja niissä on otettu monipuolisesti huomioon opetussuunnitelman eri osa-alueet oppiainerajat ylittäen. SKS:n oppimisaineistot Kieli ja identiteetti – suomen kielen oppimateriaali verkossa Valitse oma kielellinen identiteettisi ja lähde matkalle suomen kieleen! Kunnat kartalle » Kunnat kartalle. Lisätietoa Karttapaikasta. Kuntanavigaattori - Kuntaliiton Kunnat.net. Kuntanavigaattori visualisoi kuntakohtaista tilastotietoa. Voit verrata oman maakuntasi kuntia keskenään tai tarkastella tietyn kunnan tilastoa verraten sitä asukasluvultaan saman kokoluokan kuntaan.

Pikaohjeet palvelun käyttöön löytyvät tämän sivun alareunasta. Sivun sisältö Kuntanavigaattori-sovellus on suunniteltu toimimaan uusissa päätelaitteissa, mistä johtuen sovelluksen toiminnassa on ongelmia käytettäessä Internet Explorer -selaimen vanhoja versioita. Mikäli et saa palvelua toimimaan Internet Explorer -selaimellasi, suosittelemme lataaman käyttöön Firefox tai Google Chrome selaimen. Selaimen voit ladata maksutta täältä: Lataa Firefox Lataa Google Chrome. Sisältö tarkistettu: 7.3.2013 Liira Kirsi. PIKKU-KALLEN SÄHKÖKOULU. HERE - City and Country Maps - Driving Directions - Satellite Views - Routes. Suomi-satelliitilta huikeita kuvia - tutki maapalloa ilmaisella sovelluksella. Worldmapper: The world as you've never seen it before. Inside pregnancy: Fertilization.

The race starts with the act of love. Tens of millions of spermatozoa rush ahead on a hunting trip that may eventually lead to a fateful encounter and a promise of new life. Only one can win. The rest will end their lives in a matter of days. In the marathon race to life there are no consolation prizes. Only one winner will merge with the ovum. Mobiililaitteet seksuaalikasvatuksen tukena. Socrative tehtävät -vastaukset - Google Docs. Wordle - Beautiful Word Clouds. Socrative. Prezi-pikaopas. Kodable. Interaktiiviset videotehtävät ja oppimisen analysointi. Interaktiiviset videotehtävät ja oppimisen analysointi. Puppet pals ohje video. Mobiluck - Mobiiliopetusteknologia lukiolaisen arjessa: QR-koodit ja iPadit Voionmaan urheilulukiossa. iMovie.

TodaysMeet. Pinterest: ota luovat ideat talteen. Sovellusvinkkaukset. Custom PDF Workout Builder with Exercise Illustrations for Women & Men. Game-based blended learning & classroom response system. Videos. Make Your Images Interactive - ThingLink. Teach. Activities Each of these activities gives you a quick way to learn how to do new things with ScratchJr. Anybody can learn. Issuu - Verkon uudet välineet - New Online Tools - Metropolia Confluence. Issuu on Tanskassa vuonna 2006 perustettu digitaalinen julkaisualusta, jossa voi lukea ja johon voi ladata julkaisuja.

Tehtäviä ja ideoita esiopetukseen. Esi- ja perusopetus. » Oppimateriaaleja MOLLA. NordicEdu. Äänisatuja - Satunetti.fi.